RTX 5060 Ti 16 GB vs RTX 5070

tayfun eker

Kilopat
Makaleler
1
GTA 6 çıkmadan sırf bu oyun için masaüstü toplayacağım. AMD ekran kartına driver sorunları ve MFG benzeri teknoloji olmadığı için sıcak bakmıyorum. 5070 Ti bütçemi aşırı zorluyor. GTA 6'yı 1440p ekranda Ultra ayarlarda (artık en yükseği neyse) zaten Ray Tracing zorunlu açık olacak bu oyun için, bir de MFG açınca 12 GB VRAM yetersiz kalır mı endişesindeyim. Pekâlâ, kas gücü olarak RTX 5070 12 GB iyi olabilir fakat önümüzdeki sene sonlarına doğru çıkacak VRAM Killer bir oyun için RTX 5070 12 GB mi, yoksa RTX 5060 Ti 16 GB mı mantıklıdır?

İşlemcim: Ryzen 7 7800x3D.

Son düzenleme:
Kesin bir sey soylemek zor. Cunku mesela PS5'te normal RAM ile VRAM birlesik halde. Toplamda 16 GB RAM var ve bunlarin bir kismi arkaplan islemleri icin kullaniliyr, kalan alan ise islemci ve ekran karti tarafindan grafik isleme icin kullaniliyor.

Bunlar bir kenara GTA 6 icin olmasi beklenen onerilen sistem gereksinimlerinde RTX 3080 diye yazilmis, ama bu resmi aciklama degil tabii. RTX 3080 12 GB VRAM ile geliyor. Ben olsam 5070 alirim. Zaten Frame Generation olmasa bile muhakkak DLSS 4 ile gelir herhalde. Hem ustelik Ray Tracing acik oynayacaksaniz da daha guclu bir karta ihtiyaciniz olacak.

Ben olsam saf güce öncelik verirdim. VRAM fazla diye %30 performans daha az almak için 5060 Ti tercih etmezdim. Üst model mantıklıdır. Ama 1080P'de bana 8 GB bile yetiyor. 2K için 12 GB sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.

gta 6 çıkana kadar en az 1 nesil ekran kartı çıkacak. 2 nesil de çıkabilir. O yüzden şu andan bir şe demek çok mantıklı değil gibi.

Ayrıca güçlü olan her zaman iyidir.

Bence 5070 daha mantıklı zaten DLSS 4 var ve 12 GB VRAM'in yeterli olacağını düşünmekteyim ama illaki Ray Tracing açacaksan VRAM yeterli olmayabilir.

GTA 6 çıkmadan sırf bu oyun için masaüstü toplayacağım. AMD ekran kartına driver sorunları ve MFG benzeri teknoloji olmadığı için sıcak bakmıyorum. 5070 Ti bütçemi aşırı zorluyor. GTA 6'yı 1440p ekranda Ultra ayarlarda (artık en yükseği neyse) zaten Ray Tracing zorunlu açık olacak bu oyun için, bir de MFG açınca 12 GB VRAM yetersiz kalır mı endişesindeyim. Pekâlâ, kas gücü olarak RTX 5070 12 GB iyi olabilir fakat önümüzdeki sene sonlarına doğru çıkacak VRAM Killer bir oyun için RTX 5070 12 GB mi, yoksa RTX 5060 Ti 16 GB mı mantıklıdır?

İşlemcim: Ryzen 7 7800x3D.
PS5 al sonra sisteme geç yıllar boyu topladığın sistemde gta6yı twitchten izleme...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı