RTX 5070Ti veya RTX 5090 notebook tavsiyesi

Hocam iyi forumlar
Ben de kendi üniversitem için laptop almak amacıyla RTX 50 serisini dört gözle bekliyordum fakat bu fiyatlandırma ülkemiz için normal gözükse de yurt dışında hiç de normal değil 16gb ramli en boş paket RTX 50 serisi bir laptop en ucuz fiyattan 3000 dolardan çıktı. RTX 50 serisinin bilgisayardaki performans düşüklüğü ve defolu ürünlerini saymıyorum bile.

İkincil olarak İntel işlemcilere değinmek istiyorum piyasada 13 ve 14. nesil işlemciler revaçta ve bu işlemciler sorunlu olduğu ayrıyeten ryzen işlemcilerin bulunması zor olduğu için uygun bir laptop bulamıyordum. Elimizde Ultra serisinin böyle olmadığı ve uzun vadede soğutmanın basit olduğuna dair henüz bir kanıt yok.

Lakin bütün bu arayışlarıma rağmen Msı ınRaider A18 HX A7VHG-023US laptop u ile karşılaştım ryzen 9 7845hx3D ve RTX4080 ekran kartıyla neredeyse tercih ettiğiniz laptopla aynı performans vereceğini düşünüyorum. Eğer yurt dışından getirme imkanınız varsa bu laptopu öneririm.(Laptop Kasım ayında duyurulmuş sanırım bundan ötürü görmedim.)

Yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi performans açısından tercih edecek olsaydım Ryzen 3D'li olan Msi ı tercih ederdim fakat Rog Strix Scar 18 de gerçekten şahane tasarlanmış laptop laptopun alt kısmını tornavidasız bir şekilde açabiliyorsunuz. Her iki laptopun da tasarımı ve soğutma bloğu çok güzel. Bir Raider serisi laptop un Rog Strix Scar serisi bir laptoptan uzun vadede kötü , dayanıksız ve soğutma konusunda sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum. Burada Asus Intel ile anlaşma mı yaptı bilmiyorum ama sanırsam Asus'un ryzen 3D'li tek bir modeli var o da 5070ti 16gb ramli. Tercih edecek olsam ve durumum da o kadar olsa her ne kadar gönlüm Asus istese de Ryzen 3D'li MSI laptop u hem performans hem de uzun vade açısından tercih ederdim.

İyi forumlar.

Teşekkür ederim güzel ve detaylı yorumunuz için. Yazdıklarınıza katılıyorum. Şu anda da intel core ultra 1. seri işlemcili bir laptop kullanıyorum. Performans ve soğutma anlamında çok tatmin edici olduğunu söyleyemem. İntel'in 13 ve 14. nesil sorunları ve core ultra 2.serinin masaüstündeki vasat oyun performansına bakınca ben de bu yeni işlemcilere çok güvenemiyorum açıkçası. Benchmarkları kesinlikle görmek gerekli diye düşünüyorum.

Asus ve bir çok üreticinin intel ile anlaşmaları olduğu için üst seviye modellerin çoğunda intel kullanmışlar. Ama tüketici artık intele çok sıcak bakmıyor. Ben mecburen tüketicinin isteklerine kulak vererek amd 3d işlemcileri de bir çok üreticinin laptop modellerinde yer vereceğine inanıyorum.

Rica ederim ne demek !
Kanaatimce Intel artık son çırpınışlarını yapıyor. İleride AMD'nin tekelleştiğini görebiliriz ki bence şu an bile diyebiliriz. Geçenlerde görmüştüm bir CEO'su X hesabında Incil sözleri paylaşıyor diye. Çok hata yaptılar.Masaüstünde , mobilde hatta en emin oldukları kısım serverlarda bile kaybettiler. Kendilerini satışa hazırlıyorlar buradan toparlamak çok zor ama imkansız değil.

Nvidia'nında SADECE OYUN GPULARI ALANINDA AMD'nin atılımı sonrası böyle olacağından korkuyorum. RTX 50 serisi ne yüksek performans sunuyor ne de düşük fiyat tıpkı Intel'in bir zamanlar yaptığı gibi..

Taşınabilirlik istiyorsanız ROG Flow Z13'ü de önerebilirim. Laptop kısmında bence şu an indirimleri kovalamak en mantıklısı çünkü neredeyse performans ve VRAM farkı yok. Yurt dışı imkanınız varsa hala Raider A18 HX A7VHG-023US önerimdir.

Şimdiden hayırlı olsun iyi forumlar.

Dediğiniz model yurtdışında çok alınası bir fiyata satılıyor gerçekten. Denk gelirsem değerlendirebileceğim bir model. Teşekkür ederim.

ben 100k civarı para veriyorsam bir laptopta oled yada miniled ekran en az 4 hoparlor ve taşınnabilirlik durumunu aradım. g18 kullanma fırsatım oldu malesef hiç memnun kalmadım. bu modelde de ekran ozelliklerıne bakmak lazım.

OLED MiniLED ekranlı laptoplar 200kdan satılıyor inşallah yaza doğru düşerler de ama Türkiyedeyiz hiç belli olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…