Merhaba arkadaşlar. Uçuş eğitimi için Flight Simulator kullanıyorum ve VR ile FPS 10-15 civarına düşüyor. Elimde olan MSI 3090 Ti Gaming X Trio'yı satıp 4090 almak istiyorum. Sizce 4090'a geçmeli miyim?
Merhaba arkadaşlar. Uçuş eğitimi için Flight Simulator kullanıyorum ve VR ile FPS 10-15 civarına düşüyor. Elimde olan MSI 3090 Ti Gaming X Trio'yı satıp 4090 almak istiyorum. Sizce 4090'a geçmeli miyim?
Yazılımla alakalı olduğunu düşünmüyorum hocam. 2K da 40-50 FPS alıyorum, VR da ise aynı görüntüyü 2 ekran içinde işliyor. Flight Simulator sistemi yoran bir uygulama ve realistic moduyla kullanıyorum.
Oyun ayarlarında bir yanlış var muhtemelen. Hangi ayarlarda oynuyorsun? O FPS'leri alman biraz zor çünkü. Ortalama 30-40 arası alman gerekli, Ultra ve 4K ayarlarda.
Oyun ayarlarında bir yanlış var muhtemelen. Hangi ayarlarda oynuyorsun? O FPS'leri alman biraz zor çünkü. Ortalama 30-40 arası alman gerekli, Ultra ve 4K ayarlarda.
2K da 40fps civarı alıyorum hocam. onda bir problem yok. VR da fps 10-15 lere düşüyor. Bu fps değerlerindede görüntü takılmaları VR da bariz belli oluyor.
VR için söylemiştim bende. Dediğim gibi grafik ayarlarını detaylıca kontrol et. Oyun için bulunduğun konuma göre bile performans değişebiliyor. DLSS ayarını etkinleştir. DX sürümünü de 11 olarak ayarlayabilirsin.
VR için söylemiştim bende. Dediğim gibi grafik ayarlarını detaylıca kontrol et. Oyun için bulunduğun konuma göre bile performans değişebiliyor. DLSS ayarını etkinleştir. DX sürümünü de 11 olarak ayarlayabilirsin.
Youtube üzerinden birçok ayarlara baktım ve denedim. Hepsinde performans aynı seviyelerde. VR olarak Oculus quest 2 kullanıyorum. DX11 de kullanıyorum ve DLSS i açamıyorum. DLSS de en kaliteli modda bile görüntü çamur gibi oluyor. 2K ekranda oynarkende DLSS i açınca görüntü kötüleşiyor. Flight Simulatörde DLSS tam sürüm olarak mevcut değil belki bu yüzdendir. Steam ayarlarından beta sürümüyle DLSS yüklemem gerekiyor.