İlki çok büyük diğeri de 1920x1080 hocam.
Görüntü kalitesi olarak mükemmeldir ama ben aylardır 360HZ kullanıyorum 120HZ çok az gelecek. Minimum 240HZ olması gerektiğini düşünüyorum topladığım sistem de 2K'da 120'den yüksek FPS verir çoğu oyunda.Değiştirdim birini hocam şimdi de, büyük olması dert değl bence 4K OLED panel sonuçta ve nedense tam 4K olarak bir bu var gamepad ile oynuyorsanız harika hissettirir konsol rahatlığı sağlar size. 280Hz olan için de 2K 4K olmasına olmasına gerek yok zaten e-spor monitörleri genelde bu şekilde 1080 olur.
Renkler gerçekten inanılmaz iyi görünüyor.
Görüntü kalitesi olarak mükemmeldir ama ben aylardır 360Hz kullanıyorum 120Hz çok az gelecek. Minimum 240Hz olması gerektiğini düşünüyorum topladığım sistem de 2K'da 120'den yüksek FPS verir çoğu oyunda.
ASUS ROG Swift PG27AQDM 26.5 inç 240Hz 0.03ms 2K QHD G-Sync OLED Pivot Gaming Monitör
ROG Swift OLED PG27AQDM Oyuncu Monitörü ― 27 inç (izlenebilir 26.5 inç) 1440p OLED Panel, 240 Hz, 0.03 mswww.gaming.gen.tr
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
Şu ikisi nasıl olur sizce? 2K OLED, 4K IPS'ten daha iyi diye duydum.
4K OLED'i listeme ekledim sağolun. Ama 2K OLED bile gayet yeterli gelir bana yenileme hızından düşmeye değer mi bilmiyorum. Çok fazla monitör var karar veremedim.Benim attığım IPS değil hocam 4K OLED'di IPS yazmışlar OLED kategorisi yok diye ama ürün kodu burada.
360 Hz olan güzel fiyatında rakibi yokmuş biraz baktım ama 2K OLED yerine 4K OLED alırdım Sonuçta FPS AAA oyun vs oynayacaksınız ve onda en iyi 4K 120 Hz gider.AORUS FO48U Gaming Monitor Teknik Özellikler | Monitors - GIGABYTE Turkey
Features 48" OLED with 10-bit display color 4K UHD 120Hz & HDMI2.1 6 Axis Color Control with 98% DCI-P3 SPACE AUDIO & OSD Sidekick Black Equalizer & Aim St...www.gigabyte.com
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com Bu ikili kombin en iyisi diye düşünüyorum.Gigabyte AORUS FO48U 48 3840x2160 120Hz 1ms HDMI DP Type-C HDR10 OLED Gaming Monitör | Ebrar Bilgisayar
Gigabyte AORUS FO48U 48 3840x2160 120Hz 1ms HDMI DP Type-C HDR10 OLED Gaming Monitör en uygun fiyatla Ebrar Bilgisayar'dan satın alın. Gigabyte FO48U teknik özellikleri ve kullanıcı yorumları için hemen tıklayın.www.ebrarbilgisayar.com
4K OLED'i listeme ekledim sağ olun. Ama 2K OLED bile gayet yeterli gelir bana yenileme hızından düşmeye değer mi bilmiyorum. Çok fazla monitör var karar veremedim.
Alienware 34" AW3423DWF 165Hz 0.1 ms HDMI DP HDR 400 FreeSync Premium Pro 1800R Curved QD OLED WQHD Gaming Monitör | ITOPYA
LG 27" 27GR95QE-B UltraGear 0.03ms 240Hz HDMI DP QHD OLED Gaming Monitor fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Şöyle Extreme ürünler de var ilgimi çeken;
Samsung Odyssey G9 G93SC LS49CG934SUXUF 49” 0,03 ms 240Hz FreeSync Premium Pro OLED QHD Curved Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com
@Saint Lucia hocam Alienware tercih etmeli miyim sizce?
Benim de rog sistem vardı. Video y.. kanalında. Rog serisi insanı ayrı cezbediyor. Rtx4090 bu monitör için çok fazla onu belirteyim. Ama ne olur ileriye yönelik olur. Alınabilecek en prestijli ürünler. Hayırlı olsun şimdiden.Merhaba, profesyonel video editörüyüm. Aynı zamanda FPS oyunları, hikaye oyunları ve yüksek sistem gereksinimi isteyen birçok oyunu oynuyorum. Yeni bilgisayar toplamaya karar verdim hatta aklımda olan birkaç donanımı bu akşam alacağım. İlgi alanlarımı belirttim, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bütçe abartılmadığı sürece sınırsız.
Aklımda şu ekran kartı ve monitör var sizce almam mantıklı olur mu? Tüm fikirlerinize açığım.
-ASUS ROG RTX 4090.
(24G ve O24G olan modeller arasındaki fark nedir?)
ASUS Rog Swift PG27AQN 27 inç 360Hz 1ms 2K
(RTX 4090 için bu monitör uygun mu?)
