Merhaba;
Halihazırda RTX 3080 ekran kartlı bilgisayarım var, bir süredir model yükseltme araştırmalarındayım ve gözümü karartıp RTX 4080 modeline geçmeye karar verdim.
Alacağım ekran kartı kasama boyut olarak sığmadığı için yaklaşık 1-2 saattir de kasa bakıyorum. Beğendiğim kasa fiyatları ortalama 4-6 bin lira arası değişiyor, RTX 3080'i satıp üzerine para ekleyerek 4080 alacaktım.
Yeni alacağım kasa + RTX 4080 derken cebimden ortalama 23-26 bin lira para çıkacak.
İkinci eline anlaştığım RTX 4080 ekran kartının başkasına satıldığı haberini biraz önce aldım, hem biraz moralim bozuldu hem de bir anlık kafam karıştı.
Daha önce PS5 sahibiydim, maddi problemlerden dolayı üzülerek satmıştım ( 7000 TL
).
Yurt dışı cihazı olarak evime yakın bir konumda 14000 TL'ye satan bir satıcı buldum, RTX4080'e geçişin rakamsal olarak PS5'e göre çok masraflı olması ve çok uğraşacak olmamdan dolayı ( e tabii biraz kratos özlemi ) kafam PlayStation'a kayıyor.
Seneye doların 50 liraya yakın olacağını da varsaydığım için ekran kartını alarak birkaç yıl bilgisayar yükseltme ihtiyacı da duymamak istiyordum.
Halihazırda exclusive olarak oynamadığım ragnarok ghost of tushima ve Horizon forbidden West var. ( Horizon'unda yakında PC'ye geleceği konuşuluyor)
PlayStation evreninin 2024 de nasıl gideceği hakkında herhangi bir fikrim yok, bu yüzden o PlayStation mı almak yoksa ekran kartımı güncellemek mi kararsız kaldım.
Doğru tercih yapabilmek için değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla.