RTX 4080 vs RX 7900 XTX

Daha fazla  
Ağırlıklı olarak oyunculuk amaçlı 4080 veya 7900 XTX almayı düşünüyorum. 2K monitör kullanıyorum. İleride belki 4K'ya geçerim. İşlemcim 5600, darboğaz olacaktır fakat şu an için önemli değil, bunu göz ardı edebilirsiniz fikir verirken.

Alacağım kartın uzun ömürlü olmasını istiyorum. 4080'deki 16 GB VRAM 4K ve hatta 2K için yetersiz kalacakmış gibi hissettiriyor. Daha önce 6800 XT kullanıyordum, onun 16 GB VRAM'i bile 2K bazı oyunlarda sınıra yaklaşıyordu. Bu yüzden 7900 XTX'e daha yakınım ancak hala daha kararsızım. 4080'in VRAM'i 20 GB olsa direkt onu seçerdim fakat durumlar malum.

Ray Tracing ve DLSS - FSR teknolojileri de pek anlam ifade etmiyor bana. DLSS'i en son kullandığımda görüntüyü bozuyordu. Bu yüzden oyunları native çözünürlükte oynamayı seviyorum. Sizin kararınız ne olurdu?

Paran varsa 4080 paran kısıtlıysa 7900 xtx.

Bence 4080. DLSS görüntüyü bozuyor demişsiniz ama şu anki DLSS 3.0 ve 3.5 görüntüyü bozmanın aksine görüntüyü iyileştiriyor ve DLSS'de kare oluşturmada var 4K'da 2 katına kadar fazla FPS alabiliyorsunuz DLSS'de. FSR bilmiyorum kullanmadım ama ben olsam 4080 alırdım.

RTX 4090'ı ayrı tutuyorum. Şahsen RX 7900 serisi bu nesilin en alınabilir kartları.
Görüntüyü bulanıklaştırdıkları bariz. Bende DLSS veya FSR'ı kullanmıyorum hiçbir şekilde.

VRAM'e bakmayın kartların kas güçleri yetmeyecek ileride kas gücü olarak 7900XTX daha iyi ancak teknolojik desteği yok. Şu anda 28k ya 7900XTX var alabilirsin istiyorsan 7K verip 4080 de alabilirsin. Fark etmez. Edit: Tükenmiş

Her şeyin fiyatı artmış 1 gün piyasaya bakmadık neler olmuş yav

RTX 4090'ı ayrı tutuyorum. Şahsen RX 7900 serisi bu nesilin en alınabilir kartları.

Görüntüyü bulanıklaştırdıkları bariz. Bende DLSS veya FSR'ı kullanmıyorum hiçbir şekilde.

Görüntüyü Ultra performans modunda bulanıklaştırıyorlar. DLSS kalite modunda orijinalden bilr daha keskin görüntüler oluyor.

@Arda126 Cyberpunk adaletli bir örnek değil o oyun DLSS ile birleşmiş bir oyun başka oyunlara da bakmak lazım

@Arda126 hiçbirisini kullanmayacak zaten o kartlarda ihtiyacı bile olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…