RTX 5070 yerine 9070 XT almaya değer mi?

Bütçe
50000

greatwhite19

Centipat
Daha fazla  
Selamlar.
İki sistem arasında kaldım. Bunlardan bir tanesi 9070 XT içeriyor, diğeri ise 5070.
5070'li olan hazır sistem 6.000 TL daha uyguna geliyor. Bu farkı verip 9070 XT alsam değer mi F/P açısından? Yoksa iyi ki almışım dediğim tarzda bir senaryo oluşturmaz mı? Ona göre iptal edip, diğerini alacağım.
Kullanım alanlarım: AAA hikâyeli oyunları oynamak, ara sıra Premiere Pro edit işleri. Bunların dışında normal gündelik kullanım.
Konfigüre edip sipariş verdiğim sistem bu, mantıklı mıdır?

Teşekkür ederim.

Değer bence.

9070 XT, 5070 Ti gücünde bir ekran kartı. Aradaki vereceğin farka değer. Bu arada alırken bu sistemi al en F/P ürün şu an bu.

9070 XT'nin fiyatları uçmuş, f/p olmaktan çıktığı söyleniyor ondan dolayı kafam karıştı. 55-56 bandına çıktığımda 4 daha koyup 5070Ti alayım oluyor 9070 XT saf güç olarak daha iyi biliyorum. Genel yazılımsal olarak sorun yaşatmıyor ise, yapay zekanın oyun içi kullanımı vs. ne durumda? Şu an f/p açısından mantıklı mı 5070 yerine? Çünkü 5070'nin dlss teknolojisi sayesinde bu vram açığını kapattığını/kapatacağını okudum. Benim için tamamıyla aradaki fiyat farkına değer mi söz konusu

Değer render vb. işler yapmayacaksanız zaten AMD alın.
Hocam peki 9070 XT'li sistem, 5070'e göre nasıl bir premiere pro tecrübesi sunar? Edit işlerinde donma, ıkınma vs. daha mı çok olur? 4K iş yapmıyorum bu arada. Eğer benzer ise, iptal edip 9070 XT'ye geçmeyi düşünüyorum. Birde oyunlarda DLSS teknolojisi daha cazip geliyor. Bunun kullanıldığı senaryoda 12GB VRAM sorun olmaktan çıkar mı? FPS değerleri 9070 XT ile benzer olmaz mı?

@Yoneistaken

Son düzenleme:

Çok sık render ve edit işleriyle uğraşan biriyseniz NVIDIA alın. AMD sadece oyun için tercih edilir. 5070'in render performansı daha iyi diye biliyorum yanlış olmasın. Ama FPS farkına geldiğimizde arada uçurumlar kadar fark var 9070 XT daha önde oluyor. DLSS zaten gerekli olmaz. DLSS için 9070 XT'den vazgeçeçek değiliz zaten değil mi? Render ve edit işleriyle uğraşıyorsanız NVIDIA almanızı öneririm. Bütçe nedir tam olarak hocam?

50.000 TL. İncehesap sitesinde şu sistem vardı 55 küsüre cuma günü:

Benim başta attığım soğutma ve kasa eklenmiş haliyle 49.500'e gelen sistem ile bunun arasında kalmıştım. Siparişini de verdim baştaki sistemin. İptal edip değiştirmeyi de düşünebilirim çünkü uzun vadede dokunmak, ekleme yapmak vs. istemiyorum bilgisayara bir daha. Editin yanında oyun falan da oynuyorum.

Baştaki attığınızı iade etseniz iyi olur hocam. 5070 ve 9070 XT arasında çok büyük fark var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sırf edit için bence 9070 XT'den vazgeçmek gerçekten çok saçma olur. Edit işleriyle uğraştığın için üstteki attığım GAMING-RX9070XT / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi sistemde işlemciyi 7600X ve RAM'i 32 GB yapabilirsiniz. Aradaki farka değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…