RTX 5000 serisi laptop alınır mı?

Bütçe
100000

LazDrovya

Megapat
Merhaba,
Halihazırda neredeyse 6. yılını geride bırakmış GL63 MSI bilgisayarımın 1660 Ti ekran kartı artık pek de yeterli gelmemeye başladı. Eskisi kadar oyun oynayamıyorum fakat oynamak isteyip de oynayamadığım bir oyun olmasını da hiç istemem. Heyecanla 50xx serisini bekledim fakat 5070 bile laptoplarda 8 GB olması beni biraz endişelendirdi. Hal böyle olunca 5070 ile 4070 arasında bir uçurum yok DLSS 4 dışında. Her ikisinin de 8 GB olduğunu düşününce 5070 yerine daha uygun fiyatlı 4070 alınabilir mi? 8 GB ekran kartları gerçekten sona mı yaklaştı?

Merhaba,
Halihazırda neredeyse 6. yılını geride bırakmış GL63 MSI bilgisayarımın 1660 Ti ekran kartı artık pek de yeterli gelmemeye başladı. Eskisi kadar oyun oynayamıyorum fakat oynamak isteyip de oynayamadığım bir oyun olmasını da hiç istemem. Heyecanla 50xx serisini bekledim fakat 5070 bile laptoplarda 8 GB olması beni biraz endişelendirdi. Hal böyle olunca 5070 ile 4070 arasında bir uçurum yok DLSS 4 dışında. Her ikisinin de 8 GB olduğunu düşününce 5070 yerine daha uygun fiyatlı 4070 alınabilir mi? 8 GB ekran kartları gerçekten sona mı yaklaştı?
Ekran kartı aşırı güç çekiyor. O kadar güçlü bir ekran kartının laptop için optimize edilmiş hali bile fazla güç çeker. Fazla güçte fazla sıcaklık demek. Bilemiyoruz şimdi markalar soğutmayı nasıl hallederler ama bence ellerinde patlar gibi.

Merhaba,

VRAM abartılmış bir mevzu. Çok takılma hocam. VRAM bottleneckini sürekli insanlar söyler, ama neredeyse kimse maruz kalmaz.

Vallahi yabancı incelemelerde 5000 serisi laptoplar çok beğenilmemiş. Şu an en stabil olanları 4000 gibi gene de sen bilirsin ama şu var yeni çıkan teknolojilerde ilk nesiller her zaman risktir.

5070 Ti serisi ROG Strix G16-G18 serisi için tanıtılmış henüz sadece.
Mevcutta piyasada olan 40 serisi MSI, Asus Tuf modelleri ile aynı donanım özelliklerine sahip ROG Strix G serisi arasındaki fiyat farkına değecek bir model midir acaba?
Örneğin MSI Katana, Sword serilerinin 17 inc 4070 li modeller ile G18 modelleri arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Bu fiyat farkında değecek bir kalite, performans farkı var mı G18 serisinde? Bildiğim kadarıyla soğutma işinde G18'ler 3 fan ve sıvı metal kullanıyor. Bir de monitör farkı var.

15inç FHD, 17inç 2K altına düşmeden ekran almaya özen göster. Dizüstünde 2K'a çıkacaksan ve harici monitör kullanmayacaksan 18inç 2K 60FPS ile 15inç FHD 60FPS'de aldığın grafiksel haz bezer olacak. Çünkü pixel yoğunlukları çok benzer olacaktır. Gerçi birinde ekran daha büyük. Ama bu da mobilitenden kırpıyor. 18inç bilgisayarı koyacağın çanta valiz boyutunda iken 15inci güzel bir sırt çantasına atarsın.

Bu sebeple 18 inç 2K 60FPS herhangi bir oyunu Ultra oynamak ile 15inç FHD 60FPS aynı oyunu oynatan bir laptop arasında seçim yapman gerekiyor. 18inç ve 15inç arasındaki 3 inç ciddi boyutu değiştiriyor. Yan yana görmeden karar verme bence.

Laptop boyutları arttıkça genelde ısı kontrollü kolaylaşır. Ancak yüksek performans veren laptoplarda her zaman ısınma sorunu olur.

5070 Ti serisi ROG STRIX G16-G18 serisi için tanıtılmış henüz sadece.
Mevcutta piyasada olan 40 serisi MSI, ASUS TUF modelleri ile aynı donanım özelliklerine sahip ROG STRIX g serisi arasındaki fiyat farkına değecek bir model midir acaba?
Örneğin MSI Katana, sword serilerinin 17 inc 4070'li modeller ile G18 modelleri arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Bu fiyat farkında değecek bir kalite, performans farkı var mı G18 serisinde? Bildiğim kadarıyla soğutma işinde G18'ler 3 fan ve sıvı metal kullanıyor. Bir de monitör farkı var.

