RTX 4080 Super sisteme işlemci ve monitör önerisi

TheCan3

Centipat
Daha fazla  
4080 Super'im olduğu için 4K monitöre geçmeyi düşünüyorum ama aklımı kurcalayan bir şey var. 4K'da hikayeli oyunlarda genel olarak alacağım FPS 60-100 arasında bir şey mi? Eğer öyleyse bu akıcılığı etkilemez mi? Öyleyse daha akıcı olması için 2K monitörü tercih edebilirim. Şu an 7800x3D işlemcim var 4K veya 2K ekranda işlemcimin ne kadar önemi var? Mesela 7800x3D değil de 9700X kullansam ne kadar FPS farkı olur? Geçenlerde bu konuyla alakalı video yapılmıştı aslında aralarında fark olmuyor diye ama YouTube'daki test videolarında farklar gözüküyor. Bunları toplu sormak için konu açayım dedim 🙏

Hikayeli oyunlarda 7800x3D ve 9700X arasında bir fark olmayacaktır ama FPS oyunlarında ciddi fark olacağını söyleyebilirim. 2K ve 4K da iki işlemcinin de farkı olmaz.
4K monitöre geçip 100 FPS aldığınız yerde DLSS ve fg açmanız en iyisi olacaktır zaten 4K olduğu için DLSS açıldığını hissetmezsiniz bile rahatça 4K yüksek FPS'lerde oynarsınız.

Hikayeli oyunlarda 7800x3D ve 9700X arasında bir fark olmayacaktır ama FPS oyunlarında ciddi fark olacağını söyleyebilirim. 2K ve 4K da iki işlemcinin de farkı olmaz.
4K monitöre geçip 100 FPS aldığınız yerde DLSS ve fg açmanız en iyisi olacaktır zaten 4K olduğu için DLSS açıldığını hissetmezsiniz bile rahatça 4K yüksek FPS'lerde oynarsınız.
Yani diyorsunuz ki yapılan testler dlss fg açılmadan yapılan testler ondan dolayı düşük fps gözüküyor. Eğer bunu açarsan 4K'da bile yüksek fps alırsın. Eğer durum buysa benim için yeterlidir. Fps oyunu oynamıyorum o açıdan sorunum yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı