Merhaba. Masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce açmış olduğum konulardan hazır sistem tavsiye gelmişti. Bu sistem de bazı değişiklikler yapmak istiyorum. Hangi parçaya önem vermeliyim?
Bileşenler güzel. RAM'i biraz daha iyi seçebilirsin. 6000 MHz CL30 falan seçilebilir. Parça parça toplamayı düşünürsen top model bileşenler de seçebilirsin ama biraz daha pahalıya gelecektir.
Sistemi ne sen sor ne ben söyleyeyim.
Monitör: MSİ G274 QPF QD
Kulaklık: HyperX Alpha Wireless
Mouse: ASUS ROG GLADIUS III AimPoint
Klavye: Z11
Telefon: S20FE
GamePad: GC30 V2
Bileşenler güzel. RAM'i biraz daha iyi seçebilirsin. 6000 MHz CL30 falan seçilebilir. Parça parça toplamayı düşünürsen top model bileşenler de seçebilirsin ama biraz daha pahalıya gelecektir.
Anakart ya da işlemci de değişiklik yapmalıyım?
ASUS ROG STRIX Z790-E Gaming Wi-Fi II 8000MHz (OC) DDR5 soket 1700 M.2 HDMI DP ve Intel i9 13900KS. Ayrıca 1000W PSU yeterli olur mu?
Gerek yok. Ama her şeyin en iyisi olsun istiyorsanız seçtiğiniz E kodlu anakart baştaki A kodludan daha iyi.
Ayrıca yanlış değilsem 14900K, yeniden isimlendirilmiş bir 13900KS. Yani ne aldığınız çok bir şeyi değiştirmeyecek o noktada.
Power konusunda da ben 1200 W falan alırdım kafam rahat etsin diye. Bütçe konusunda sorununuz olmadığı belli zaten.