Saint Lucia
Gigapat
Daha fazla
Hocam Alienware tercih etmeli miyim sizce?
Tamamdır hocam Gigabyte ve LG'yi eledim almayacağım, Dell ise hâla listemde. OLED panel 2K monitörü, video editörlüğü ve hikaye temalı / yüksek kalite oyunlar için tercih ediyorum. Bu bağlamda en çok önerilen ASUS'un bu modeli;Net diyorum şu OLED'ler arasına eklediğin Gigabyte var ya onu asla alma. Çok kötü bir giriş seviyesi OLED monitör.
OLED alacaksan Dell alınmalı. LG'ye bakmışsın. Görünü kalitesi güzel ama oyun performansı kötü.
%8 overshoot var. Tavsiye etmiyorum.
Aslında böyle monitörler, hiç kullanmasam da son zamanlarda ilgimi çekiyor. Edit ve oyun konusunda dezavantajı olur mu? Sizin bildiğiniz bir kronik sorunu ya da teknik özelliğinde bir problem var mı Neo G9'un?Samsung G9 çok itopik bir monitör. Böyle egzotik monitörlere özel ilgin yoksa tavsiye etmem. Görüntü formatına alışık olman lazım. Yoksa bakarken "bu ne ya" dedirtir.
Tamamdır hocam Gigabyte ve LG'yi eledim almayacağım, Dell ise hâla listemde. OLED panel 2K monitörü, video editörlüğü ve hikaye temalı / yüksek kalite oyunlar için tercih ediyorum. Bu bağlamda en çok önerilen ASUS'un bu modeli;
Aslında böyle monitörler, hiç kullanmasam da son zamanlarda ilgimi çekiyor. Edit ve oyun konusunda dezavantajı olur mu? Sizin bildiğiniz bir kronik sorunu ya da teknik özelliğinde bir problem var mı Neo G9'un?
Hocam yüksek akıcılık ve düşük tepki süresi istiyorum oyunlar için. Neo G9 modelini de eliyorum o zaman %24 overshoot yüksek anladığım kadarı ile.OLED panelin çözünürlüğüne takılma zaten. Renk kalitesi şu an başka panel tipinde yok. MiniLed'leri konunun dışında tutuyorum.
Baktığın ASUS'ta düşünülebilir. Bildiğimiz OLED'lerin arasında kendisi.
Gri uniformaty performansı beğenilmemiş, bazı kullanıcılara kötü panellisi denk gelmişti.
Fakat bu homojen yapı panelin şansına bağlıdır. Kafa yormaya gerek yok.
Şimdi G9'un iki modeli var.
Samsung Odyssey G9 Review şunu alırsan net üzülürsün.
Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 Review bunu alırsan biraz daha tatmin eder. Fakat yüksek akıcılık ve tepki isteyen oyunlar da tatmin etmez.
%24 overshoot vermiş. Biz monitörcüler %10'nun üstünü kabul etmeyiz. Gerisini sen düşün.
Tercih etme kararı aldım. Bazı kişiler RTX 4090 için 1920x1080 Alienware monitörün sorun olacağını söylerken, bazıları da sorun yaşamayacağımı belirtti. Yine de sizin önerilerinizi de dinlemeden iki monitörü de satın almak istemem hocam.
Çok yardımcı oldunuz teşekkürler. ASUS'un 540HZ monitörü Türkiye'de satışa sunmasını uzun süredir bekliyorum fakat hâla ses yok.1080p/144Hz monitör alırsan evet sorun yaşarsın.
GPU 500 FPS vermek isterken sen görüntüyü 144Hz'de tutmaya çalıştıkça görüntü bozulmaları yaşaman kaçınılmaz olur. Biz ona monitör darboğazı deriz.
Fakat 360Hz monitör alacağın için sorun yaşamazsın. Çünkü Hz ile FPS'yi ne kadar dengeli tutarsan o kadar akıcılığı yakalamış olursun. 360Hz'nin akıcılığı 300 üstü FPS'de belli oluyor. -Ki zaten rahat rahat FPS oyunlarında o akıcılığı alırsın.
İleride 500Hz monitör çıkacak ASUS'un. Belki ona bile geciş yaparsın.
Alienware fiyatıyla tercih ediliyor. Beklentiyi karşılıyor. Tercih edebilirsin.
Çok yardımcı oldunuz teşekkürler. ASUS'un 540Hz monitörü Türkiye'de satışa sunmasını uzun süredir bekliyorum fakat hâla ses yok.
ASUS'un 360HZ'de bile 1ms altına düştüğü model yok galiba. O yüzden 1-2 hafta boyunca satışa sunulmazsa Alienware 360HZ alacağım. 540HZ'in profesyonel oyuncular tarafından tercih edileceğini ve beklentileri karşılayacağını düşünüyorum.Evet net bir gelişme yok. Bende takip ediyorum. Çığır açar mı açmaz mı bilemiyorum ama beklentiyi karşılayacak gibi duruyor. Fakat E-TN olarak geçeceği için paneli ben OLED'ler gibi düşük ms vereceğini sanmıyorum.
Son etkinliklerden baktım tüm konulara ASUS önermişAyrıca o Dany'ye çok güvenme. Tüm monitör konularına ASUS önerip çıkıyor. Trol olduğunu düşünüyorum.
ASUS'un 360Hz'de bile 1ms altına düştüğü model yok galiba. O yüzden 1-2 hafta boyunca satışa sunulmazsa Alienware 360Hz alacağım. 540Hz'in profesyonel oyuncular tarafından tercih edileceğini ve beklentileri karşılayacağını düşünüyorum.
Çok haklısınız soket konusunda. i9 14900K aktif en iyi işlemci gibi testlere baktığımda. Sizler rakibi olan 7950x3D için ne düşünüyorsunuz?
Merhaba, profesyonel video editörüyüm. Aynı zamanda FPS oyunları, hikaye oyunları ve yüksek sistem gereksinimi isteyen birçok oyunu oynuyorum. Yeni bilgisayar toplamaya karar verdim hatta aklımda olan birkaç donanımı bu akşam alacağım. İlgi alanlarımı belirttim, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bütçe abartılmadığı sürece sınırsız.
Aklımda şu ekran kartı ve monitör var sizce almam mantıklı olur mu? Tüm fikirlerinize açığım.
-ASUS ROG RTX 4090.
(24G ve O24G olan modeller arasındaki fark nedir?)
ASUS ROG Swift PG27aqn 27 inç 360Hz 1ms 2K
(RTX 4090 için bu monitör uygun mu?)