RTX 5070 vs RX 9070 XT

alijico

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta yazdığı gibi bu iki kart arasında kaldım. Fiyatları neredeyse aynı. RX 9070 XT'nin daha güçlü bir kart olduğunu biliyorum ama RTX 5070'teki DLSS, MFG gibi teknolojiler beni cezbediyor, üstelik NVIDIA yazılım konusunda daha başarılı. Tabii bir yandan RX 9070 XT 16 GB VRAM ile geliyor ve bu uzun vade için çok daha iyi. Yani arkadaşlar bayağı kararsızım :D
Sizlerin görüşlerini merak ediyorum, cevaplarsanız sevinirim.

Aynı dert bende de vardı. Hazır sistem bakıyordum en son 5070 de karar verdim. Ultra ayarlarda oynarken DLSS açıyorum +70 FPS fark ediyor. Ayrıca hazır sistemlerde 5070 daha ucuza denk geldi.

Arkadaşlar başlıkta yazdığı gibi bu iki kart arasında kaldım. Fiyatları neredeyse aynı. RX 9070 XT'nin daha güçlü bir kart olduğunu biliyorum ama RTX 5070'teki DLSS, MFG gibi teknolojiler beni cezbediyor, üstelik NVIDIA yazılım konusunda daha başarılı. Tabii bir yandan RX 9070 XT 16 GB VRAM ile geliyor ve bu uzun vade için çok daha iyi. Yani arkadaşlar bayağı kararsızım :D
Fiyatlari ayniysa 9070XT daha mantikli diye düşünüyorum.

Aynı fiyatta değiller ikisi de kendi fiyat bandında alınabilir bu senin tercihine kalmış bir şey.

NVIDIA derim teknolojisi daha ileride RT DLSS multi Frame Gen hepsini tokatlıyor.

12 GB VRAM sence uzun vade için nasıl? (güncel oyunları oynamak istiyorum)

12 GB gayet yeterli 6 GB ekran kartıyla AAA oyunlarını DLSS Frame Gen ile çok rahat oynuyorum 12 GB GTA 6'yı Ultra da kaldırır.

12 GB VRAM sence uzun vade için nasıl? (güncel oyunları oynamak istiyorum)

1080p ve 2K ya göre değişir ama yine de birkaç yıl rahat yeter 12 GB az bir VRAM değil zaten kartın da bir sınırı var 5070 için yeterli bence. Birçok insan hâlâ 8 GB VRAM kullanıyor sonuçta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı