Merhaba öncelikle. Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi kafaya RTX 4080'li bir sistem kurmayı koymuş vaziyetteyim. Fakat biliyorsunuz ki birden fazla marka var bu yüzden benim sistem hakkında sorularım var. Sırayla sorarsam eğer;
1) RTX 4080 için hangi marka ve modeli F/P açısından iyidir?
2) i5 13600KF yeterli şekilde besleyebilir mi? Yayın ya da render alma gibi bir derdim yok ek olarak sadece bazı optimize katili oyunlardan dolayı tek çekirdek gücü istiyorum.
3) Elimde Corsair RM850X 80+ Gold güç kaynağı bulunmakta bu kuracağım sisteme yeterli gelir mi?
4) DDR5 bir sistem kurmak istiyorum fakat bir türlü güzel bir anakart bulamadım Z790-P ASUS Prime kartlar hakkında güzel şeyler okumadığım için iyice kafam karıştı.
Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Ayrıca Ryzen işlemci ve Radeon kart içinde tartışma ortamı olursa güzel olur diye düşünüyorum, fikirlerim açısından. Kurmak istediğim sistemi 2K bir monitörle kullanmayı düşünüyorum tekrardan teşekkürler.
Besler sıkıntı olmaz.i5 tam olarak nasıl besleyemiyor? Sorarken bu kadar net negatif bir cevap beklemiyordum.
Aslında besler ama biraz abartı konuştum özür dilerim. AMD ryzen oyun ve yayıncılık açısından intelden çok daha iyi ayrıca daha ucuz. AMD deki performansı İntelden alamazsın (Oyunlarda). Ama eğer program kullanacaksan yazılım, grafik tasarımcılığı render alma vb bu yönden intel daha iyi. Şimdi Intel fanları gelir yok AMD ısınıyor falan derler çok karşılaştım böyle bir sorun yaşamıyorum AMD Ryzen 5 2600X sahibiyim o ısınma sorunu bazı modellerde oluyor ryzen 5 3600 gibii5 tam olarak nasıl besleyemiyor? Sorarken bu kadar net negatif bir cevap beklemiyordum.
Merhaba öncelikle. Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi kafaya RTX 4080'li bir sistem kurmayı koymuş vaziyetteyim. Fakat biliyorsunuz ki birden fazla marka var bu yüzden benim sistem hakkında sorularım var. Sırayla sorarsam eğer;
2) i5 13600KF yeterli şekilde besleyebilir mi? Yayın ya da render alma gibi bir derdim yok ek olarak sadece bazı optimize katili oyunlardan dolayı tek çekirdek gücü istiyorum.
3) elimde Corsair RM850X 80+ Gold güç kaynağı bulunmakta bu kuracağım sisteme yeterli gelir mi?
4) DDR5 bir sistem kurmak istiyorum fakat bir türlü güzel bir anakart bulamadım Z790-P ASUS Prime kartlar hakkında güzel şeyler okumadığım için iyice kafam karıştı.
Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Ayrıca Ryzen işlemci ve Radeon kart içinde tartışma ortamı olursa güzel olur diye düşünüyorum, fikirlerim açısından. Kurmak istediğim sistemi 2K bir monitörle kullanmayı düşünüyorum tekrardan teşekkürler.
Render içinse intel, oyun içinse AMD bu kadar basit bence. (Konu sahibi render alma gibi bir derdi olmadığını belirtmiş)Bütçe ve kullanım amacı nedir(render için mi oyun için mi topluyorsunuz sistemi)
3) elimde Corsair RM850X 80+ Gold güç kaynağı bulunmakta bu kuracağım sisteme yeterli gelir mi?
Intel i5-13600K On Dört Çekirdek 3.5 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i5-13600K On Dört Çekirdek 3.5 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i5-13600K On Dört Çekirdek 3.5 GHz İşlemci özelliklerini incele, 10.300,83 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com MSI Pro Z690-A Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro Z690-A Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro Z690-A Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 6.029,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com NZXT H510 Flow CA-H52FW-01 ATX Bilgisayar Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz NZXT H510 Flow CA-H52FW-01 ATX Bilgisayar Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! NZXT H510 Flow CA-H52FW-01 ATX Bilgisayar Kasası özelliklerini incele, 1.841,09 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Palit RTX 4080 GameRock OC NED4080S19T2-1030G 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Palit RTX 4080 GameRock OC NED4080S19T2-1030G 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Palit RTX 4080 GameRock OC NED4080S19T2-1030G 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 39.547,02 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com FSP Hydro G Pro HG2-850 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz FSP Hydro G Pro HG2-850 850 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! FSP Hydro G Pro HG2-850 850 W Power Supply özelliklerini incele, 5.940,17 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Kingston 32GB Fury Beast 3600mhz CL18 DDR4 Ram (KKF436C18BB/32)
Kingston 32GB Fury Beast 3600mhz CL18 DDR4 Ram (KKF436C18BB/32) fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.395,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Arctic LIQUID FREEZER II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Arctic LIQUID FREEZER II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic LIQUID FREEZER II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 4.349,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bütçe ve kullanım amacı nedir(render için mi oyun için mi topluyorsunuz sistemi)
Anakart çok yetersiz değil mi? Öyle okumuşutum bazı sitelerde.DDR5 RAM'ler neredeyse 13600K ile aynı fiyattalar ve Intel sistemlerde 6400 MHz ya da üstünü almadığın sürece oyunlarda çok az fark yaratıyor o yüzden DDR4 RAM'leri olan bir sistem toplaman senin için çok daha iyi olacaktır.