RTX 5060 Ti sistem açılırken uyarı verdi

rbalta

Yoctopat
Daha fazla  
Bilgisayarım açılırken BIOS'ta böyle bir uyarı verdi.
Anakart 120W kadar destekliyormuş ama benim işlemci 170W.

1-Anakart yanar mı zararı olur mu?
2-Kontrol ettiğimde çalışırken işlemci 90W yukarı çıkmıyor acaba anakart işlemciye giden wattı mı düşürdü?
3-Yeni anakart almam gerekiyor mu böyle kullansam çok fark olur mu zarar verir mi?
önerileriniz nelerdir?

Yüksek grafikli ultrada oyun oynuyorum PC gayet stabil sorun yok kapanmıyor 5 saattir oynuyorum.
Sıcaklık boştayken 40 45 50 derece.
Ultra ayar oyunda 65 70 75 derece.

• DeepCool AK620 digital kule fan.
  • Anakart ASUS B650M-F
  • RTX 5060.
  • 32 GB RAM.
  • Ryzen 9 7900x

Son düzenleme:
Uyarıda açıkca 120wat ve altı bir işlemci kullanın diyor.

En fazla anakarttan dolayı throttle yapabilir. Oyunlarda işlemci o kadar yük altında çalışmadığı için throttle yapmayabilir; daha çok sentetik testlerde kendini belli eder. İstersen BIOS üzerinden ya da Ryzen Master üzerinden watt sınırı koyabilirsin.

Bu arada o işlemci zaten 80 - 90W üstünü görmez ki?

Arkadaşlar Anakart Olarak 170w Ryzen 9 7900x destekleyen Ne Almalıyım F/P olarak bu anakart 120w kadar destekliyor

Efendim 5000₺ 8000₺ 10.000₺ arası en uygun fiyatlısı internette bulamadım anakartın kaç watt işlemci desteklediğini bir sıkıntı olmaz şu anlık değil mi kullansam idare etsem.

Efendim 5000₺ 8000₺ 10.000₺ arası en uygun fiyatlısı internette bulamadım anakartın kaç watt işlemci desteklediğini bir sıkıntı olmaz şu anlık değil mi kullansam idare etsem.
VRM'ler aşırı ısınabilir. Bundan dolayıda throttle yapar. Uzun vadede anakarta zarar da verebilir. Bu sebeple Watt sınırı koyun diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…