5070 Ti saf performansı 4080 benzer olacak. Hayali FPS dışında fazlasıyla yeniliği yok. 4080 dönem dönem 60-80k giriş modeli satıldı (paneli kötü, CPU i7 gibi)
90K-100k arası ciddi sağlam ürünler bulunabildi. Sonra rüzgar durumu tersine döndürdü. Ortalıkta alternatif olacak sağlam 4070 model yok. Sağlam olan model aşırı pahalı ve gereksiz.
Bahsettiğiniz STRIX g 18'17'16 gibi.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-stealth-14-ai-oled-studio-4060-54-000tl.3626199/ şu ürün bu fiyattayken 5000 beklemenize ya da saçma fiyata kötü kalite Katana, sword ve özellikle fahiş fiyata ROG tercih etmek bence gereksiz. 5000 beklerseniz ülkeye gireceği tarih, piyasa oturması epey zaman alacak. Yine özellikle bu Stealth kalitesinde bir 5070/ti dehşet fiyata satılacak. Halihazırda fiyatına göre çok daha kalitesiz benzer ROG zeyprus 70-100k satılırken bu Stealth 14 düşünmeye değer ürün. Oyun testleri fena değil. YouTube 14 Stealth i7 13620H IPS modelinin saatlerce testi var. Göz atabilirsiniz.
Soğutması ve OLED paneli mükemmel. Oyun+iş her şekilde sizi tatmin eder. Pil göreceli olarak normal. Bu kompakt kasada yükseltilebilir RAM kapasitesi, değiştirilebilir SSD büyük avantaj.
140W 4060 ile 90W 4060 AAA bir oyunda uçurum fark olmayacak. Yine halihazırda sağlam bir X ürün 115+25 Boost ile 140W sentetik test ortamında görürken.
Stealth 80W+10-15 Boost ile 90-95W ile NVIDIA kazığı voltaj limitinde çalışacak. Sağlam TDP bir ürün çok nadir ve kısa süreli 115W + görecek. Görse bile malum 100W üstü elzem fark yaratmayacak.
14'16'17'18 inç muhabbetine takılmayın. 14' hoşunuza yeterli gelirse.
3 senedir 15'6 4K OLED kullanıyorum. Çözünürlük dahi düşürsem görüntü kaybı olmuyor! OLED etkisini fazlasıyla hissedersiniz.
Ayrıca özellikle 4060 ve 70 2K kartı değil diyenlere fazla kulak asmayın. 3 senelik ürünümde (Aero 15 XD 11800H, 3070(105W) 4K OLED 60Hz, 16 DDR4) 4 senelik kart ile hala cayır cayır 4K oyun oynuyorum.

5070 Ti saf performansı 4080 benzer olacak. Hayali FPS dışında fazlasıyla yeniliği yok. 4080 dönem dönem 60-80k giriş modeli satıldı (paneli kötü, CPU i7 gibi)
90K-100k arası ciddi sağlam ürünler bulunabildi. Sonra rüzgar durumu tersine döndürdü. Ortalıkta alternatif olacak sağlam 4070 model yok. Sağlam olan model aşırı pahalı ve gereksiz.
Bahsettiğiniz STRIX g 18'17'16 gibi.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-stealth-14-ai-oled-studio-4060-54-000tl.3626199/ şu ürün bu fiyattayken 5000 beklemenize ya da saçma fiyata kötü kalite Katana, sword ve özellikle fahiş fiyata ROG tercih etmek bence gereksiz. 5000 beklerseniz ülkeye gireceği tarih, piyasa oturması epey zaman alacak. Yine özellikle bu Stealth kalitesinde bir 5070/ti dehşet fiyata satılacak. Halihazırda fiyatına göre çok daha kalitesiz benzer ROG zeyprus 70-100k satılırken bu Stealth 14 düşünmeye değer ürün. Oyun testleri fena değil. YouTube 14 Stealth i7 13620H IPS modelinin saatlerce testi var. Göz atabilirsiniz.
Soğutması ve OLED paneli mükemmel. Oyun+iş her şekilde sizi tatmin eder. Pil göreceli olarak normal. Bu kompakt kasada yükseltilebilir RAM kapasitesi, değiştirilebilir SSD büyük avantaj.
140W 4060 ile 90W 4060 AAA bir oyunda uçurum fark olmayacak. Yine halihazırda sağlam bir X ürün 115+25 Boost ile 140W sentetik test ortamında görürken.
Stealth 80W+10-15 Boost ile 90-95W ile NVIDIA kazığı voltaj limitinde çalışacak. Sağlam TDP bir ürün çok nadir ve kısa süreli 115W + görecek. Görse bile malum 100W üstü elzem fark yaratmayacak.
14'16'17'18 inç muhabbetine takılmayın. 14' hoşunuza yeterli gelirse.
3 senedir 15'6 4K OLED kullanıyorum. Çözünürlük dahi düşürsem görüntü kaybı olmuyor! OLED etkisini fazlasıyla hissedersiniz.
Ayrıca özellikle 4060 ve 70 2K kartı değil diyenlere fazla kulak asmayın. 3 senelik ürünümde (Aero 15 XD 11800H, 3070(105W) 4K OLED 60Hz, 16 DDR4) 4 senelik kart ile hala cayır cayır 4K oyun oynuyorum.
Hocam detaylı ve ilgili cevabınız için teşekkür ederim. Mevcutta 15.6 inc dizüstü kullanıyorum ve ekranı bana anca yeterli geliyor. Ayrıca beni G18 e iten en önemli konu G16 serisinde numlock tuşunun olmaması. 14 inc şuan kullandığımdan bile küçük -ki numlock olmaması benim için ciddi bir eksiklik. OLED konusunda ise televizyon alırken çok ciddi araştırmam olmuştu. Televizyonum OLED ama dizüstünde uzun soluklu kullanımlarda oled in hala hazır olmadığını düşünüyorum. Sabit görüntülerde yaşanan burning sorunu, boyut küçüldükçe artan ısı sorunuyla desteklenmesi olası. Her ne kadar aksi iddia edilse de gaming laptoplar için oled hala beni korkutuyor. IPS panellerde ise dediğim gibi 14 inc tercih etmeyeceğim bir boyut.

Merhaba,
40 serisi alabilirsiniz hala mobile taraf için hocam. Birkaç aya anca çıkar mobilde 50 serisi -tahminimce Nisan civarı- onlar da zaten çok yüksek fiyatlara olacak. Fiyatların oturması uzun sürer. Ayrıca 8 GB vRam hala yeterli.
5070 güç tüketimi fazla mobile tarafta ne olur bilemiyorum. Ayrıca abartılmış bir kart kas gücü olarak pek fark yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı