RTX 5070 Ti vs RX 9070 XT

sfkulusoy

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem diziyorum, işlemci daha net değil ama en kötü senaryoda 7500F ile kullanacağım. Güzel indirim yakalarsam Ryzen 7 7800X3D almayı düşünüyorum.

Sizce oyun ve yayın açma için hangisi daha iyi bir tercih olur? Aklım NVIDIA diyor ama karşılaştırmalarda 9070XT de üzecek bir kart degil gibi duruyor. Ayrıca aralarındaki fiyat farkı çok o farka daha iyi bir işlemci de alabilirim.

PSU olarak Corsair RM750 GOLD var, 9070XT alacak olsam yükseltmem gerekir mi onu da tam bilmiyorum.

Yayın da işin içine girecek madem NVENC 5070 Ti tabii ki.

NVENC ile yayın işini ekran kartına paslıyorsun, işlemcin 8 çekirdekli bir işlemci olacak 7800x3D alırsan, bu işlemciye yayın yükü bindirmemek adına ekran kartına pasladığında FPS kaybın %1-2 civarında olacak ama akıcı iş yapacaksın olay bu. NVIDIA bu konuda lider. DLSS açarsan zaten sinek vızıltısı gibi falan olur .

Sürekli yayın yapılacaksa 5070 Ti bir tık iyi olabilir ancak o kadar ciddi bir fark yok 9070 XT ile de gayet yayın açılır ve kayıp çok olmadan kullanılır.

RT falan da açmayacaksan 5070 Ti aradaki fiyat farkına değmeyebilir zira 10K gibi bir rakamdan söz ediyoruz depolama veya daha iyi ekipmanlar alma gibi bir durum söz konusu olur.

NVIDIA'nın NVENC'inden daha önemli olan kısmı render ve Cuda çekirdeği ki yayında ne kadar verimlidir tartışılır.

9070 XT kullanıcısı olarak gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim fiyatını göz önüne alırsak.

Aynen benim de kafamı kurcalayan nokta o. Misal 9070XT alıp işlemciyi daha üst seviyeye çıkarabilirim veya 32 RAM yerine 64 RAM yapabilirim. Bunları düşününce kafam çok karışıyor.

9070 XT - 9900X3D ikilisi güzel gider açıkçası. Hem işlemcinin çekirdeği yüksek olur hem de yayın sırasında çekirdek avantajından ötürü kullanım değerleri de yüksek olmaz.

32 GB RAM ilk etapta yetebilir ilerleyen zamanlarda 64 GB yapılabilir ama öncelik GPU - İşlemci - RAM şeklinde sıralanmalıdır.

Hatta orta segment 9070 XT yerine Nitro+ gibi modeller de avantaj olabilir gerek görüntü olarak gerekse uzun kullanım gibi senaryolar baz alınarak.

9070 XT için min 850W olması gerektiğini biliyorum. İncelemelerde bu şekilde belirtiyorlar. Ama ben de iki kart arasında kalmıştım. F/P yönünden 9070 XT yi seçtim. Hatta model vermem gerekirse Gigabyte Radeon RX 9070 XT tavsiye ederim. Yayın işlemlerinde NVIDIA gibi iyi render latency işlemi sağlayabilir mi tecrübem yok ama oyunlarda performans yönünden çok daha iyi.

9070XT alırsam PSU korkutuyor dediğin gibi. Satıp değişmek zor değil aslında ama her şey karışıyor böyle de zaten kafam karışık iyice karışıyor

Yayın falan açacaksan 5070Ti daha iyi gider gibi ama aradaki fiyat farkı performans farkına göre çok fazla o parayla sistemi yükseltsen daha karlı olur. Ben olsam 9070xt alırdım dediğim gibi evet Nvidianın bir çok avantajı var ama AMD'nin f/p'lığı karşısinda pek bir anlamı yok.

Ikı kartı alacak bütçen varsa 5070 Ti al. Dıger parcalardan kısacaksan butcenı zorlayacaksa 9070 XT. 9070 XT ıcın guc kaynagını degıstırmene de gerek yok.

PSU açısından sorun olmaz mı kesin hocam. Bütçe zorlama şöyle ya ekran kartını 5070 Ti alacağım işlemciden taviz vereceğim ya da işlemci 3D alıp 9070XT alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…