RTX 5070 alınır mı?

Samet Coşkunsel

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7800X3D
Asus PRIME 5070 3x OC Edition
ASRock B650M PRO RS
Kingston BEAST 5600 CL36 EXPO
SAMSUNG 990 PRO
Meslek
Satış Temsilcisi
Bildiğiniz üzere NVIDIA yepyeni 5000 serisi ekran kartlarını duyurdu ve ben de bir 3060 Ti kullanıcısı olarak sistemimi yenilemeyi düşünüyordum. Şimdi ben AMD ekran kartlarına pek sıcak bakmıyorum, sebebi ise zamanında yaşamış olduğum çok kötü deneyimler. RX 9070-9070XT al diyecekler olacaktır.
O sebeple 4070 Ti Super alacakken bir anda arkadaş tavsiyesi üzerinde ASUS Prime 5070 siparişi verdim ve beklemeye başladım. Buna ek olarak.
Ryzen 7 7800x3D.
ASRock 650M Pro RS.
ASUS Prime 5070.
Kingston 5600 MHz 2x16 GB RAM.
Sizce mantıklı mı? 3060 Ti'dan sonra yine tatmin edici bir sistemim olur mu?
Bir de son olarak 650W 80+ Bronze PSU'm var 750 almam gerekir mi? Eğer yetişecekse boşuna almayacağım. (bütçe problemim yok ama çok da abartmıyorum)

12gb vram 4000 serisinde bile eleştirilmişken şahsi fikrim güncel olarak 12gb vramli bir kart almam. İsterse atom çekirdeği olsun.

7 yıllık AMD kullanıcısı olarak ben 5070 alırdım zaten FSR 4'ü geri uyumlu yapmamaları gözümden iyice düşürdü onları. Senin bunu 2 nesil önce yapman gerekiyordu ne yapayım senin ghosting yapan AI tabanlı yükselticini şimdi DLSS4 varken.

Nasıl yapsınlar? Adamlar zaten yapıyordu kimse bir şey demiyordu, FSR4 dediğin şey donanımsal bir şey, aynı FG gibi, getirmeleri imkansız.

Nasıl yapsınlar? Adamlar zaten yapıyordu kimse bir şey demiyordu, FSR4 dediğin şey donanımsal bir şey, aynı fg gibi, getirmeleri imkansız.

FSR3 fg donanımsal bir şey değil her kartta çalışıyor ancak AI tabanlı upscale 2 nesil önce olması gerekiyordu kim ne yapsın şimdi bunların acemi olduğu upscale teknolojisini DLSS4 varken. FSR'a transformer model gibi bir güncelleme gelirse eminim ki AMD onu sadece bir sonraki nesil için getirir geriye uyumlu yapmaz. 7 sene önce 2000 serisi alan adam bile hala DLSS4'ü kullanabiliyor ancak AMD 1 nesil önceki RX 7000 serisi ancak başını veriyor.

Hocam yıllarca 3GB VRAM ile ayakta kalmıştım birkaç hafta önce 5080'e geçtim bu yorumunuzu görünce hayrete düştüm. 12 GB VRAM yeterli.
1080 için evet yeterli olabilir. 2k için belki sınırda 4k için yeterli değil. 2k Rt açık 11gb lara çıktı vram kullanımı optimizasyonu kötü bir oyunda daha da yukarılara çıkabiliyor. 8 veya 12gb vramli ekran kartı alırken bence dikkat edilmesi gerekilen bir konu vram olayı.

35 binden Sapphire RX 9070XT Nitro+aldım ilk saatim driver çökmeleri, oyun hataları ile geçti ikinci saatte iadeye verdim. Tamam ucuz bir şey demiyoruz ama bu gibi sorunları da alıyoruz yanında. Fan değilim ama NVIDIA alın geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…