RTX 5070 Tİ, R7 7800x3D sisteme 240 Hz monitör önerisi

cansuwx

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 8-9 ay sonra kadar 5070 Ti 16 GB, 32 GB RAM, R7 7800x3D veya 9800x3D'li bir sistem almayı planlıyorum bu sisteme ne tarz bir monitör almalıyım? RDR2, Cyberpunk tarzı oyunları da oynuyorum Valorant, CS2 gibi rekabetçi FPS oyunlarını da. Hedefimde 240 Hz 1080p 0.5-1ms bir monitör almak var daha uygun fiyatlı olduğu için. Bu sisteme bu monitör gider mi sizce? Önerileriniz nedir? Malum fiyatlar çok pahalı.

Bu sistemde 1080P den ziyade 2k Monitör almanız gerekiyor. 5070Tİ 2k da daha iyi performans veriyor, 1080P ye kıyasla. Ortalama 80-120 bin tl lik bir sistem kuracaksınız. 1080P kullanmayın ayıp olur :D

Bu sistemde 1080P den ziyade 2k Monitör almanız gerekiyor. 5070Tİ 2k da daha iyi performans veriyor, 1080P ye kıyasla. Ortalama 80-120 bin tl lik bir sistem kuracaksınız. 1080P kullanmayın ayıp olur :D
Arkadaşın yazdığına göre hard şekilde FPS oyuncusu belli ki. Eğer öyleyse 2K monitörü tercih etmez.

Arkadaşın yazdığına göre hard şekilde FPS oyuncusu belli ki. Eğer öyleyse 2K monitörü tercih etmez.
Valorantı biraz daha fazla oynuyorum ama hikayeli, rd2 veya cyberpunk falanda oynarım şuan kasa ortalama 85-88 bin TL civarı. Sistemi 2026 haziranda alacağım maximum 115bin TL ayırabilirim o dönemde uygun olursa fiyat yeterse işlemciyi de 9800x3d yapabilirim ekran kartı için 5080'e yetmez sanırım. Monitörede max 10 bin tl ayırabilirim o yüzden dedim çünkü masadan tut mouse gibi bir çok şey daha alacağım. 165'e gelmesi lazım totalde. Bide cs2 valorant gibi oyunlarda 2k sorun olurmu?

Valorantı biraz daha fazla oynuyorum ama hikayeli, rd2 veya cyberpunk falanda oynarım şuan kasa ortalama 85-88 bin TL civarı. Sistemi 2026 haziranda alacağım maximum 115bin TL ayırabilirim o dönemde uygun olursa fiyat yeterse işlemciyi de 9800x3d yapabilirim ekran kartı için 5080'e yetmez sanırım. Monitörede max 10 bin tl ayırabilirim o yüzden dedim çünkü masadan tut mouse gibi bir çok şey daha alacağım. 165'e gelmesi lazım totalde. Bide cs2 valorant gibi oyunlarda 2k sorun olurmu?
Ben i9 işlemci ile birlikte 5070Tİ kullanıyorum. 2k da ne CS de nede Valorant da hiç bir sorun yaşamazsınız. 350-400 fps civarında oluyor.

Valorant'ı biraz daha fazla oynuyorum ama hikayeli, RD2 veya Cyberpunk falan da oynarım şu an kasa ortalama 85-88 bin TL civarı. Sistemi 2026 Haziran'da alacağım maximum 115bin TL ayırabilirim o dönemde uygun olursa fiyat yeterse işlemciyi de 9800x3D yapabilirim ekran kartı için 5080'e yetmez sanırım. Monitörede Max 10 bin TL ayırabilirim o yüzden dedim çünkü masadan tut mouse gibi birçok şey daha alacağım. 165'e gelmesi lazım Total'de. Bir de CS2 Valorant gibi oyunlarda 2K sorun olur mu?
2K pek sorun cıkartmaz sisteminde. Ancak hazirana kadar fiyatlari aşırı degisecektir. Simdiden bakmayin.

Monitör önerin var mı genelde sorduğumda attıkları monitör fiyatları kasa ile aynı fiyat oluyor da neredeyse:c
8-9 ay uzun bir süre. O zaman fiyatlar çok değişmiş olur. Özellikle yıl başı da geçecek. Sizin o sistem monitörsüz 2026 yılında 130-150 den aşağı olmaz. Bunu düşündünüz mü hiç 🤔

8-9 ay uzun bir süre. O zaman fiyatlar çok değişmiş olur. Özellikle yıl başı da geçecek. Sizin o sistem monitörsüz 2026 yılında 130-150 den aşağı olmaz. Bunu düşündünüz mü hiç 🤔
2K pek sorun cıkartmaz sisteminde. Ancak hazirana kadar fiyatlari aşırı degisecektir. Simdiden bakmayin.
2 ay sonra da alabilirim kasım sonu gibi, o zamana çok değişmez heralde haziran dedim çünkü biraz daha faizde tutayım parayı diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi çok artacaksa erkene çekerim.

2 ay sonra da alabilirim kasım sonu gibi, o zamana çok değişmez herhalde haziran dedim çünkü biraz daha faizde tutayım parayı diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi çok artacaksa erkene çekerim.

Kesin bir miktar soylenemez ama simdi alacagin monitor onerisi 5 gun sonra stoktan dusebilir ya da zamlanabilir. Alacagin zaman AC bence konuyu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı