Techpowerup'tu sanırım MSI bios'tan thermal throttle için sınırı 115'e kadar çıkartmışlardı işlemci öyle bir işlemci kaçarı yok. 7950X3D daha iyi bir seçenek olur hem iş konusunda tepe işlemcilerle pek fark olmamakla beraber ön belleği sayesinde de oyunlarda hatrı sayılır miktarda FPS farkı yaratıyor. 360mm ile yine yüksek dereceleri görebilir yük altında ama intel gibi thermal throttling yapmaz.
O zaman 7950X3D alıp, yeni AMD işlemciler satışa sunulduğunda onlara geçeyim hocam. Çok takip etmiyorum AMD tekrar soket değiştirmez değil mi? Yeni çıkan işlemciler çıktığında değiştirirsem yerinde bir upgrade olur diye düşünüyorum. Intel'e soğuk bakmamın tek sebebi sıcaklık değerleri bu arada.
O zaman 7950X3D alıp, yeni AMD işlemciler satışa sunulduğunda onlara geçeyim hocam. Çok takip etmiyorum AMD tekrar soket değiştirmez değil mi? Yeni çıkan işlemciler çıktığında değiştirirsem yerinde bir upgrade olur diye düşünüyorum. Intel'e soğuk bakmamın tek sebebi sıcaklık değerleri bu arada.
Hocam bios da eco mod diye bir ayar var oradan watt ı kısarsanız çok ciddi sıcaklık düşüyor sorun değil yani ve zen 5 aslında yeni çekirdek olacak, bu nesil aslında zen 3 ün üzerine kurulmuştu ben büyük bir gelişme bekliyorum tek ccd içinde 16 core olursa.
Hocam bios da eco mod diye bir ayar var oradan watt ı kısarsanız çok ciddi sıcaklık düşüyor sorun değil yani ve zen 5 aslında yeni çekirdek olacak, bu nesil aslında zen 3 ün üzerine kurulmuştu ben büyük bir gelişme bekliyorum tek ccd içinde 16 core olursa.
Yüksek ihtimalle 7950X3D tercih edeceğim çünkü 14900K'yı soğutmak zor. Ayrıca AMD yeni işlemci serisini satışa sunduğunda değişiklik yapmayı düşünüyorum. Dolayısıyla şuanki donanımları ileride işlemci upgrade yapabilecek şekilde seçmem lazım.
PSU konusunda minimum 1200W tercih ederim çünkü ileride upgrade ile tüketilen güç miktarı artacak.
Hâla attığım monitörü düşünüyorum çünkü 360HZ'de yüksek çözünürlük verecek monitör bulamadım. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum kararsızım çoğu konuda.
Yüksek ihtimalle 7950X3D tercih edeceğim çünkü 14900K'yı soğutmak zor. Ayrıca AMD yeni işlemci serisini satışa sunduğunda değişiklik yapmayı düşünüyorum. Dolayısıyla şuanki donanımları ileride işlemci upgrade yapabilecek şekilde seçmem lazım.
PSU konusunda minimum 1200W tercih ederim çünkü ileride upgrade ile tüketilen güç miktarı artacak.
Hâla attığım monitörü düşünüyorum çünkü 360HZ'de yüksek çözünürlük verecek monitör bulamadım. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum kararsızım çoğu konuda.
O da mantıklı hocam ama uygun ürün bulamadım. FPS oyunlarını çok oynayan biriyim o yüzden özellikle CS ve Valorant için 1920x1080 Alienware gibi uygun fiyatlı bir 360HZ monitör,
Yanına da iş ve diğer oyunlar için 240HZ 4K IPS ya da 240HZ 2K OLED monitör alabilirim. Bütçe konusunda çok sorun yok ama uygun monitör bulamıyorum.
O da mantıklı hocam ama uygun ürün bulamadım. FPS oyunlarını çok oynayan biriyim o yüzden özellikle CS ve Valorant için 1920x1080 Alienware gibi uygun fiyatlı bir 360Hz monitör,
Yanına da iş ve diğer oyunlar için 240Hz 4K IPS ya da 240Hz 2K OLED monitör alabilirim. Bütçe konusunda çok sorun yok ama uygun monitör bulamıyorum.