RTX 4080 vs RX 7900 XTX

esterada

Decapat
1440p veya 4K da uzun ömürlü olmasını istiyorum. Uzun süredir araştırma yapıyorum. Ve artık karar vermek istiyorum. Testlerde saf güç olarak eşit sayılırlar ancak Ray Tracing işin içine girince çok fark oluyor.
Ray Tracing şart mı? Çok fark ettiriyor mu?
FSR 3.0 RX 7900 XTX'in fiyatını arttırır mı?
FSR 3.0 DLSS 3.5 kadar etkili olur mu?
Hangisini tercih edersem daha uzun ömürlü olur?
5K fiyat farkıyla NVIDIA almaya değer mi? Aradaki fark ne kadar olursa NVIDIA alınabilir?
Hangi kartı önerirsiniz?
Ve son olarak 4K için 5-6 yıl yeterli mi bu kartlar? Yoksa 1440p de yüksek FPS almak mı daha iyi olur?

FSR 3.0 DLSS 3.0 kadar etkili olmasa da arasındaki fark çok olmasa da kapanacaktır. 4k yerine 2k oynamak daha iyi olur uzun vadede daha çok götürür.

FSR 3.0 DLSS 3.0 kadar etkili olmasa da arasındaki fark çok olmasa da kapanacaktır. 4k yerine 2k oynamak daha iyi olur uzun vadede daha çok götürür.
Ray tracinge ne dersiniz hocam?

Şart değil. Çok fark ettiren oyunlar gün geçtikçe çoğalmakta. Ben NVIDIA tercih edin diyorum.
Geleceğe yatırım amaçlı mı tercih edeyim?

1-) En mantıklısı, yakın zamanda FSR 3.0'ın çıkışını bekleyip, ona göre karar vermek.
2-) Şahsi fikrimi soracak olursanız, Nvidia kart alırsanız, hem DLSS hem de FSR'ı deneyimleyebileceksiniz ama AMD alırsanız, DLSS'den mahrum olacaksınız.
3-) Ray-tracing iki tarafta da var fakat malesef Nvidia daha iyi. Ben de ekran kartımı alırken, Ray-tracing'i boşverip, hiç açmam diye düşünüyordum, fakat CB77'de gerçekten fark yarattı benim için. Ama hala başka oyunlarda açmam herhalde diye düşünüyorum. CB77, güzel bir istisna şuanda.
4-) Ben 1440p yüksek FPS taraftarıyım ama bir başkası, 4K 60 FPS seviyordur, o konuda birşey diyemem.
5-) Günümüzde, bence hiçbir kart 5-6 yıl gidecek güçte değiller. 2-4 yıl arası diyelim biz ona. 5-6 yıl sonra çalışmazlar mı ? Çalışırlar tabii ki ama 4090'ın bile Starfield'da, 4K'da FSR olmadan zorlandığını gördükten sonra, bütün iş oyun ve oyun yapımcılarında bitiyor diye düşünüyorum.

Tabii ki 4080. 2k oyunculukta çok uzun süre dayanacak bir kart. Ray tracing deyip geçmeyin oyun zevkine bambaşka bir hava katıyor o teknoloji ve amd kartlarının o teknolojide yamulduğunu hepimiz biliyoruz. 7900XTX çok güzel bir kart olsa da 4080 tercih edilir kesinlikle.

7900XTX tarafına oyun amaçlı bakılabilir. Bu kadar üst seviyeye çıkmışken 4080 tercih ederdim. 4070 Ti, 7900XT karşılaştırması değil bu.

Arkadaşın bütçesi tam 31k olsa 7900xtx sapphire alması iyi olurdu ancak 4080 almak için borca harca girmeyecekse 4080 daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…