RTX 5070 Ti için MSI Vanguard SoC vs ASUS ROG STRIX OC

UnKnown44

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İş PC sistem özellikleri:
Anakart: Asus Tuf B450-PLUS
İşlemci: Ryzen 5800x
İşlemci Soğutucu: Arctic LF3 280mm Push/Pull
Ekran Kartı: Asus Dual 6600XT
Ram: Corsair Vengeance 16GBx2 3000MHz
Depolama: Kioxia Exceria 500GB M.2/ Kioxia 960GB SSD
Kasa: Aerocool Cipher
Kasa Fanı: 3xArctic P12 PWM MAX/1xArctic P12/2x140mm SilentWings3/120mm
Monitör: 2xDell 19''
Mouse: Bloody V7Ma/Logitech M330
Klavye: Fujitsu
Power Supply: MSI PSU MPG A850G PCIE5
Sizce hangisi tercih edilmelidir? İkisi de aşağı yukarı benzer fiyat aralığında. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikir verebilirlerse çok memnun olurum.

İkiside alınmaz, gereksiz derecede pahalı, onlarda daha uyguna 5080 var:
Yinede 5070ti isterseniz bunu alın:
Bizim ülkemizde MSI ve Asus'un Vanguard ve ROG serisi Ekran Kartları kelimenin tam anlamıyla KAZIK'tır hiçbir şekilde alınmaz, para varsada alınmaz, 5070ti 65k nedir be.

55k üzeri vermeyi düşünmüyorum. Bu ikisinden birini tercih etmeyi dünüşünüyorum acelem yok fiyatların biraz daha makul olmasını da bekleyebilirim. Ancak ben ikisi arasında hangisini tercih etsem bilemedim.

Rog'a ait yeterli düzeyde review bulamadım. Bulduklarım içerisinde biri bu sitedeki bilgilere göre OCCT testinde 68 dereceyi görmüş. 68 derece bana biraz fazla geldi.

Vanguard'ın ise techpowerup sitesinde oyunlarda 57 dereceyi görmüş. Bu karta ilişkin bir OCCT testi sonucu bulamadım. Kıyaslama metodolojileri farklı olduğu için bu ikisini kıyaslamak pek mantıklı gelmedi.
Ancak kıyaslama metodolojilerinin anlaşılması açısından Techpowerup'ın MSI Gaming Trio modelinin bulgularını ROG'un reviewini yapan sitesinde (Pause Hardware • Actualité Et Tests Hardware,) yine MSI Gaming Trio modelinin sonuçlarına baktım.

Pausehardware'e göre Gaming Trio
OCCT sonucu: 68 derece
Oyunlarda : 63 derece/ Memory 66 derece
Stress testi : 66 derece

Pausehardware'e göre Asus Rog
OCCT sonucu: 68 derece
Oyunlarda : 58 derece/ Memory 63 derece
Stress testi : 60 derece

Techpowerup'a göre Gaming Trio
Oyunlarda : 63 derece/ 68 derece

Techpowerup'a göre MSI Vanguard
Oyunlarda : 57 derece/Memory 58 derece

Gaming Trio için hem Pausehardware hem de Techpowerup sitesine göre oyunlarda 63 derece sonucunu vermiş. Buradan hareketle Asus Rog'un Pausehardware'e göre 58'lik derecesi, Vanguard'ın Techpowerup'da elde ettiği 57 dereceye benzer düzeylerde olması sebebiyle aynı seviyede kartlar diyebiliriz sanırım, ancak MSI sanki bir tık daha önde gibi. Tüm kartların performans/gaming bios modundaki değerlerini vermişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…