RTX 5070 Ti vs RTX 4070 Ti Super

Nuisance

Femtopat
Daha fazla  
RTX 5070 Ti almak istiyorum ama şu an elimdeki anakart PCI-e 4.0 destekli, uyumlu olur mu?
Fiyatı ne kadar olur? Şu an kafam karışık, aklımda iki seçenek var.
Birinci seçenek RTX 4070Ti Super almak, ikinci seçenek ise RTX 5070 Ti'ın satışa çıkmasını bekleyip almak. Sizce hangisi daha mantıklı?

Saf güçte ekstra 10 FPS için 12 bin TL ekstra vermek saçma.

5070 Ti'ın fiyatı saçmalık şu anda. Tam tahmin ettiğim gibi, NVIDIA'nın o 5070 = 4090 yalanı oyuncunun değil satıcının işine geldi. 4070 Ti Super ile arasında 5-10 FPS oynayan kart için 4070 Ti'dan 12 bin TL daha fazla vermeye gerek yok.

Hocam zaten 5000 serisinin tek alınma sebebi multi Frame Gen, saf güç için kart alan mı kaldı artık

Hocam zaten 5000 serisinin tek alınma sebebi multi Frame Gen, saf güç için kart alan mı kaldı artık?
5000 serisinin amacının Multi Frame Gen olduğunu biliyorum ama düz Frame Gen bile hâla daha tam oturmamışken ve bu teknolojilerin düzgün çalışması oyun yapımcısının yaptığı işin kalitesine kalmışken sırtını Multi Frame Gen gibi ekstrem bir şeye yaslamak pek mantıklı değil.

5000 serisinin amacının Multi Frame Gen olduğunu biliyorum ama düz Frame Gen bile hâla daha tam oturmamışken ve bu teknolojilerin düzgün çalışması oyun yapımcısının yaptığı işin kalitesine kalmışken sırtını Multi Frame Gen gibi ekstrem bir şeye yaslamak pek mantıklı değil.

Vallahi hocam ben daha yeni PC portu çıkan Spider-Man 2'yi bile 4070 Super ile Frame Gen sayesinde oynadım bence gayet oturmuş bir teknoloji artık

Vallahi hocam ben daha yeni PC portu çıkan Spider-Man 2'yi bile 4070 Super ile Frame Gen sayesinde oynadım bence gayet oturmuş bir teknoloji artık
Çünkü Spider-Man 2'nin bozuk çalışan teknolojileri Ray Tracing ve DLSS RR'ydi. Frame Gen, benim 4060TI'da da sıkıntısızdı. Teknolojinin kendisi oturmuş bir teknoloji zaten. Burada bahsedilen oturmamışlık, her firmanın hâla daha bu teknolojileri kusursuz entegre edemiyor olması. Mesela yine Sony oyunlarından gidelim. God of War Ragnarok'da DLSS Frame Gen açamıyordunuz. Ya oyun çöküyordu, ya siyah ekran hatası alınıyordu ya da ekranda aşırı derecede titreme ve yırtılma oluyordu. NVIDIA ekran kartı olan kullanıcı FSR Frame Gen kullanmak zorunda kalmıştı.
Sorun sadece Frame Gen değil. Firmalar hâla daha Ray Tracing ve DLSS'i de kusursuz kullanamıyor. Bu teknolojiler firmaları tembelleştiriyor diyoruz ama firmalar bu teknolojileri bile düzgün entegre edemeyecek kadar da tembel olmamalı.

Hocam merhabalar. Konunuza dahil olacağım ama ben de bu furyada sürüklenen bir kişiyim. Konu sahibi arkadaşım bu mesajımı bir tartışma unsuru olarak mı görür yoksa kaldırmamı mı ister bilmiyorum, eğer istersen hemen kaldırıp başka bir konu açabilirim, ben biraz da tartışma konusu olması için ve fikrinizi almak için bu mesajı yazıyorum.
Ben bir süredir ilk bilgisayarını toplayan, daha önce masaüstü kullanmamış birisiyim. Bir süredir fiyatları araştırıyordum ve bu durumdan en az sizin gibi rahatsızım. Fazla tartışmaya gerek yok, her şey ortada ve kabul edilemez derecede sinir bozucu.

Açıkçası ben 5070 Ti serisi kartların piyasaya 47.000TL dip fiyattan giriş yapacağını düşünüyordum ki az çok böyle de oldu. Şu an en giriş seviye markalardan biri olan Palit kartlar 48.000TL'den bulunabiliyor. Fakat ben, artık şansıma mıdır bilemiyorum ama 49.500TL gibi bir fiyata MSI Gaming Trio OC PLUS modelini düşürdüm. Açıkçası Türkiye'de bu fiyatı hak etmeyecek bu kartlara bu kadar para vermek hiç içime sinmiyor fakat hayatımda ilk kez bir sistem diziyorum ve 4000 serisinden de geçiş yapmıyorum, sıfırdan ilk ekran kartım olacak. E şimdi MFG teknolojisini de çok beğenen, kullanmaktan yana rahatsızlık duymayan birisiyim. Hal buyken ne yapsam bilemedim. Bu kartı iade edip 5070 mi beklesem veya iyi bir fiyattan mı aldım, bununla sevineyim mi... Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda duymak isterim.

Aldınız mı bilmiyorum konutuda biraz hortlatıyor gibiyim ama bakmak isterseniz buradan izleyip gerçeği görebilirsiniz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aldınız mı bilmiyorum konutuda biraz hortlatıyor gibiyim ama bakmak isterseniz buradan izleyip gerçeği görebilirsiniz
Hocam evet almıştım, bugün elime ulaşıyor fakat her şekilde iade edebilirim. Yalnız, ben bir gerçek göremedim. Dahası, bir yalan da göremiyorum. Üstünüze alınmayın lütfen ama forumlarda sürekli ''böyle gerçek şöyle yalan'' tartışmasını da anlayamıyorum. Tek bir gerçek var, bu kart eski nesilden olan 4070 Ti Super kartına ham performansta oldukça yakın. Aralarında 8% - 17%'lik bir fark var ve bunun bu şekilde olmaması lazımdı, buna ben de katılıyorum. Fakat Huang AI kullanmadan grafik üretmenin imkansızlaştığını söylediğinde, veya MFG konusu açıldığında anlamlandıramadığım bir şekilde tüketicilerin yüzü düşüyor. Bu bizim ülkemizdeki raf fiyatları ile ilgili de değil, fiyatların bizdeki kadar acımasız olmadığı globalde de durum bu şekilde. Birçok kullanıcı bunu bir teknoloji olarak değil, bir ''yalan'' olarak görmek istiyor. Fakat bir tüketiciyi bu karta itecek asıl şey MFG değil midir? AI'ın geliştirilmesi, kullanılması ve bu sektörde gelecek vaat etmesi değil midir? Attığınız videoyu inceledim. Güzel bir inceleme olmuş, gecikmenin arttığından da bahsedilmiş ama görece yüksek bir base frame rate alıyorken 3x veya 4x MFG açıldığı zaman gecikme değerlerinin 4070 Ti Super'den çok da bir farkı kalmadığından bahsedilmemiş. Bu teknolojide eleştirdiğim ve hoşlanmadığım tek husus görüntüdeki bozulmalar. Fakat inanıyorum ki bu durum, yarın bir gün iyileştirilecek bir numaralı problem. Çünkü artık ekran kartlarının saf güç ile değil, yapay zeka ile çalıştığına inanıyorum. Aynı NVIDIA'nın artık ekran kartı üreticisi bir firma değil, yapay zeka üreticisi bir firma olduğuna inandığım gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı