9700X. Undervolt ve 105W kilidi açık şekilde işlemci uçuyor kaçıyor. 5070 Ti 2K ve 4K oynatabildiği için aradaki farkı hissetmezsin bile. İyi bir RAM'le daha güçlü bir işlemciye sahip olursun.
Daha az güç tüketen, birçok oyunda performans olarak eksik kalmayan, daha az ısınan ve güncel neslin tüm avantajlarını içerdiği için 9700x güzel bir alternatif.
Daha az güç tüketen, birçok oyunda performans olarak eksik kalmayan, daha az ısınan ve güncel neslin tüm avantajlarını içerdiği için 9700X güzel bir alternatif.
Hocam herkes işlemci emen oyunları en rekabetçi şekilde performans alabileceği halde oynayacak diye bir kaide yok ya o yüzden genel özellikleri bakımından yazmıştım ama dediğiniz şekilde optimize edildiğinde haklısınız.
Hocam herkes işlemci emen oyunları en rekabetçi şekilde performans alabileceği halde oynayacak diye bir kaide yok ya o yüzden genel özellikleri bakımından yazmıştım ama dediğiniz şekilde optimize edildiğinde haklısınız.
Şahsen işlemciye -22 curve ve +200 override verip bıraktım. Scalar ayarı yapmadım performansa pek etkisi olmuyor diye. Daha çok RAM'de işlem yaptım 6400 MHz CL 28 çalışıyorlar ve cidden fark etti 9700X için. 7800x3D ile 9700X arasında kalmıştım. Tercihimin bu yönde olmasından memnunum açıkçası.