Çözüldü RTX 5070 düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erendmrx

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Tulpar T6 V3.4.5 RTX 5070 Max-Performance 8GB GDDR7 128-Bit DX12-- i7-13700HX 16C/24T; 30MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 55W--32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz
Sistem baslikta gordugunuz gibi yaklasik 1 hafta once aldim. Bundan once oyun bile oynatmayan grafik karti vardi. Bu yeni cikan kartlarla ilgili hiçbir fikrim yoktu. DLSS Frame Generation falan filan hicbirini bilmiyorum. Para biriktirip aldim 1 haftadir YouTube'deki FPS'lere gore oldukca dusuk FPS sunuyor. Mesela YouTube'da Valorant 500, 600 FPS oynaniyorken bende 400 500'den baslayip 15 20 dk sonra 150-250'ye kadar dusuyor ve stabillesiyor League of Legends'e bir sorun goremedim. Oyuna 700 FPS ile baslayip 300e dusuyor ve 250-300 arasi stabillesiyor ta ki Rainbow Six: Siege X adli oyuna gecesiye kadar bu oyunda 250 FPS ile baslayip 1 saat icinde 60 FPS'lere kadar yavas yavas dustu ani bir dusus yok ama bir FPS erimesi var. Bende suphelenip MSI Afterburner yukledim ve sonuç cok sasirtici bir sekilde ekran kartinin Max 115wattlik bir gucu olmasina ragmen 15-16 watta takili kalmış olmasi islemci de ise 55-70 arasi ki Max 55watt olan bir islemci o kadar zorlanmis ki 70'i gordugu oldu bunu iade mi etsem yokasa teknik destek ekibine mi basvursam bilemedim. Bir ayar falan mi yapmadim bilmiyorum. Yardimci olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Laptop modeli nedir? duruma göre MUX açabilirsiniz. MUX desteği yoksa da oyunları harici ekran kartında çalıştırmak için grafik ayarlarından yüksek performansı seçebilirsiniz.
MSI Afterburner'deki değerler yani öektiği güce OSD'den bakmayın direk programın kendisinden bakın bug oluyordurdu onun dışında değerler normal sayılır işlemci nedir?

İşlemci i7 13700HX şu ana kadar sadece 3 oyun.

MSI Afterburner'deki değerler yani öektiği güce OSD'den bakmayın direk programın kendisinden bakın bug oluyordurdu onun dışında değerler normal sayılır işlemci nedir?

İşlemci i7 13700HX Rainbow'daki bu durum hiç normal degil gibi 250 270 arasiyken yavas yavas 60 70'e gerilemesi normal degil bence 250 270 sabit kalmasi gerekmiyor mu ayrica wattin en az 90 100 cekmesi gerekmiyor mu 15 -16 wattla oyun mu oynanir derecesi bile 70'i geçmedi ne bu dusus anlamadim. Laptoplarda genel mi boyle acaba.

Son düzenleme:
İşlemci i7 13700HX şu ana kadar sadece 3 oyun.

İşlemci i7 13700HX Rainbow'daki bu durum hiç normal degil gibi 250 270 arasiyken yavas yavas 60 70'e gerilemesi normal degil bence 250 270 sabit kalmasi gerekmiyor mu ayrica wattin en az 90 100 cekmesi gerekmiyor mu 15 -16 wattla oyun mu oynanir derecesi bile 70'i geçmedi ne bu dusus anlamadim. Laptoplarda genel mi boyle acaba.

Sarja takılı oynuyorsunuz değil mi?

E

Sarja takılı oynuyorsunuz değil mi?

Evet hatta adaptorde mi sorun var diye cikariyim dedim 15FPS'ye dustu Valorant'ta 50 watt cekiyor yine de o tam gucu vermiyor watt degeri yavas yavas FPS ile birlikte dusuyor.

Laptop modeli nedir? duruma göre MUX açabilirsiniz. MUX desteği yoksa da oyunları harici ekran kartında çalıştırmak için grafik ayarlarından yüksek performansı seçebilirsiniz.

Çözüm
Laptop modeli nedir? Duruma göre MUX açabilirsiniz. MUX desteği yoksa da oyunları harici ekran kartında çalıştırmak için grafik ayarlarından yüksek performansı seçebilirsiniz.

Modeli Monster Tulpar T6 3.4.5 kendi yazilimindan MSHybrid de secili geldi. Fan modlari disinde hiçbir şey ellemedim. Orada sitesinde MUX switch desteginin oldugunu soyluyor, nasıl aciliyor bir fikrim yok.

Modeli Monster Tulpar T6 3.4.5 kendi yazilimindan MSHybrid de secili geldi. Fan modlari disinde hiçbir şey ellemedim. Orada sitesinde MUX switch desteginin oldugunu soyluyor, nasıl aciliyor bir fikrim yok.
Şu videoyu izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdir teşekkürler bunu oglen bir deneyeyim.

Tamamdir teşekkürler bunu yarin bir deneyeyim.

Sorununuz düzelirse bilgilendirirsiniz. Muhtemelen ekrana iGPU tarafından görüntü aktarıldığı için performans düşüşleri böyle. MUX açtığınızda ekrana harici ekran kartı tarafından görüntü aktarılır ve bu da performansta epey artış sağlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı