RTX 4090 için 750W yeter mi?

Makaleler
15
FSP Hydro G Pro 750W kullanıyorum, borç alabilirsem RTX 4090 alabilirim. Noel indiriminde 1500€ olursa benim ev yanar

12100F (65W)
H610M-B
8x2 3200 MHz CL 16

İşlemci değil de 4K 144Hz savunan taraftayım bu sayede işlemcim çok az çekiyor.

4K 144Hz monitör hemen almam, 1 seneyi rahat devirir. Bu yüzden 12100F ile 144FPS kilitleyip oynayacağım. Bu haliyle çalışması kesinlikle olumlu. İleride kart tam kapasitesini gösterince Cooler Master kendi sitesinde 620W diyor. K işlemci almadığım sürece yıllarca bana yeteceğini düşünüyorum, eskime payı dahilken bile.

Minimum 850W. Bu site, en alt gereksinimi gosteriyor. Ona ragmen 750W az gozukuyor. Ama tabii calistirabilir belki.

Belki 12100F 65W olsugundan ve 4090 genellikle ust seviye islemci takildigindan W fazla oldugundan ona gore de 850W denmis olabilir.

Ben de öyle düşünüyorum, 850W 1080P için mi 4K için mi kimse bilmiyor. Zaten tüm hesaplama sitelerinde 150W civarı pay kalıyor bana. Sanırım 850W olayı 13700KF gibi işlemciler için. Onlarda turbo açınca 200-300W gibi değerlere çıkıyor.

Anakartının PCI x16 slotu bile kaldırmayabilir ekran kartını. Üst segment anakartlarda PCI x16 slotları ekstra olarak güçlendirilmiş oluyor. Ama Hx10 anakartta sıkıntı.

Anakartının PCI x16 slotu bile kaldırmayabilir ekran kartını. Üst segment anakartlarda PCI x16 slotları ekstra olarak güçlendirilmiş oluyor. Ama Hx10 anakartta sıkıntı.
Yatırımlık alıyorum, 2 sene içinde AM5'e geçerim ülke değiştirirsem. Zaten son damlasına kadar çalışsın kart gibi derdim yok, ülke değiştirene kadar monitör de alamam.

Bu anakartın PCI-e slotu da güçlendirilmiş zaten.

Ayrıca PCI-e slotu güçlendirilmiş olsa da kart yine yamuk durabilir, bunun için en iyi çözüm destek aparatı almaktır.

Konu gelecek olursak 20ms spike değeri, modeline göre 650W bile görebilen bir ekran kartı için 750W güç kaynağı kullanmak çok mantıksız. Evet, belki bu 650W değerini sabit bir şekilde görmüyorsun, evet, güç kaynağındaki gerekli korumalar üst limitlere ayarlandıkları için bu tür ani yükselişleri tolere edebilir, ama ne gerek var böyle bir ekran kartı alıp da ucu ucuna PSU kullanacak kadar cimri olmaya?

Bazı modellerin 20ms spike değerleri;

Evet, güç kaynağındaki gerekli korumalar üst limitlere ayarlandıkları için bu tür ani yükselişleri tolere edebilir, ama ne gerek var böyle bir ekran kartı alıp da ucu ucuna PSU kullanacak kadar cimri olmaya?
Yeni PSU alamam, spike değerleri dahi kurtarıyor beni.
Ayrıca PCI-e slotu güçlendirilmiş olsa da kart yine yamuk durabilir, bunun için en iyi çözüm destek aparatı almaktır.
Çoğu modelde çıkıyor, zaten 3060 bile alsam yine takardım şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…