RTX 5080 9800x3D sistem GTA 5 FiveM oynarken takılıyor

xNEXIN

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba sistemi toplayalı 3 ay civarı oldu, RTX 5080 ekran kartı, AMD Ryzen 7 9800x3D işlemcili 32 GB RAM destekli bir kasa. Bütün oyunlar sorunsuz ve takılmadan çalışıyor fakat GTA 5 FiveM'de 3-5 saniyede bir takılma ve kasma yaşanıyor, FPS değerime nereden bakacağımı bilmiyorum ama yüksek olduğunu söyleyebilirim. Oyun akıcı, anlamsız bir FPS düşmesi yiyorum sadece.

Denediğim çözüm yolları:
-Driver güncellemeleri.
-Oyun içi ayarları en yüksek, orta, en düşük kalite olmak üzere tek tek denedim hepsini.
-V-Sync açık-kapalı denedim, DirectX11 - 10.1- 10 ayarlarını denedim / FPS'i 160'a sabitlemeyi denedim.
-CPU 65-70 derece arasında çalışıyor / GPU 50-55 derece arası.
-2 ay önce de aynı sorun vardı çözemediğim için silmiştim hala devam ediyor.

Dipnot: Eski sistemimde böyle bir sorun yaşamıyordum, RX 6600 XT ekran kartı, AMD Ryzen 5 5600 işlemci.

Vay arkadaş sorunu çözecek kimse yok piyasada 1 gün oldu cevap yok

Son düzenleme:
F8 tuşuna basıp sol üstteki bölgelerden show fps diyip drop yediğinizde fps düşüşü oluyor mu söyler misiniz? Eğer FPS düşmüyorsa Lag sorununuz vardır.

F8 tuşuna basıp sol üstteki bölgelerden show FPS deyip drop yediğinizde FPS düşüşü oluyor mu söyler misiniz? Eğer FPS düşmüyorsa Lag sorununuz vardır.

180'den 90'a bazen 60'a düşüyor takılma olduğunda. Slow System performence detected yazısı çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…