Çözüldü RTX 5070 sistemde darboğaz var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

insaani

Hectopat
RAM
Kingston Beast 32GB (2x16) DDR4 3200Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
Mushkin Vortex MKNSSDVT1TB-D8 1 TB Nvme M.2
Ekran kartı
GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti PHOENIX
Anakart
Asus B660MK D4
İşlemci
Intel 13600KF
Merhaba, 1 hafta once ki Gaming gecesinden Gainward 5070 Ti Phoenix ekran karti modelini aldim. Kart bana sali gunu teslim edildiginden beri her seyi yapmama ragmen bu darbogaz sorununu cozemedim. Yasadigim darbogaz cok anlamsiz. Oyunlarin lobi ekranlarinda veya benchmark modlarinda tam yukte calisabilen ekran kartim nedense oyunlarin icine girince darbogaz yapmaya basliyor.

Mesela CS:GO lobisinde veya Cyberpunk benchmark modunda tam yukte vermesi gereken FPS'leri veren ekran kartim oyuna girince darbogaz yapmaya basliyor. Islemcim 13600KF bu ekran kartini 2K yuksek ayarlarda gayet besleyebilen bir islemci. Ekran kartlarinin testleri ile alakali video yayinlayan YouTube kanallarindan bunu teyit ettim. Anakart modelim ASUS B660 mk D4 modeli.

DDR4 32 GB RAM'lere sahibim. ASUS ROG STRIX 750G PSU kullanıyorum. Hava sogutucum da islemciyi gayet iyi sogutuyor. Denemedigim driver ve BIOS versiyonu kalmadi.

Hatta format bile attim PC'ye. Ancak bir sonuç alamadim. Yani neyi yanlış yapiyorum gercekten bilmiyorum. Ekran karti test programlarinda gayet iyi sonuç veriyor. Iade etmek istesem iade de almayacaklar ...

Neyi yanlış yapiyorum gercekten anlayamamis ve delirmek uzere bir haldeyim. Gerekli ekran goruntulerini aşağıda sizlerle paylaşacağım. Yardimlarinizi bekliyorum...

Dosya Ekleri

• furmark2.png
    43,2 KB · Görüntüleme: 57
  • furmark3.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 61
  • bencmarktcyber.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 49
  • bencmarksonuc.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 54
  • oyunici.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 51
  • baldursgateoyunıcı.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Çözüm

Hiç ugrasmayin hocam. Arkadasin derdi burada yardimci olmak degil. Laftan falan da anlayacagini sanmiyorum. Birakiniz kendi halinde yazsin bir seyler. Cevap vermeye degmez. 4K da bile darbogaz yiyorum gercekten. Biraz azaliyor darbogazin boyutu ama hala yiyorum. Gercekten anlamadim hiçbir şey. Neyi yanlış yapiyorum bir bilsem.

Merhaba, sorun Steam'le alakali bir sorunmus. Neden kaynaklandigi konusunda bir fikir sahibi degilim ancak oyunlari Steam harici bir platformdan yukleyince duzeldi darbogazlar. Bugün sistemi yeniden formatladim ve Steam'i yeniden kurdum. Şu an bir sorun yasamiyorum.
Bu 5070 Ti a kim 13600KF taktı acaba? Berbat bir kombinasyon. Kesinlikle daha güçlü bir işlemci şart Ferrariye, Renault motoru takmak gibi .

13600kf ekran karti icin ideal bir islemci. 2k yuksek ayarlarda gayet te besliyor hocam. Lutfen gereksiz yorum yapmayin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen topladın herhalde. Uyumlu değil diyorum ama sen kendin darboğaz yemene rağmen hala ısrar ediyorsun. Darboğaz; bilgisayar performansının, bilgisayardaki bir bileşen tarafından sınırlandırmasıdır. Senin işlemcin EKRAN KARTININ performansını düşürüyor. Bunu çözmenin farklı bir yolu yok.

Hocam ilgili videoyu atmama ragmen halen neyi uzatiyorsunuz. 4k monitorumde bile darbogaz devam ediyor. Islemci yeterli bir islemci. Ayrica yeterli olmasa neden benchmark modlarinda tam yukte beslesin. Lutfen konuyu duzgunce okuyun. Yardiminiz dokunacaksa ne ala ama yardiminiz dokunmayacaksa lutfen uzatmayin.

Son düzenleme:
Hocam ilgili videoyu atmama ragmen halen neyi uzatiyorsunuz. 4k monitorumde bile darbogaz devam ediyor. Islemci yeterli bir islemci. Yardiminiz dokunmayacaksa lutfen uzatmayin.
Biraz araştırma yap ve bu testlerede pek güvenme. İnternete İşlemcin ve ekran kartını yaz ve uyumuna bak bana inanmıyorsun çünkü. Ama ben senin için yaptım.

Intel Core i5-13600KF, NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti için 2048 × 1152 piksel ekran çözünürlüğünde DCS World için çok zayıf.

Bu yapılandırmada %35.5 işlemci darboğazı var.

Hesaplama sonucu​

Yeni hesaplama
İşlemci, grafik kartının performansı için bir darboğaz haline gelebilir. Grafik kartı, yoğun grafik iş yüklerini kaldırabilirken, işlemcinin işlem gücü, grafik kartının potansiyelini tam olarak kullanmak için yeterli olmayabilir. Bu dengesizlik, sistemin genel performansını kısıtlayarak daha yavaş işlemeye ve potansiyel olarak düşük grafik kalitesine yol açabilir. Daha dengeli bir kurulum elde etmek için, modern uygulama ve oyunların taleplerine ayak uydurabilen daha güçlü bir işlemciye yükseltmeyi düşünmeniz tavsiye edilir.

size cevap vermiyecem. yardimi dokunacak bir arkadas varsa cok mutlu olurum

@498170, durun tahmin edeyim. Google sayfasını açtınız, aramaya "13600KF ve 5070 Ti darboğaz hesapla" dediniz ve forumda yasaklı site olarak yazan siteye girdiniz. Orada "darboğaz yapar" yazdığından buraya ısrarla darboğaz yapar diyorsunuz. Şöyle bir şey var ki 4K'da bu darboğazı yapmaması gerekiyor. Bu saçma sapan siteler tamamen yalan, yanlış bilgiler veriyor. Sizde bu siteden baktığınızla bilgi vermeye çalışıyorsunuz.

Hiç ugrasmayin hocam. Arkadasin derdi burada yardimci olmak degil. Laftan falan da anlayacagini sanmiyorum. Birakiniz kendi halinde yazsin bir seyler. Cevap vermeye degmez. 4K da bile darbogaz yiyorum gercekten. Biraz azaliyor darbogazin boyutu ama hala yiyorum. Gercekten anlamadim hiçbir şey. Neyi yanlış yapiyorum bir bilsem.

Merhaba, sorun Steam'le alakali bir sorunmus. Neden kaynaklandigi konusunda bir fikir sahibi degilim ancak oyunlari Steam harici bir platformdan yukleyince duzeldi darbogazlar. Bugün sistemi yeniden formatladim ve Steam'i yeniden kurdum. Şu an bir sorun yasamiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…