RTX 5060 Ti 16 GB vs RX 9060 XT 16 GB

Hocam DLSS gerçekten performansı artırıyor ama +100 FPS gibi kesin ve büyük bir artış her oyunda olmaz. Bu tür rakamlar oyun ve ayarlara göre çok değişir, abartmamak lazım.

Hocam bahsettiğim o değil. 5060 Ti ile bir oyunu akıcı oynamak için baz olarak ~40FPS almak yeterli oluyor. DLSS+fg ile çok daha akıcı çok daha gecikmesiz oynayabiliyorsunuz. Fg'nin iyi çalışabilmesi için ~55FPS gerekli. Bunun içinde baz olarak 30-40FPS almak yeterli oluyor DLSS quality ile ~55FPS seviyesine çıkıyor ve fg ile +100FPS seviyesine ulaşıyorsunuz.
Bu dediklerim görüntüyü asla bozmuyor. Gecikme ise ~40ms civarında oluyor.

9060XT'nin daha üstün olduğunu söylemek gerçekten gerip. Saf güç olarak bile %7 daha geride. Teknoloji olarak da NVIDIA'nın daha ileride olduğunu zaten bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.

Hocalarım FSR veya DLSS rekabetçi oyunlarda işe yaramıyor bildiğim kadarıyla çünkü yapay zekanın verdiği FPS gecikmeye neden oluyor bu da kötü oluyor. He dersinizki açık dünya oyunları için FSR veya DLSS, pek açıcağımı sanmıyorum. Bu arada RTX ile RX in arasında 100 dolar fark var ben normalde 5060 alacaktım fakat 8 GB çöp olduğu ve yeni nesil oyunların 12 veya 16 GB VRAM olması yüüznden RX tercih ettim.

@LiteraRy, fg konusu doğru, kas gücü konusu yanlış. Kaynak gösterin bana.

İki tabloyuda incelediğinde saf güç sıralaması 5060 Ti 16 GB > 7700XT > 9060XT 16 GB olduğunu anlamak çok zor olmasa gerek. Zaten 5060 Ti çoğu oyunda 9060XT'den daha iyi performans veriyor.
Genel olarak AMD'nin iyi çalıştığı örnek olarak Forza Horizon, CoD gibi oyunlara bakıp 9060XT üstün demek garip olur.

Dediğiniz gibi FPS oyunlarında dlss/fsr önerilmiyor. Ki zaten gerek de olmuyor çünkü FPS oyunlarda zaten çoğunlukla FPS değeri yüksek oluyor. Daha uyguna AMD almak tabii ki mantıklı. İhtiyaca göre tercih yapmak en önemlisi.

Rasterization sen ne demek biliyor musun dostum? Allah aşkına yorum yapmadan önce iki kez düşünün. Relative ile aynı değil. Benim attığım videoyu bir açıp izle, kaynak hardware unboxed. Bu sektörde senden benden yaşlılar. Daha fazla yorum yapmayacağım konuya. Yazacak isen profilime yaz.

Arkadaşlar kardeşim Minecraft'ta RTX kullanmak istiyormuş bu yüzden 5060 Ti 16 GB alacağım galiba bir de neden bilmiyorum ama AMD kartlara pek güvenemiyor(?) nedenini sordum bilmiyorum diyor. Bende araştırdım ve fiyat performans olarak Donanım Arşivi'nin hazırladığı sisteme baktım GameGaraj'da işlemci R5 7600, DDR5 32 GB RAM, RTX 5060 Ti 16 GB, 2 TB SSD bu sistemin hem bana hem de kardeşime yeteceğini düşünüyorum ki zaten yeni nesil oyunlara pek ısınamadım GTA 6 gibi bir oyunu oynayacagimi dusunmuyorum eğer isterseniz sistemin linkini atbilirim maksimum bütçem 50 bin TL olacağı için ve sisteme monitör kulaklık mouse ve klavye ekleyeceğim için bu sistemi almakta kararlıyım tabii ki yorumlarınızı paylaşabilirsiniz ama bu sistemi almakta kararlıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…