RTX 5070 ve R7 9700X sistem nasıldır?

İyi akşamlar hocam, sistem genel anlamda güzel duruyor. Tek önerim AMD işlemci bandında X3D seçeneklerine gidilmesi olabilir fakat fiyatına göre oldukça güzel bir sistem.

Peki Counter-Strike 2 Valorant gibi oyunlara 300+ FPS alır mıyım? Ve günde 6 saat kullanım için yeterli olur mu?

@MrSheriff, 9700X’ten sonra alınabilecek “X3D” modeli 9800X3D olur. 7800X3D, L3 bellek avantajı isteyen online oyunlar için mantıklı. Detay olarak çok bilmiyorum ama genel olarak 9700X hem render hem oyun için gayet iyi bir seçim. Hangisi ucuzsa ben onu tercih ederdim.

5070 güncel ve fena olmayan güçte bir kart, sitelerde benchmark testlerini görebilirsiniz. Ayrıyeten "bottleneck calculator" yapıp hangi oyunda ve sistemin hangi monitörde ne performans verdiğini görebilirsiniz. Fakat yüksek ihtimalle alırsınız dediğiniz FPS'i, yeterli olur.

Peki Counter-Strike 2 Valorant gibi oyunlara 300+ FPS alır mıyım? Ve günde 6 saat kullanım için yeterli olur mu?

@Kaanbeybea, testlerde gördüğüm kadarıyla rahat bir şekilde 9700x - 5070 sistemle 400+ FPS alırsınız. Testlere bakarak fikir alabilirsin.

Attığınız sistem fiyatına 9070XT bakmanızı öneririm. Bu fiyatlara rahatlıkla 9700X - 9070XT sistem bulunabilir.

5070 güncel ve fena olmayan güçte bir kart, sitelerde benchmark testlerini görebilirsiniz. Ayrıyeten "bottleneck calculator" yapıp hangi oyunda ve sistemin hangi monitörde ne performans verdiğini görebilirsiniz. Fakat yüksek ihtimalle alırsınız dediğiniz FPS'i.

Hocam açıkçası benchmark testlerinde de gördüğümüz gibi X3D serisi özellikle de 9800 ve 7800 düz seriler açısından önde basmakta. Zaten her ikisi de sistemi rahatça doyurur.

@MrSheriff, "Bottleneck Calculator" gibi siteler yanlış veri verir. Oralara bakılmamalı. Ayrıca bu verilere bakmak için kullandığınız site forumda yasaklı site.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…