RTX 5070 Ti ve 7800x3D sistemde aniden FPS düşüyor

DuckEag

Megapat
Daha fazla  
Merhaba sistemi yeni topladım. Oyunlarda aniden FPS düşmesi yiyorum, şu ana kadar Arc raiders ve Battlefield 6'da test ettim ikisinde de aynı. Mesela Battlefield 6'da 10 FPS düşüyor, evet tam olarak 10 FPS düşüyor. Ama anlık bir düşüş olduğu için drop yemiş gibi oyunum takılıyor. Arc Raiders'ta FPS sabitlemedim ama Battlefield 6'da sabitledim. Hiçbir fark yok. Fullscreen, borderless hepsini denedim düzelmedi. Format attım başta düzeldi gibi oldu sonra tekrar başladı. Yaptığım testler aşağıda:

CPU ve ekran kartı stabilite testi yapıldı oyunlardaki sıcaklık ve kullanım kontrolleri yapıldı sorun yok.
Artık RAM'lerden şüphelenmeye başladım o yüzden Memtest başlattım o da bitince sonuçlarını yazarım.

Burada şüphelendiğim durum şu ben güç kaynağımı yeni almadım, eski sistemimdeki 800W Gold sertifikalı güç kaynağımı(HP1-J800GD-F12s) kullanmaya devam ediyorum. 2 tane SATA, 1 tane M.2 SSD ve 4 tane de anakarta bağlı fan var. Hesaplattırdığımda 774 watt çıkıyor. Sizlerin önerisi ne olur burada?

Yüklediğin bir driver'dan olabilir geniş çaplı bak ayrıca Windows güncellemesinden sonra da FPS düşüşünü Microsoft kabul ediyor zaten. Yani oyun perfonsının düştüğünü söylüyorlar.

Yüklediğin bir driver'dan olabilir geniş çaplı bak ayrıca Windows güncellemesinden sonra da FPS düşüşünü Microsoft kabul ediyor zaten. Yani oyun perfonsının düştüğünü söylüyorlar.
Doğrudur ama bu sorun çok saçma, FPS düşüşü değil, FPS drop. Takılıyor yani bilgisayar boğuluyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…