RTX 5070'in VRAM'i yeterli mi?

AMD'ye rahatça güvenebilir miyim?

Hayır güvenemezsin ancak NVIDIA'ya da güvenemezsin. Şu an hem RTX 5000 hem de RX9000 serisinin driverlarında sorunlar bulunuyor. Şahsen ben NVIDIA tercih ediyorum fakat amacınız 2K uzun yıllar kullanmaksa en az 9070XT gibi bir kart bakmanız gerekiyor neredeyse 5070 Ti gücünde bir kart. 5070 de 2K da uzun yıllar gider tabii ama ayar kısmanız gerekbilir VRAM'den ötürü.

NVIDIA kullanan birisi olarak ben de driver sorunları çekiyorum. Driver sorunları sadece AMD'ye özgü değil.

Her markanın sorunsuz olmadığını biliyorum ama bazı teknoloji kanalları AMD'yi çamura gömüp NVIDIA'yı şaha çıkarınca çoğu forumda bu algı oluştu, kendim bir sorun yaşamıyorum ve alacağım sonraki kart 9070XT olurdu büyük ihtimalle. NVIDIA Apple gibi pahalı, AMD Samsung gibi F/P ürünler çıkarıyor.

@fercklenn asıl sıkıntı AMD'nin bir dönem yaptığı hatalar sebebiyle insanların güvenlerini kaybetmeleri ve insanların canını dişine takarak biriktirdiği paralarının çöpe gitmesini istememeleri. Ancak bu demek değil ki AMD kendini geliştirmedi ve NVIDIA hatasız. Apple gibi NVIDIA'nın da çok bariz hataları ve kendi ayağına sıktığı durumlar oluyor. Ancak toplumsal algıyı değiştirmek zor olduğundan AMD'nin hala aynı sıkıntılara sahip olduğunu düşünenler var. Bunun somut bir örneği de Intel. Intel, şuan da AMD'nin geçmişte geçtiği dönemden geçiyor. Bu durumda anime kızı haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…