Sinerji'den yeni bir bilgisayar aldım. RTX 5070 i5 14400F 16 32 GB RAM var. Diğer özellikleri yazmaya üşendim. Benchmarklarda bayağı araştırdım Fortnite'de mesela düşükte 500-600 alıyor Epic'te 150-200 arası bende en düşükte 200 alıyor LoL'de 500-600 alması gerekirken 280 alıyor. Bende bir de daha yeni aldım ekran kartını yanlış takmış olabilirim veya tam takamamış olabilirim tam oturtamamış. Yanlış taksam ekran kartını böyle bir performans düşüsü olur mu veya evdeki normal prize takıyorum kasayı akım korumalı veya gerekli watt ı destekleyen priz alsam düzelir mi? Yeni PC'nin bu performans kaybı neden dolayı?
Ekran kartı tam oturmasaydı görüntü alamazdınız veya anakartınızdaki VGA ışığı yanardı. Olay elektrik kaynaklı olsa sistem mavi ekran verir veya kendini sürekli restelerdi.
Muhtemelen ayarlar, çözünürlük, sürücü ve işletim sistemi versiyonuyla alakalıdır.
yani geforce experince indirdim ordaki sürücüleri kurdum pc açıldığında msi uygulaması bi kaç sürücü kurdu başka kurmam gereken ne var bunları toplu yapan bir uygulama varmıdır ? yani driverlar bukadar etkiler mi fps i
Hayır yapmadım sadece GeForce Experience indirdim yeni adıyla NVIDIA uygulaması oradaki şeyleri güncelledim kurdum ve PC açıldığında MSI birkaç şey kurdu onun harici kurmam gereken ne var veya kurmam gerekenleri toplu yapan bir uygulama var mı? Ve bu driverlar FPS'i bu kadar etkiler mi %50 %40 FPS kaybından bahsediyorum
Ekran kartı tam oturmasaydı görüntü alamazdınız veya anakartınızdaki VGA ışığı yanardı. Olay elektrik kaynaklı olsa sistem mavi ekran verir veya kendini sürekli restelerdi.
Muhtemelen ayarlar, çözünürlük, sürücü ve işletim sistemi versiyonuyla alakalıdır.
Evet olur. Sürücüler tüm bilgisayarın sorunsuz çalışmasını sağlar ve oldukça önemlidir. Ayarlardan güncellenmiş sürücü sayısına bakmanızı öneririm. Sürücü sayısı 50 veya ona yakın diyorsa tüm sürücüler kurulmuş demektir. Eğer sürücüler tam ise sorun donanımsal bir nedenden olabilir.
Evet olur. Sürücüler tüm bilgisayarın sorunsuz çalışmasını sağlar ve oldukça önemlidir. Ayarlardan güncellenmiş sürücü sayısına bakmanızı öneririm. Sürücü sayısı 50 veya ona yakın diyorsa tüm sürücüler kurulmuş demektir. Eğer sürücüler tam ise sorun donanımsal bir nedenden olabilir.
Hocam sürüm güncellemeleri varsa hepsini yapın ondan sonra tekrar kontrol edin. Yine aynıysa ekran kartı ve anakarta uyumlu sürücüleri internette aratın ve onları manuel kurun. Manuel kurmanız daha sağlıklı.
Bir de anakartınız MSI ise MSI Center'da live Update seçeneği var. Tüm hepsini indirebilirsiniz.
Hocam sürüm güncellemeleri varsa hepsini yapın ondan sonra tekrar kontrol edin. Yine aynıysa ekran kartı ve anakarta uyumlu sürücüleri internette aratın ve onları manuel kurun. Manuel kurmanız daha sağlıklı.
Bir de anakartınız MSI ise MSI Center'da live Update seçeneği var. Tüm hepsini indirebilirsiniz.
sadece 3 güncelleme var 50 ye yakınsa sürücüler tam demiştiniz burda sadece 3 var yine yetersiz değil mi birde bi tane anakart bios güncellemesi var ama sisteminizde sorun yoksa bios güncellemesi yapmayın diyor yapayım mı ? anakartım msi dediğiniz yerden baktım
Bir Çözümü Varmı Bunun Dediğim Gibi Msi centerden driverlerede bakıyorum sadece 3 tane gözüküyor kurulu olan sürücüler 9 gözüküyor sanırım sürücü eksik yada dediğim gibi ekran kartını yanlış taktım kurmam gereken driverleri bilen varmı ? veya bir çözüm önerisi olan çünkü cidden %50 %60 performans kaybı var 500 fps almam gereken oyunda 180 200 alıyorum 5070 ile 3060 performansı alıyorum birde bugün aldım yani
RTX 5070 i5 14400 F 32 GB RAM'li bir sistem aldım sıvı soğutması falan da var her şeyi 3 4 gün önce aldım ilk günden beri bir performans kaybı var ilk gün %50 %60 performans kaybı vardı siteden destek aldım dediler sürücüler kurulu değildir BIOS falan yaptım onları düzelme oldu ama yine de %30 %40'lık bir performans kaybı var mesela Fortnite'de Epic ayarlarda 150 140 FPS almam gerekiyor Epic'te 70 FPS felaen alıyorum fortntiede en düşük ayarlarda 500 FPS almam gerekirken ben en düşüğünün en düşüğünde 250 alıyorum bir de lobide falan FPS bazen 10'a düşüyor ani şekilde çok saçma LoL'de falan da aynı 500 600 FPS almam gerekirken 180 alıyorum GTX 1650'li PC im bile 170 FPS alıyordu zaten bu her oyunda böyle nedeni ne bunun bir çözümü bilgisi olan var mı veya bir ayarı acilen söyleyebilir misiniz ve her oyunda bir grafik sıkıntısı var mesela RDR 2 de her şeyi en maxa çekiyorum saçlar berbat piksel piksel bulanıklaşma var her oyunda saçlar berbatın ötesi Spider-Man Mafia old country hepsinde saçlar dokular kötü bulanık ve piksel piksel Max ayarlarda film graini falan o tarz şeyleri kapattım DLSS'i falan da kapattım denedim yine de düzelmiyor bilginiz var mı bu konularda uzman olan biri?
RTX 5070 i5 14400 F 32 GB RAM'li bir sistem aldım sıvı soğutması falan da var. 3 4 gün önce aldım ilk günden beri bir performans kaybı var. İlk gün %50 %60 performans kaybı vardı siteden destek aldım dediler sürücüler kurulu değildir BIOS falan yaptım onları düzelme oldu ama yine de %30 %40'lık bir performans kaybı var mesela Fortnite'de Epic ayarlarda 150 140 FPS almam gerekiyor Epic'te 70 FPS falan alıyorum Fortnite'de en düşük ayarlarda 500 FPS almam gerekirken ben en düşüğünün en düşüğünde 250 alıyorum bir de lobide falan FPS bazen 10'a düşüyor ani şekilde çok saçma LoL'de falan da aynı 500 600 FPS almam gerekirken 180 FPS alıyorum GTX 1650'li bilgisayarım bile 170 FPS alıyordu zaten bu her oyunda böyle nedeni ne bunun bir çözümü bilgisi olan var mı?