RTX 4080 ve 7800x3D sistem için anakart onerisi

YagamiLight

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Daha önce bilgisayarı toplamıştım kurmuştum ve kullanıyordum fakat sogutucuyu değiştirirken USB 3.2 portunu çıkarmaya çalışırken portun plastigi çıktı pinler açıkta kaldı. Ben tekrar plastigi takarken PIN'i yamultmuşum. Bilgisayar kısa devre yaptı. Bilgisayarciya götürdüğüm de kuzey köprü yoluydu adı sanırım o da gitmiş anakartin kurtulma şansı yok o yüzden yeni anakart almam lazım. Daha önce MSI X670E Tomahawk anakart vardı. Sizlere sorum şimdi ne alsam daha iyi olur? Bütçem 15 civarı ama değecek kart olursa 20'ye de çıkabilirim. İstediğim X670e çipi olsun bir de en az 2-3 M.2 slotu olsun. Ayrıca önerileriniz de nelerin de önemli olduğunu belirtirseniz benim için de iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam senelerdir MSI Tomahawk Wifi serisinden kullanırım. (B560 + Z690)
Tavsiyem o olabilir sizin için.
1 x Gen 5
3 x Gen 4 M.2 slotu mevcut.
Malzeme kalitesi iyi bir anakarttır. Serin çalışır.

Cevaplar için teşekkürler. Aynı anakarttan devam edeyim diyorsunuz yani.

Cevaplar için teşekkürler. Aynı anakarttan devam edeyim diyorsunuz yani.
Hocam bozulan anakartınızın benim önerdiğim anakart olduğunu şimdi farkettim
Bu fiyat bandında en iyi anakartlardan birisidir.
20K'ya da anakart önerebilirim size ama overclock ile işiniz yoksa gerçekten fuzuli masraf olur.
İlla ki farklı bir şey olsun derseniz şu anakart Tomahawk'ın bir üstü sayılır, üzmez.
Bu üründe biraz daha yüksek ram frekans desteği mevcut. Ayrıca M.2 slotları 2x Gen 5 + 2x Gen 4 şeklinde. İleride birden fazla Gen 5 M.2 düşünüyorsanız daha mantıklı.

Hocam cevap için teşekkürler. Yaklaşık 4k fark var deger mi sizce ? Overclock falan isim olmayacak sadece derdim yazdığım gibi x670e olsun bir de m2 desteğiydi. Bu kart sanırım benim karttan da iyi model

Dediğim gibi 10-11K'ya x670E Tomahawk Wifi gayet yeterli bir anakarttır sizin için.
Aslında B650 bile yeterli gelebilir ama x670E Tomahawk ile arasında 1000 TL fark var, anlamsız olur B650. Hem siz bol M.2 slotu istiyorsunuz.
Carbon Wifi, Tomahawk Wifi'nin abisi sayılır. Daha yakışıklı, daha donanımlı ve haliyle daha pahalı. Şahsen o fiyat farkına gider bir adet 1 TB Gen 4 M.2 alır takarım Tomahawk'a

Hocam cevaplar için teşekkürler. Carbon wifi siparişi verdim bakalım. Uzun yıllar kullanacağım zaten tekrar almışken daha iyisini alayım dedim fiyat farkını düşünmedim bu sefer. Şimdi anakart değişince bios falan yapacağım onlar ayrı ama ssd de windows vardı onu silip tekrar kurmak mı gerekli ? Bir de benim ssd de sogutucu kendisinde var o üstteki kısım sökülüyordur umarım. Tekrar teşekkürler.

Hayırlı olsun hocam. AM5 çok yeni bir soket, uzun yıllar üzmeyecek bir anakart aldınız.
Bir kaç seneye sadece işlemciyi değiştirirsiniz upgrade yaparken.
Anakartta 4 adet M.2 slotu var. Her slotun soğutucusu çıkarılabiliyor, merak etmeyin.
Ben en üstteki slota taktım kendi soğutması olan M.2'mi. Siz de aynı şekilde yaparsınız.

Windows meselesine gelirsek, anakart değiştiği için Windows'u tanıyamayabilir.
En sağlıklısı temiz bir Windows kurmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…