hederahelix
Decapat
Daha fazla
Çok şükür imkanım var ama mantıklı bir iş yapıp yapmadığım konusunda kendimi ikna edemiyorum sanırım. Arada ciddi bir fiyat farkı var. Sadece oyun amaçlı kullanılacak. Render vs yapmıyorum. Aradaki farka değer mi emin değilim.İmkanınız varsa 5090 neden olmasın ki?
Çok şükür imkanım var ama mantıklı bir iş yapıp yapmadığım konusunda kendimi ikna edemiyorum sanırım. Arada ciddi bir fiyat farkı var. Sadece oyun amaçlı kullanılacak. Render vs yapmıyorum. Aradaki farka değer mi emin değilim.
Aradaki fiyat farkı yaklaşık 140k. 5090 modeline geçersem güzel bir miniled, 32gb fazla ram ve 3tb fazla depolama, daha kaliteli bir kasa ve 18 ekran gelecek. Aslında kazanımlar güzel ama kararsız kalıyorum.Açıkçası sadece oyun için kullanılacaksa 5090 gereksiz olabilir, 90 serisi kartlar genellikle oyundan fazlası için üretiliyor ve kullanılıyor. Aradaki fiyat farkını net olarak bilmiyorum ancak dediğiniz kadar fazlaysa ve o kadar vermek istemiyorum diyorsanız 5070 Ti'da sizi çok rahatlıkla tatmin eder. Sorun yaşamazsınız hiçbir türlü. 5090 alırsanız cihazın başına bir şey gelmediği sürece önümüzdeki 10 sene boyunca bir daha PC satın almak zorunda kalmazsınız. Muhtemel 5070 Ti alırsanız da PC satın almak zorunda kalmazsınız ama olur da ileride 5070 Ti'ın yetmeyeceği teknolojiler olursa 5090 bunların altından daha rahat kalkabilir diye düşünüyorum. Yine de tercih sizin. Ben olsam imkanım varsa 5090 alırdım.
Tamamen oyun amaçlı. Evde ve iş yerinde sabit masaüstü gibi kullanılacak. Evimde masaüstü koyabileceğim bir yer olmadığı için mecburen iyi bir oyun dizüstüsü arıyorum.Ne için kullanacağınıza göre değişir. 5090 ekran kartına sahip model 18", taşınabilirlik açısından çok zor. Mobil şekilde kullanaacaksanız 16", 15,6" laptoplara bakmanızı öneririm.
Tamamen oyun amaçlı. Evde ve iş yerinde sabit masaüstü gibi kullanılacak. Evimde masaüstü koyabileceğim bir yer olmadığı için mecburen iyi bir oyun dizüstüsü arıyorum.
Aradaki fiyat farkı yaklaşık 140k. 5090 modeline geçersem güzel bir MiniLED, 32 GB fazla RAM ve 3TB fazla depolama, daha kaliteli bir kasa ve 18 ekran gelecek. Aslında kazanımlar güzel ama kararsız kalıyorum.
Tamamen oyun amaçlı. Evde ve iş yerinde sabit masaüstü gibi kullanılacak. Evimde masaüstü koyabileceğim bir yer olmadığı için mecburen iyi bir oyun dizüstüsü arıyorum.
Hocam masaüstü gibi kullanılacak derken monitör klavye mouse bağlamaktan bahsediyorsanız kasa ile aynı yeri kaplar zaten, ekstra olarak bahsettiğiniz ekstralar gerçekten çok çok iyi ekstralar, özellikle fazladan 32 GB RAM ve MiniLED ekran çok iyi. Bir MacBook kullanıcısı olarak MiniLED ekranı bir kere kullanırsanız başka bir ekrana geçmek istemezsiniz.
Yok monitör bağlamayacağım. Salonda masa üzerinde kullanılacak. O yüzden de 18 ekran güzel bir seçenek olabilir. Mevcut laptopum oled olduğu için de bir yandan miniled harici üzebilir diye endişeleniyorum. Bir yandan da ön siparişe girmeyip benchmarkları mı beklemeliyim diye düşünüyorum, tabi Türkiye’de hiçbir şey yerinde durmuyor. Fiyatlar artarsa üzülürüm.Hocam masaüstü gibi kullanılacak derken monitör klavye mouse bağlamaktan bahsediyorsanız kasa ile aynı yeri kaplar zaten, ekstra olarak bahsettiğiniz ekstralar gerçekten çok çok iyi ekstralar, özellikle fazladan 32 GB RAM ve MiniLED ekran çok iyi. Bir MacBook kullanıcısı olarak MiniLED ekranı bir kere kullanırsanız başka bir ekrana geçmek istemezsiniz.
Aynen hocam o şekildeHocam taşıma açısından da öyle diyor olabilir. Bir salonda oynar bir odada bir yatarak falan. Avantaj bunlar sonuçta.