RTX 5070 için hangi işlemci ile anakart kullanılmalı?

MistyOS TR

Decapat
Daha fazla  
Hocalar RTX5070 için hangi CPU kullanmalıyım oyun oynayacağım Ryzen 7 5700x3D düşünüyorum 96MB önbellek 8 çekirdek Intel kanadında önbellek çok düşük oluyor anakart konusunda Intel tarafında Z790 düşünüyorum satarken değer çok düşürmez diye ve H610M yerine çok ama çok fazla özellik var Z790'da.
AMD kanadında nasıl bir anakart kullanmaliyım? 6 bin TL bütçem var zorlayabilirim 47 bin TL'ye sistem toplamak istiyorum ve AMD kanadında XMP gibi birçok özellik olmalı ilk PC mi toplayacağım için hevesliyim :) hatta direk sistem lazım 5070'li önceden hazırlık için DDR 5 7200MHz CL 16.

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat açıklamış hocam genelde vergi vb dahil 3 bin TL falan fark eder tabii NVIDIA'nın ürettiği bu Gigabyte'ninki falan daha ucuz olur bence.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250115_191809_Opera.jpg
    Screenshot_20250115_191809_Opera.jpg
    94,5 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_20250115_191903_Opera.jpg
    Screenshot_20250115_191903_Opera.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 54
Technopat açıklamış hocam genelde vergi vb dahil 3 bin TL falan fark eder tabii NVIDIA'nın ürettiği bu Gigabyte'ninki falan daha ucuz olur bence.
Hocam şimdi şu şekilde sizin o gördüğünüz 549 dolar Amerika vergisiz fiyatı ve founders edition kartlar yani Nvidia'nın ürettiği kartlar. FE kartlar en ucuz olur ve piyasada bulamazsın çok nadir. Ülkemize de gelmiyor zaten FE kartlar. Gigabyte dediğin bir firma. Her firma Nvidia'dan kartların çipini satın alır RGB ekler fan ekler soğutmasını geliştirir vs kendi kâr marjıyla satar. O 549 dolarlık fiyat Amerika'nın bazı eyaletleri hariç Amerika'lılar için bile geçerli değil. Onlarda üstüne vergi ekleyecek. Bu kartlar bize gümrükten gelecek onun parası, tedarikçi parası, vergisi, MSI, Asus gibi markaların kârını koy. Yani anlayacağın koy da koy burası Türkiye. 2k falan da keyiften koy :). Yani Nvidia'nın sitesinde görünen fiyatları sen baz alma üstüne dediğim gibi koy da koy.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı