RTX 5070 Ti ve R5 7500F sistem darboğaz yapıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

akhilleuss

Kilopat
NVIDIA RTX 5070 Ti ve Ryzen 5 7500F kullanıyorum. 4K'da DLSS kaliteye alinca bile darboğaz yapiyor, 2K da yüzde 70 80 arasında GPU kullanımı var. Yok mu bir çözümü?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinizin sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi? Belkü güç kesiyor olabilir. 2K'da kolay kolay bi işlemci darboğaz yapmaz.

Darboğaz olmaması gerekiyor 2K da YouTube'dan bakıyorum bende sebebi nedir anlayamadım formatladim BIOS'u sıfırladım sonuç yok Last of Us 1 de 4K Ultra ayarlar da DLSS kalitede yüzde 75 GPU kullanımı mevcut.

Darboğaz olmaması gerekiyor 2K da YouTube'dan bakıyorum bende sebebi nedir anlayamadım formatladim BIOS'u sıfırladım sonuç yok Last of Us 1 de 4K Ultra ayarlar da DLSS kalitede yüzde 75 GPU kullanımı mevcut.

CPU kullanımı ne durumda? Benchmark yapıp ekran kaydını alabilirseniz bakalım bir.

MSI Afterburner'dan bakarım tekrar yazarım buraya.

İşlemci sıcaklıklarını da açıp bakabilirseniz belki çözeriz. 4K'da bile darboğaz yapıyorsa problem olabilir. Bir de başka oyunlarda deneme şansınız olursa deneyin kontrol edelim. TLOU 1 çok problemli bir oyun.

Oyunun optimizasyonuna bağlı olarak GPU kullanımı değişebilir, GPU kullanımı düşükse illa darboğaz demek değildir, darboğaz tanımı bundan daha da geniş bir tanımdır. Elimizde bir veri olmadığı için bir şey diyemeyiz ancak bu ikili 1440P de darboğaz yapmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…