Ben iki monitör kullandığım zamanda (12 seneden fazla), teknik sebeplerden dolayı HDMI ve DVI kullanmak zorunda kaldım. Şu an 1 adet var.
NVIDIA'nın kontrol panelinden çıkış port ayarları değerlerini kontrol edin. Tüm portlar için tam performans isterseniz, maalesef yeterli bant sunamayabilir. Yüksek frekans değerleri kullanıyor iseniz, bir tanesinin frekansını 60Hz gibi değerlere çekerek yeniden deneyin.
Bu arada, ben iki monitör kullandığım zamanlarda, HDMI port bağlı olanda random olarak benzer kapanıp geri gelme olayları yaşıyor idim. Ama karıncalanma veya yeşil renk yaşamıyordum.
Kullandığınız marka çok da bu işin uzmanı firma değil. "belkin" gibi markalara ait kabloları öneriyorum. Etiketlerinde 2.1 veya 4-8k yazmaları mutlak olmadığı gibi, istediğiniz frekansı vermemesi durumunda, onları sorgulayan veya yaptırım yapabileceğiniz bir kurum yok ülkemizde.
Kablo boyutları için mümkün mertebe, 2M altında kalın.
İşi bu tür görüntü iletimi cihaz - aparat - aksesuar üreticileri tercih ediniz. Onların garantisi ve yaptırımları kendi firmalarıdır. İşleri ve marka tanımları bu çünkü.