Ben şahsen o işlemciyi almam hem soket yakında soket değişeceği için anakartı falanda değiştirmeniz lazım.bence ryzen 9 7950x3d alın.hem oyun hemde iş için gayet uygun.hemde daha az ısınıyor.i9 14900k 420mm Corsair sıvı soğutucu ile oyunlarda 1-2 saat sonra 100 derece falan oluyor.14. Nesil bence alınmaz hemde para israfı olurÇok teşekkür ederim. Bu ekran kartına hangi işlemci daha iyi performans sergiler? i9 14900K düşünüyorum yaptığım işi de göz önünde bulundurarak
Ben şahsen o işlemciyi almam hem soket yakında soket değişeceği için anakartı falanda değiştirmeniz lazım.bence ryzen 9 7950x3d alın.hem oyun hemde iş için gayet uygun.hemde daha az ısınıyor.i9 14900k 420mm Corsair sıvı soğutucu ile oyunlarda 1-2 saat sonra 100 derece falan oluyor.14. Nesil bence alınmaz hemde para israfı olur
ROG donanım ve ekipman konusunda inanılmaz bir olay ya. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Monitör konusunda fikrimi değiştirdim. FPS oyunları için 360HZ 1920X1080 bir monitör, edit ve yüksek kalitede oyunlar için 2K OLED panel 240HZ monitörler var onları düşünüyorum. Şunun gibi;Benim de rog sistem vardı. Video y.. kanalında. Rog serisi insanı ayrı cezbediyor. Rtx4090 bu monitör için çok fazla onu belirteyim. Ama ne olur ileriye yönelik olur. Alınabilecek en prestijli ürünler. Hayırlı olsun şimdiden.
Evet çok yüksek ihtimalle 7950X3D alıp, AMD yeni işlemcilerini satışa sunduğunda upgrade yapacağım. Aklıma takılan birkaç konu var;
1- İleride işlemciye upgrade yapacağım için şuan en az 420mm sıvı soğutma mı almalıyım yoksa 360mm ileride satışa sunulacak olan AM5 soket işlemciler için yeterli mi? Eğer 420mm alırsam kasayı da ona göre seçeceğim.
2- Adobe Premiere Pro'da yüksek kalitede videolar editliyorum. En az kaç GB ram tercih etmeliyim?
3- İleride upgrade yapacağımı göz önünde bulundurarak PSU konusunda en az kaç W tercih etmeliyim?
4- Anakart ve SSD konularına hiç hakim değilim. 7950X3D için uzun vaade sorun çıkarmayacak sağlam bir anakart ve okuma/yazma hızı yüksek en az 2TB SSD önerebilir misiniz? 2 tane SSD kullanmayı düşünüyorum aynı modelden.
@waltmeisterrr hocam yardımcı olur musunuz?
ROG donanım ve ekipman konusunda inanılmaz bir olay ya. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Monitör konusunda fikrimi değiştirdim. FPS oyunları için 360HZ 1920X1080 bir monitör, edit ve yüksek kalitede oyunlar için 2K OLED panel 240HZ monitörler var onları düşünüyorum. Şunun gibi;
Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG934SUXUF 49 5120x1440 240Hz 0.03 ms HDMI DP HDR10+ Curved OLED Monitör - ebrarbilgisayar.com
Evet çok yüksek ihtimalle 7950X3D alıp, AMD yeni işlemcilerini satışa sunduğunda upgrade yapacağım. Aklıma takılan birkaç konu var;
1- İleride işlemciye upgrade yapacağım için şuan en az 420mm sıvı soğutma mı almalıyım yoksa 360mm ileride satışa sunulacak olan AM5 soket işlemciler için yeterli mi? Eğer 420mm alırsam kasayı da ona göre seçeceğim.
2- Adobe Premiere Pro'da yüksek kalitede videolar editliyorum. En az kaç GB ram tercih etmeliyim?
3- İleride upgrade yapacağımı göz önünde bulundurarak PSU konusunda en az kaç W tercih etmeliyim?
4- Anakart ve SSD konularına hiç hakim değilim. 7950X3D için uzun vaade sorun çıkarmayacak sağlam bir anakart ve okuma/yazma hızı yüksek en az 2TB SSD önerebilir misiniz? 2 tane SSD kullanmayı düşünüyorum aynı modelden.
@waltmeisterrr hocam yardımcı olur musunuz?
ROG donanım ve ekipman konusunda inanılmaz bir olay ya. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Monitör konusunda fikrimi değiştirdim. FPS oyunları için 360HZ 1920X1080 bir monitör, edit ve yüksek kalitede oyunlar için 2K OLED panel 240HZ monitörler var onları düşünüyorum. Şunun gibi;
Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG934SUXUF 49 5120x1440 240Hz 0.03 ms HDMI DP HDR10+ Curved OLED Monitör - ebrarbilgisayar.com
Anakart olarak B650, B760 ve X670 olanlar var attığınızı mı tercih etmeliyim sizce?
Bu ssd 2tb ve 6000/7000 civarı okuma yazması var
Bu anakartı rog sistem kurmak istediğiniz için seçtim pahalıysa fikrinizi değiştirip msı b650 carbon wifi falan alabilirsiniz
Asus rog psu'lar pahalı olduğu için msı seçtim
Belki bu PSU fazla gelebilir ama gelecek için güzel bir seçim.
Ve ram konusunda pek bir bilgim olmadığı için yardımcı olamam sonuçta her anakartın desteklediği ramler farklı olabiliyor