RTX 4080'li sistem nasıl?

1enjoy

Hectopat

Aklımda böyle bir sistem toplamak var sizin görüşleriniz nelerdir? Belirtirseniz sevinirim eksik veya değiştirilebilir parçalar kısmında yardımcı olursanız harika olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Mag Corelıquıd 360r V2 IÅlemci Sıvı SoÄutucusu Fiyatı, Yorumları - Trendyol bu soğutucu
Crucial T700 2TB SSD Gen5 NVMe M.2 CT2000T700S - PttAVM.com - 2024 bu 2tb SSD
Seçtiğiniz anakart fazla abartı olmuş bence 5 M2 slotu var. Eğer gerekmiyorsa size B serisi 2 M2 4 ddr5 slotlu anakartlar önerebilirim. Kasa hakkinda birşey diyemeyeceğim o piyasaya pek hakim değilim.
hocam anakart olarak https://www.hepsiburada.com/msi-mpg...gaza=Hepsiburada&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.35.5 buna ne dersiniz bu sistemi topladıktan sonra çok uzun bir süre dokunmak istemiyorum.

Tabi hocam anakart bakarken en fazla kaç tane M2 takacaginiz, arka portları ve ön portlariyla kasanın ön portları arasındaki maksimum uyumluluk, ne kadar ram modülünü kullanacağınız, ne kadar OC yapacağınız, ram frekansinizi dikkati almalısınız. Söylediğiniz anakart da çok üst düzey bir anakart. Gördüğüm üzere sisteminiz de üst düzey bir sistem ancak yukarıdaki ihtiyaçları dikkate almalısınız. Sistemi toplama amacıniz ne ayrıca. Bence birkaç yerden kısma yapılıp artan bütçe monitör belki de bir Xbox konsol için kullanılabilir. Bu benim fikrim tabi

Tabii hocam anakart bakarken en fazla kaç tane M.2 takacaginiz, arka portları ve ön portlariyla kasanın ön portları arasındaki maksimum uyumluluk, ne kadar RAM modülünü kullanacağınız, ne kadar OC yapacağınız, RAM frekansinizi dikkati almalısınız. Söylediğiniz anakart da çok üst düzey bir anakart. Gördüğüm üzere sisteminiz de üst düzey bir sistem ancak yukarıdaki ihtiyaçları dikkate almalısınız. Sistemi toplama amacıniz ne ayrıca. Bence birkaç yerden kısma yapılıp artan bütçe monitör belki de bir Xbox konsol için kullanılabilir. Bu benim fikrim tabii.

Hocam sistemin genel amacı yazılım ve oyun üzerine olacak. Yer sıkıntım çok fazla olduğundan biraz M.2 ve SATA kullanmak istedim. Monitör için extra bir şey almayı düşünmüyorum. Şu anlık beni sıkıntıya sokmasın birkaç yıl öyle bir hedefim var. Fakat çok fazla bilgim olmadığından size sormak istedim.

Anakartı ASUS yerine MSI MPG X670e Carbon Wi-Fi olarak alabilirsiniz. Ekran kartı ile daha uyumlu çalışır. Fiyat olarak daha uygun sanırım ASUS'tan.

Soğutucu olarak MSI MPG CoreLiquid D360 öneririm. Kendimde Ryzen 7 7800x3D kullanıyorum,%100 kullanımda 84 dereceyi geçirmiyor.

2x 2TB 4 TB M2 SSD kalanları da SATA SSD ile halledersiniz sanırım. Tabii oradan tasarruf edeceğiniz parayı farklı yerlerde değerlendirmeyecekseniz tabii X serisi bir anakart alın. Bu sisteme daha da yakışır

Hocam sistemin genel amacı yazılım ve oyun üzerine olacak. Yer sıkıntım çok fazla olduğundan biraz M.2 ve SATA kullanmak istedim. Monitör için extra bir şey almayı düşünmüyorum. Şu anlık beni sıkıntıya sokmasın birkaç yıl öyle bir hedefim var. Fakat çok fazla bilgim olmadığından size sormak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı