RTX 5060 Ti 16 GB vs RTX 5070

5060 TI'ın 16 GB RAM'ini kullanacak oyunda o kadar VRAM kullanmak için açtığın ayarlar yüzünden oyunda FPS çok düşecek. Özetle o kadar VRAM isteyen ayar güçlü ekran kartı çekirdeği vs. ister ve o istenilen kas gücü 5060 TI'da yok.
Yıllardır şahit olduğum olay bu ve ben de bu tuzağa zamanında düşmüştüm.
Bazı oyunlar da kötü kodlanarak o kadar VRAM kullanıyor ve ekran kartı üereticileri o kartları inceleme için yollarken testte o oyunları da kullanın diyor büyük ihtimalle.

12GB
GTA 6 çıkmadan sırf bu oyun için masaüstü toplayacağım. AMD ekran kartına driver sorunları ve MFG benzeri teknoloji olmadığı için sıcak bakmıyorum. 5070 Ti bütçemi aşırı zorluyor. GTA 6'yı 1440p ekranda Ultra ayarlarda (artık en yükseği neyse) zaten Ray Tracing zorunlu açık olacak bu oyun için, bir de MFG açınca 12 GB VRAM yetersiz kalır mı endişesindeyim. Pekâlâ, kas gücü olarak RTX 5070 12 GB iyi olabilir fakat önümüzdeki sene sonlarına doğru çıkacak VRAM Killer bir oyun için RTX 5070 12 GB mi, yoksa RTX 5060 Ti 16 GB mı mantıklıdır?

İşlemcim: Ryzen 7 7800x
2k yüksek ayarlarda bazı oyunlar 11GB VRAM kullanıyor ama yinede 12 yetiyor.5070 alın geçin sizi 2k yüksek ayarlarda bile 2-3 yıl götürür, zaten o süreçte muhtemelen yükseltme yaparsınız

GTA 6 çıkmadan sırf bu oyun için masaüstü toplayacağım. AMD ekran kartına driver sorunları ve MFG benzeri teknoloji olmadığı için sıcak bakmıyorum. 5070 Ti bütçemi aşırı zorluyor. GTA 6'yı 1440p ekranda Ultra ayarlarda (artık en yükseği neyse) zaten Ray Tracing zorunlu açık olacak bu oyun için, bir de MFG açınca 12 GB VRAM yetersiz kalır mı endişesindeyim. Pekâlâ, kas gücü olarak RTX 5070 12 GB iyi olabilir fakat önümüzdeki sene sonlarına doğru çıkacak VRAM Killer bir oyun için RTX 5070 12 GB mi, yoksa RTX 5060 Ti 16 GB mı mantıklıdır?

İşlemcim: Ryzen 7 7800x3D.

5080 kullanıyorum ve 1080p monitör ile her şey full açıkda 13GB VRAM kullanımı gördüğüm oyunlar oldu. Gördüğüm oyunlar Dragon Age ve indiana ydı.

5080 kullanıyorum ve 1080p monitör ile her şey full açıkda 13GB VRAM kullanımı gördüğüm oyunlar oldu. Gördüğüm oyunlar Dragon Age ve indiana ydı.

Ben GTA6'nın zorunlu olarak Ray Tracing açık geleceğini düşünüyorum. Bu sebepten soruyu sormuştum fakat 5070 alıp sonradan ekleyip 5070 Ti almak mantıklı geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı