RTX 5060 ve i5-14600KF sistem uyumlu mu?

Bütçe
45000

lahanahırsızı

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle oyun için olacak:

Ekran kartı: RTX 5060.

İşlemci: i5-14600KF,

Anakart: MSI Pro Z790-P Wi-Fi,

RAM: Kingston Beast 16 GB (2x8) 6000 MT/s CL30,

PSU: MSI MAG A850W gen5 80+ Gold,

İşlemci soğutucusu: Be Quiet! Pure loop 240 mm,

SSD: Kingston 1 TB skc3000s.

Kasa: Cooler Master Master Case h500.

Uyumlu mu, herhangi bir darboğaz olur mu veya biri fazla mı, gereksiz pahalılığa yol açıyor; rehberlik edebilir misiniz?

Hocam oyun öncelikli sistemde işlemciyi 14600kf yapıp da ekran kartını 5060 yaparsan beklentinin epey altında bir performans alırsın üstteki "oyun için" ibaresi olmasa diyeceğim ki bu adam hardcore işlemci kullanacak

O ekran kartı diğer parçalar arasında resmen emanetlik gibi duruyor.

Ya bütçe artırımı yapıp ekran kartını rahat bir rtx 5070 ti seviyesine çıkarmalısın ya da diğer parçalardan kısıp ekran kartına abanmalısın bütçeni.

Z790 ekran kartı bir kere bu sisteme çok fazla. Onu bir gigabyte b760m ile değiştir.

14600KF'i 14400F ile değiştir.

O soğutucuya sahra çölünde yaşamıyorsan asla o kadar para verme bunu tak geç

SSD kalabilir.

Kasa ve PSU'yu bununla değiştir.

Uğraşamam diyorsan tavsiye sistem de bulabilirim.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Sanırsam tek RAM ve SSD'i yi iyi tutturmuşum :D
Hocam ben ileriye yönelik sistem dizmek istiyorum anakart gibi bileşenlerin DDR5 uyumu olsa benim için daha makbule geçer madem ekran kartına yoğunlaşmalıyım o zaman şöyle yapalım RTX 5070 Ti çok fazla geliyor normalde 4060 düşünüyorum 25bin TL'lik ekran kartı sınır benim için sınır benim için buna işlemci ve işlemciye de anakart lazım. Diğerleri daha basit kalıyor o konuda tekrardan gözden geçirebilir misin?

Paylaştığım parçalardan DDR5 uyumsuzluğu olan yok. 5070 Ti'ı uç örnek olarak verdim diğer seçtiğiniz parçalar fiyat / performans oranını epey aştığından. 45k bütçede hazır sistem almadan RTX 5070 sistem dizmek bile epey zor. (RAM'i 16 GB, anakartı A veya H serisi SSD'yi 512 GB falan seçerek yapılır tabii).anca 7800XT falan alabilirsiniz ekran kartını. (onun gücü de 4070 Super seviyesinde) Ben kendim o yüzden hazır aldım 45k ya.

Bütçem çok kısıldı :D

RAM ve SSD'leri ellemesek / işlemciyi i5 13400F / anakartı MSI Pro B760M-A Wi-Fi / ekran kartını 4060 düşünüyorum / kasayı Phanteks Eclipse P360a / PSU MSI MAG A750GL PCI-E5 750W bu sisteme ne dersin hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı