RTX 5070 vs RX 9070 XT

kular14

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu ıkı karttan bırıne yükselteceğim kasayı. Amacım artık oyunları Ray Tracing teknolojisi ile oynayabilmek ayrıca fsr/dlss de daha kusursuz bir görüntü alabilmek. İnternetten biraz videolara baktım AMD yeni kartları hem Ray Tracing hem de FSR kalitesinde NVIDIA'yı yakalamış gibi gözüküyor. İleride sistem yukseltmesinde ekran kartını da kolay satabilmek istiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada AMD kartı NVIDIA kartından 4 bin TL daha pahalı.

Aradaki performans farkı için 4 bin lira çok cüzi. Ben olsam 9070 XT alırım.
Pekı amd kart alırsam raytracing olsun fsr daki o eski goruntu bozuklukları olsun bunlar düzelmişmidir.

9070 XT tercih edilir. NVIDIA bana göre bozmaya başladı artık. AMD NVIDIA'yı teknoloji anlamında yakalamaya başladı.
Pekı amd kart alırsam raytracing olsun fsr daki o eski goruntu bozuklukları olsun bunlar düzelmişmidir.

@kular14, RT gayet iyi performans veriyor. FSR 4 zaten DLSS 4 ile neredeyse aynı görüntü kalitesini sağlıyor. 9070XT alın.

FSR 4 gayet iyi. RT'de de 9070 XT oldukça iyi.
Hocam son bir soru. bende su an r5 5600 var. bunu Ryzen 7 5700x3D ile degıstırıp 9070xt satın alırsam kaldırır mı işlemcı. Cunku am5 sısteme gecersem anakartı ve ramıde degıstırmek zorunda kalıcam ne dersınız. normalde r7 7800x3d alıcaktım.

Hocam son bir soru. bende su an r5 5600 var. bunu Ryzen 7 5700x3D ile degıstırıp 9070xt satın alırsam kaldırır mı işlemcı. Cunku am5 sısteme gecersem anakartı ve ramıde degıstırmek zorunda kalıcam ne dersınız. normalde r7 7800x3d alıcaktım.

Çözünürlüğünüze bağlı. Ben 5800x3D ile RTX 5080 kullanıyorum. 4K olduğu için hiç sıkıntı yok. Ama 5000 serisi x3Dler pahalı. Bence 7800x3D veya 9700X'e falan geçin. Evet anakart ve RAM masrafı oluşur fakat tatlı bir sistem olur.

@kular14, elinizdekileri satın, AM5 geçin bence hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı