Sadece DLSS 4 değil. Işın izleme ve NVIDIA Reflex geliştirildi. Ayrıca nöral rendering ile çok daha iyi upscale yapacak. Ek olarak daha fazla FPS alacağız diye biliyorum. İlla RTX5000 serisine ihtiyaç yok yani.
Türkiyeye %10-%15 daha pahalıya satılıcak alınabilirNVIDIA CEO'su Jensen Huang: RTX 5070 performansı 4090 ile eşit olacak.
DLSS 4 ile 8 kata kadar performans artışı sağlayacak.
NVIDIA Reflex geliştirildi.
Neural rendering ile daha iyi görseller görebileceğiz.
DLSS 4 RTX 50 serisine özel olacak.
RTX 5090 1999 dolar.
RTX 5080 999 dolar.
RTX 5070 Ti 749 dolar.
RTX 5070 549 dolar.
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi Ekran Kartları
NVIDIA Blackwell Mimarisi ile güçlendirildi.www.nvidia.comNVIDIA Blackwell GeForce RTX 50 Series Opens New World of AI Computer Graphics
NVIDIA today unveiled the most advanced consumer GPUs for gamers, creators and developers — the GeForce RTX™ 50 Series Desktop and Laptop GPUs.nvidianews.nvidia.com
NVIDIA Blackwell Mimarisi ile güçlendirildi.www.nvidia.comNVIDIA Blackwell GeForce RTX 50 Series Opens New World of AI Computer Graphics
NVIDIA today unveiled the most advanced consumer GPUs for gamers, creators and developers — the GeForce RTX™ 50 Series Desktop and Laptop GPUs.nvidianews.nvidia.com
Türkiye'ye %10-%15 daha pahalıya satılacak alınabilir.
İlla 5000 serisine gerek yoktan kastınız nedir? DLSS 4 dışındakiler için mi geçerli?
DLSS 4 ile gelen multi Frame Generation ayarı hariç bildiğim kadarıyla diğer tüm geliştirmeler RTX kartların hepsine gelecek. RTX 5000 serisini özel yapan DLSS 4 evet ama genel anlamda güzel gelişmeler gördük. Benim beklentimin çok üstünde bir sunumdu açıkçası. Fazlasıyla tatmin oldum. Kas gücü olarak veri paylaşmadılar. Testler DLSS ve RT açık şekildeydi. O yüzden bu kısma yorum yapamıyorum. 9070XT bile 4070 Ti ayarındayken RTX5000 serisi fazlasıyla iyiydi açıkçası. %90 pazar payları varken bu kadar geliştirme yapmalarına ihtiyaçları yoktu. Herkes fazla beklentiye girmiş açıkçası.
DLSS 4 ile gelen multi Frame Generation ayarı hariç bildiğim kadarıyla diğer tüm geliştirmeler RTX kartların hepsine gelecek. RTX 5000 serisini özel yapan DLSS 4 evet ama genel anlamda güzel gelişmeler gördük. Benim beklentimin çok üstünde bir sunumdu açıkçası. Fazlasıyla tatmin oldum. Kas gücü olarak veri paylaşmadılar. Testler DLSS ve RT açık şekildeydi. O yüzden bu kısma yorum yapamıyorum. 9070XT bile 4070 Ti ayarındayken RTX5000 serisi fazlasıyla iyiydi açıkçası. %90 pazar payları varken bu kadar geliştirme yapmalarına ihtiyaçları yoktu. Zaten üst segmentte rakip kart olmayacak. Hiç geliştirmeyip önümüze de sunabilirlerdi. Herkes fazla beklentiye girmiş açıkçası.
CP77 videosunda, kapalı 30 civarı alıyor, 4090 ile kıyas yapma şansı olmuş oldu aynı zamanda, 4090 ise 20 civarında geziyordu, arada ki saf gücün artması 1.5X şeklinde gibi duruyor.
Nöral rendering hakkında bilgim yok, ek olarak daha fazla FPS alacağızdan kastınız bunun ile alakalı sanırım.
Kalan kısmı DLSS tamamlayacak büyük ihtimal. Yalnız 90 serisi bir kart için kötü bile. Normalde her şeyi kökleyip sunarlar önümüze. 60 ve 70 serisi kas gücü anlamında çok zayıf olursa şaşırmam.
Nöral görüntü oluşturmadan bahsediyor NVIDIA'nın resmi sitesinde.
DLSS 4 kısmına bakın.
NVIDIA Blackwell Mimarisi ile güçlendirildi.www.nvidia.com
Ben bu nöral işleme mevzusunun upscale kısmının içinde olduğunu düşünüyorum. Kare oluşturma 50 serisine özel.
Zaten DLSS sürümü yükseldikçe artan FPS'te artıyor. DLSS 2.5, DLSS 3, DLSS 3.5 ve DLSS 3.7 gibi sürümleri kıyaslarsanız görürsünüz. Sadece sürüm ile arada gözle görülür FPS farkı oluşmuş.
Bu fiyatların biraz üzerinde olabileceğini düşünüyorum ama 5090 ın fiyatı 100k yı geçmez. 32 gb vrami olan bir kart Türkiyede satışa başlandığında 160K bandında 5090 lı bir kasa toplanılabilirNVIDIA GeForce RTX 50 serisi ekran kartlarının fiyatı 25.649 TL'den başlıyor. Modele göre RTX 50 serisinin fiyatlandırması şu şekilde:
Doğruluk payı tartışılır, ülkenin serbest piyasası ve oynar kur baz alındığında.
- NVIDIA GeForce RTX 5070: 25.649 TL
- NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti: 34.959 TL
- Nvidia GeForce RTX 5080: 46.679 TL
- Nvidia GeForce RTX 5090: 92.849 TL
Daha geçen gün 32K fiyata 7900XT Nitro aldım stokta az var diye acele ettim zaten aldıktan sonra stok biti fakat kargo gelmedi gelse bile biraz bekletmeyi düşünüyorum 14 gün iade süreci için. 5070 veya 5070 Ti kafamı çok karıştırdı sahiden ne yapsam bilemedim.