Yakın zamanda RTX 4070 almayı düşünüyordum ancak RTX 5070 duyuruldu ve 550 dolar olacağı söylendi. Türkiye'de kaç TL olur, fiyat farkına rağmen 4070 yerine almak mantıklı olur mu?
Yakın zamanda RTX 4070 almayı düşünüyordum ancak RTX 5070 duyuruldu ve 550 dolar olacağı söylendi. Türkiye'de kaç TL olur, fiyat farkına rağmen 4070 yerine almak mantıklı olur mu?
Verecegi performansi, isi degerlerini bilmeden yorum yapilamaz hocam. Zaman varsa bekle biraz ciksin teknoloji kanallari test yapsin kiyaslasin etsin alirsin.
Verecegi performansi, isi degerlerini bilmeden yorum yapilamaz hocam. Zaman varsa bekle biraz ciksin teknoloji kanallari test yapsin kiyaslasin etsin alirsin.
Sadece DLSS 4 destekli oyunlar için geçerli o dediğin 1 kare yerine 3 kare oluşturuyor yeni tekneloji o yüzden de FPS olarak öyle bir fark çıkıyor ama saf güç açısından 4070 Super'le bile arasında %10-20'den fazla fark yoktur.
Bu pazarlama yöntemi işte. DLSS 4 + 3x Frame Generation ile 4090 performansını oyunda alsan da güç olarak asla eşit değiller. Nvidia'da, İçerik üreticileri de her konuda 4090 performansında diyor. Kimse DLSS'ten bahsetmiyor.
Yani oyunlarda 1 kareye 3 tane sahte kare ekleyerek FPS yükseltiyor. Bazı oyunlarda şahane çalışırken, bazılarında görüntüyü bozuyor. 4070Ti Super denginde kart diyebiliriz zorlarsak.
Biraz daha beklemek lazım bence. @UmutMelihAkyol
Hocam ben de 4070 Ti Super almayı düşünüyordum ama 5070 böyle olunca düşünmeye başladım. Saf güç bakımından hangisi daha iyi ve hangisini önerirsiniz ?