RTX 5060 Ti 16 GB ve R5 5600 darboğaz yapar mı?

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar benim şu an aktif kullandığım Ryzen 5 5600 PBO+CO ile 4.65 GHz'de çalışıyor. Yani normal 4.4 GHz halinden biraz daha güçlü. RTX 5060 Ti 16 GB modelinde 1080p de darboğaz yaşar mıyım? Şu an elimdeki Intel Arc B580'i satma sebebim de darboğaz ve aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum. YouTube'dan testlere bakmaya çalıştım ama 16 GB versiyonunun oyun testi hiçbir yerde yok.

AM5'e geçmek de iyi bir seçenek ama baştan anakart, RAM vb. dizmek yerine ben AM4 de kalır R7 5700x3D işlemci alırdım çünkü güçlü ekran kartlarını besliye biliyor özellikle 1440p de daha da rahat oynar.(şu an kullandığı anakartta çok iyi değilse AM5 geçmek daha iyi olur dediğiniz gibi.)

Darboğaz ve bellek farklı şeyler çok farkları yok. Eğer 8 GB kullanımı aşmıyorsa hiç FPS farkı görmeyeceksiniz. 8 GB VRAM kullanımını aşıyorsa aştığı miktarda göreceksiniz. Fakat böyle durumlarda (şu an için 8 GB yetmeyen az oyun var) en mantıklısı tamamen Ultra çekmek yerine ayarlardan bir iki optimize ayar ile çok rahat bir şekilde kullanılabilir.

Anladım hocam sağ olun. Ayın 15 ine kadar ekran kartını satmayı bekliyeceğim bende. Şu an mevcut kartımı sattıktan sonra 5060 alacağım. Şu an satmaya çalıştığım ekran kartına gelen tekliflerden pek de memnun olduğum söylenemez ancak biraz daha beklemeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…