Çözüldü RTX 5060 sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlackYvz61

Hectopat
Daha fazla  
Demonte olarak bilgisayarımı topladım fakat açılmıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim. Anakart üstünde sarı ve kırmızı ışıklar yanıyor RAM veya işlemci gücü kaynaklı olduğunu düşünüp RAM slotunu değiştirip CPU gücünü ve kablosunun doğruluğundan emin oldum yanıtlarınızı bekliyorum.
Anakart: A620M-B
İşlemci: 7500F.
Ekran kartı: 5060.
RAM: Kingston DDR5 16 GB (16x1)

IMG_20260106_234836.jpg

Çözüm
Tekrardan merhaba, problemi çözdüm. Daha sonra bu sorunu yaşayanlar için bendeki çözümü açıklayayım: Anakart üzerinde 2 adet pin bulunuyor, ismi Clear CMOS ya da MSI anakartlar için JBAT_1'di sanırım. Bunları metal bir parçayla, birbirine elektrik iletmesini sağlamak için değdiriyoruz. Daha sonra BIOS pilini çıkarıyoruz. 5-6 dakika sonra tekrardan bilgisayarı topladığımda 20-30 saniye sonra sorunsuz açıldı. Yardım eden herkese teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.
Hocam, Ryzen 5 7500F, ilk çıkan 7000 serisinden (7600X vs.) biraz daha sonra piyasaya sürüldü.

Anakartınızın (A620M-B) üretim tarihi eskiyse, içindeki BIOS sürümü 7500F'i henüz tanımıyor olabilir. İşlemciyi tanıyamadığı için (Red Light) RAM'i de kontrol edemiyor (Yellow Light) olabilir.

O yüzden spesifik olarak 7500F için güncelleme gerekebilir. RAM ve kablolar doğru takılsa bile BIOS uyumsuzluğu her şeyi kilitler.

Hocam, Ryzen 5 7500F, ilk çıkan 7000 serisinden (7600X vs.) biraz daha sonra piyasaya sürüldü.

Anakartınızın (A620M-B) üretim tarihi eskiyse, içindeki BIOS sürümü 7500F'i henüz tanımıyor olabilir. İşlemciyi tanıyamadığı için (Red Light) RAM'i de kontrol edemiyor (Yellow Light) olabilir.

O yüzden spesifik olarak 7500F için güncelleme gerekebilir. RAM ve kablolar doğru takılsa bile BIOS uyumsuzluğu her şeyi kilitler.
Hocam anakart bios flash özelliği yok nasıl güncelleyebiliriz biosuki

Sistemi ilk açışınız mı? Çünkü DDR5 bellekler Memory Training için 10-15 dakika bekleme gerektirebiliyor.
Evet ilk açısım eğer bekleme gerekiyorsa bir kaç kere kapa aç yaptım problem olmaz umarım daha yeni montaj yapıp açılış yaptım ilk defa böyle bi durumla karşılaştığımdan biraz heyecan yaptım

Evet ilk açısım eğer bekleme gerekiyorsa bir kaç kere kapa aç yaptım problem olmaz umarım daha yeni montaj yapıp açılış yaptım ilk defa böyle bi durumla karşılaştığımdan biraz heyecan yaptım
Hocam şöyle diyeyim: PC açıkken 10-15 dakika beklemenize rağmen hiçbir şey değişmiyorsa CPU güç kablosu ile alakalı bir problem de olabilir heyecanlıyım dediniz belki 1-2 kablo takılmamış ya da karışmış olabilir. BIOS ile alakalı bir problem değil diye düşünüyorum. Biraz bekleyelim daha tecrübeli bir arkadaş yardımcı olabilir belki.

Bu esnada fotoğrafı ve açıklamayı Gemini'ye gönderebilirsiniz belki bir fikir verir.

Tekrardan merhaba, problemi çözdüm. Daha sonra bu sorunu yaşayanlar için bendeki çözümü açıklayayım: Anakart üzerinde 2 adet pin bulunuyor, ismi Clear CMOS ya da MSI anakartlar için JBAT_1'di sanırım. Bunları metal bir parçayla, birbirine elektrik iletmesini sağlamak için değdiriyoruz. Daha sonra BIOS pilini çıkarıyoruz. 5-6 dakika sonra tekrardan bilgisayarı topladığımda 20-30 saniye sonra sorunsuz açıldı. Yardım eden herkese teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı