RTX 4090'lı sistem toplama

Bütçe
abartılmadığı sürece limit yok
O zaman 7950X3D alıp, yeni AMD işlemciler satışa sunulduğunda onlara geçeyim hocam. Çok takip etmiyorum AMD tekrar soket değiştirmez değil mi? Yeni çıkan işlemciler çıktığında değiştirirsem yerinde bir upgrade olur diye düşünüyorum. Intel'e soğuk bakmamın tek sebebi sıcaklık değerleri bu arada.

Öyle yapabilirsiniz AMD tarafında sıkıntı olmaz hocam sonra ki jenerasyon dahil 2 jenerasyon daha soket desteği mevcut.

Hocam bios da eco mod diye bir ayar var oradan watt ı kısarsanız çok ciddi sıcaklık düşüyor sorun değil yani ve zen 5 aslında yeni çekirdek olacak, bu nesil aslında zen 3 ün üzerine kurulmuştu ben büyük bir gelişme bekliyorum tek ccd içinde 16 core olursa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır hocam sağolun. İleriye dönük sorun olmaması açısından R9 7950X3D tercih etmeliyim o zaman.

1) 7590x3d tercih edin
2) 1000/1200 watt psu alın.
3)Fps oyunları için min. 144hz 4k mönitör 4090'a yakışır.

1) 7590x3d tercih edin
2) 1000/1200 watt psu alın.
3)Fps oyunları için min. 144hz 4k mönitör 4090'a yakışır.

Yüksek ihtimalle 7950X3D tercih edeceğim çünkü 14900K'yı soğutmak zor. Ayrıca AMD yeni işlemci serisini satışa sunduğunda değişiklik yapmayı düşünüyorum. Dolayısıyla şuanki donanımları ileride işlemci upgrade yapabilecek şekilde seçmem lazım.

PSU konusunda minimum 1200W tercih ederim çünkü ileride upgrade ile tüketilen güç miktarı artacak.

Hâla attığım monitörü düşünüyorum çünkü 360HZ'de yüksek çözünürlük verecek monitör bulamadım. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum kararsızım çoğu konuda.

Ben olsam iş için ayrı oyun için ayrı monitör alırdım hocam.

Hocam birkaç konuda gördüğüm kadarıyla herkes 7950X3D için default ayarda çok ısındığını söylüyor. Galiba ayarlarını manuel değiştirmek lazım.

Ben olsam iş için ayrı oyun için ayrı monitör alırdım hocam.

O da mantıklı hocam ama uygun ürün bulamadım. FPS oyunlarını çok oynayan biriyim o yüzden özellikle CS ve Valorant için 1920x1080 Alienware gibi uygun fiyatlı bir 360HZ monitör,

Yanına da iş ve diğer oyunlar için 240HZ 4K IPS ya da 240HZ 2K OLED monitör alabilirim. Bütçe konusunda çok sorun yok ama uygun monitör bulamıyorum.

Alienware 24.5" AW2523HF 360Hz 0.5ms 2xHDMI DP USB3.2 FreeSync Premium Fast IPS Gaming Monitör | ITOPYA

---

Samsung 32" LS32BG850NPXUF 1Ms 240Hz 4K HDMI DP CURVED FREESYNC (Samsung Türkiye Garantili) Fiyatı, Yorumları - Trendyol

@Saint Lucia hocam nasıldır bu monitörler?

ASUS Rog Swift PG27AQDM 26.5 Inç 240Hz OLED QHD Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR

Son düzenleme:

Bu nasıl hocam iş ve FPS oyunlar için 4K büyük ekran OLED panel FPS için 280Hz Fast IPS panel monitör.

Son düzenleme:
İlki çok büyük diğeri de 1920x1080 hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…