Çok haklısınız soket konusunda. i9 14900K aktif en iyi işlemci gibi testlere baktığımda. Sizler rakibi olan 7950x3D için ne düşünüyorsunuz?
x3D oyun konusunda daha çok öne çıkan bir işlemci ben yine de paradan kısmak adına 7950X alırdım ki yeri geldiğinde 7950x3D'den hızlı ancak çok çok ufak farklardan bahsediyoruz zaten hali hazırda çok güçlü işlemcilerden konuşuyoruz burada ama İntel'den uzak dururdum soket sebebiyle. AM5 içinde yeni işlemciler 2024 2. çeyrek gibi duyurulması bekleniyor.Çok haklısınız soket konusunda. i9 14900K aktif en iyi işlemci gibi testlere baktığımda. Sizler rakibi olan 7950X3D için ne düşünüyorsunuz?
Haklısınız ama bir yandan da CS2 ve Valorant'da 360HZ kullanmak istiyorum. O kadar yüksek bütçede 360HZ alamamak kötü bir durum. PG27AQN modelinin de ekranı kötü değildir diye düşünüyorum tercih etmem mantıklı olmaz mı sizce?4090'lı bir sistem kuruluyor ve profesyonel editörsün aynı zamanda oyunda oynuyorsun.
Karma kullanıma sahip üst düzey monitör arıyorsun.
38K fiyatı olan ASUS'u almanı tavsiye etmem. O paraya OLED monitör alır hem işinde hem oyunlarında rahat rahat kullanırsın.
Edit:Alienware 34" AW3423DWF 165Hz 0.1 ms HDMI DP HDR 400 FreeSync Premium Pro 1800R Curved QD OLED WQHD Gaming Monitör | ITOPYA
Size katılıyorum hocam fakat i9 14900K aldığımda uzun süre değiştirmeme gerek kalmaz diye düşünüyorum. O yüzden soket konusunda sıkıntı çıkmaz gibi. Yine de değerlendireceğim tüm modellerix3D oyun konusunda daha çok öne çıkan bir işlemci ben yine de paradan kısmak adına 7950X alırdım ki yeri geldiğinde 7950x3D'den hızlı ancak çok çok ufak farklardan bahsediyoruz zaten hali hazırda çok güçlü işlemcilerden konuşuyoruz burada ama İntel'den uzak dururdum soket sebebiyle. AM5 içinde yeni işlemciler 2024 2. çeyrek gibi duyurulması bekleniyor.
Hocam sene sonu çıkacağı kesin mi ona göre dediğinizi uygulayabilirim.Hocam sene sonu veya yılın başında zen 5 çıkacak ve asıl yükselme o olacak gibi ben olsam düz Ryzen 7900 alır biraz daha ucuz O, zen5 çıkınca en iyisine 8950X mi olur artık ona geçerim.
Anakart önerim de budur.
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (Turbo 5.0GHz) 8 Core 16 Threads 96MB Cache AM5 İşlemci - Tray | Teknobiyotik
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (Turbo 5.0GHz) 8 Core 16 Threads 96MB Cache AM5 İşlemci - Traywww.teknobiyotik.com AMD Ryzen 9 7900 3.7 GHz AM5 64 MB Cache 65 W Box İşlemci Fiyatları ve Özellikleri
AMD Ryzen 9 7900 3.7 GHz AM5 64 MB Cache 65 W Box İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com Anakart Fiyatları ve Modelleri - n11
Anakart ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Anakart çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Zaten çok güçlü işlemcilerden bahsediyoruz alıp 1 yıla değiştirme gibi bir düşünceniz olmaz gönlünüz nasıl rahatsa onu yapın.Haklısınız ama bir yandan da CS2 ve Valorant'da 360HZ kullanmak istiyorum. O kadar yüksek bütçede 360HZ alamamak kötü bir durum. PG27AQN modelinin de ekranı kötü değildir diye düşünüyorum tercih etmem mantıklı olmaz mı sizce?
Size katılıyorum hocam fakat i9 14900K aldığımda uzun süre değiştirmeme gerek kalmaz diye düşünüyorum. O yüzden soket konusunda sıkıntı çıkmaz gibi. Yine de değerlendireceğim tüm modelleri
Hocam sene sonu çıkacağı kesin mi ona göre dediğinizi uygulayabilirim.
Piyasadaki en iyi işlemcilerden birini alıp kısa sürede değiştirmem mantıklı değil hocam. O yüzden soket konusu sorun olmaz diye düşünüyorum.Zaten çok güçlü işlemcilerden bahsediyoruz alıp 1 yıla değiştirme gibi bir düşünceniz olmaz gönlünüz nasıl rahatsa onu yapın.
Zen 5 bu yıl çıkmasını geçtim duyurulacağını bile sanmıyorum 2024 ün ilk yarısı ancak duyurulur/piyasaya girer büyük ihtimal.
En yüksek kullanımda evet hocam 360mm ile thermal throttling yapıyor bazen 420mm değerlendirilebilir ancak Türkiye'de en son baktığımda üst paneli 420mm destekleyen bir kasa çok zor ve inanılmaz pahalı o kadar para harcamaya değmez. (Ön panele sıvı soğutma takmak sağlıklı değil.)@Saint Lucia Hocam 34'' için 2K çözünürlük az değil mi minimum 4K olmalıydı bence. Dediğim gibi çok fazla oyun oynayan biriyim
Piyasadaki en iyi işlemcilerden birini alıp kısa sürede değiştirmem mantıklı değil hocam. O yüzden soket konusu sorun olmaz diye düşünüyorum.
@waltmeisterrr Hocam konuştuğumuz işlemciler için 360mm sıvı soğutma yetmiyor diyenler var. Sizce yeterli mi yoksa 420mm alınmalı mı?
ROG ekosistem kurmak istiyorum ayrıca yüksek miktarda indirimde şu an. Teşekkürler yorumunuz için
Haklısınız ama bir yandan da CS2 ve Valorant'ta 360Hz kullanmak istiyorum. O kadar yüksek bütçede 360Hz alamamak kötü bir durum. PG27AQN modelinin de ekranı kötü değildir diye düşünüyorum tercih etmem mantıklı olmaz mı sizce?
Hocam 34" için 2K çözünürlük az değil mi minimum 4K olmalıydı bence. Dediğim gibi çok fazla oyun oynayan biriyim
Çok haklısınız soket konusunda. i9 14900K aktif en iyi işlemci gibi testlere baktığımda. Sizler rakibi olan 7950x3D için ne düşünüyorsunuz?