RTX 5070 için işlemci ve diğer sistem bileşenleri önerisi

Mert I

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yavaş yavaş bir sistem topluyorum ve işlemciye tam anlamıyla karar veremedim.
Sistemin anakartını aldığım için işlemci AM5 soket olacak.
Sistemin genel amacı FPS oyun odaklı olsa da kendi mesleğim olan bilgisayar mühendisliği için gerekli uygulamaları da rahatlıkla çalıştırabilmeli genel olarak web programlama yapıyorum.
Aldığım parçalar şu şekilde (genel olarak bütçeme uygun ve taksit imkanlarından dolayı tercih ettim o yüzden bu parçalarda hayati bir hata yoksa değiştiremem);
  • Ekran kartı: Palit GeForce RTX5070 Infinity 3
  • Kasa + PSU: Cougar MX660 mesh RGB kasa Cougar GEX850 850W 80+ Gold PSU.
  • Anakart: Gigabyte B650 Eagle AX AMD B650 soket AM5 DDR5 7600MHz (OC) Wi-Fi 6E ATX anakart.
Şimdilik bu 3 parçayı aldım, almayı düşündüklerim;
  • Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32 GB (2x16 GB) DDR5 7600MHz CL36 Gaming RAM (bellek) (pvXR532G76C36k)
  • Patriot Viper VP4300 Lite VP4300L1tbm28h PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD (eskiden kullandığım 500GB Gigabyte SSD'ye ek olacağı için 1 TB yeterli gibi geldi)
Karar veremediğim 2 ürün kalıyor işlemci ve işlemci soğutucu.
İşlemci soğutucuyu kule tipi düşünmüyorum. Genel olarak kule tipi soğutucu kullanmayı sevmiyorum ve istemiyorum, bu yüzden soğutucu sıvı soğutma olmalı ama burada sizden yardım almam gerekli. F/P açısından en uygun 240mm ya da 360mm sıvı soğutmayı önerirseniz sevinirim (bütçe: Maksimum 4000TL).
İşlemci noktasında ise aslında, 7700X - 7700 - 9600X - 9600 - 7600X - 7600 bunlardan birisinin olacağı kesin ama hangisi bu sisteme en uygun olur ve F/P açısından en mantıklısı olur bunu öğrenmek istiyorum.
Kısaca aldığım parçalar (gerçekten önemli hayati bir hata varsa), almayı düşündüklerim (F/P açısından daha mantıklı önerilere açığım) ve karar veremediklerim, daha çok karar veremediklerim, hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı