RTX 5080 ekran kartının güç kablosunun ısınması normal mi?

luxy17

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımı FurMark testine 15dk test ettiğimde kasa içindeki örgülü kabloya dokunduğumda ısındığını fark ediyorum, ama ekran kartına takılan güç pinlerine ve PSU'ya takılan güç pinlerine dokunduğumda çok aman aman bir sıcaklık hissetmiyorum. Bu normal mi? Ekran kartı maksimum 360 Watt çekiyor testlerde 360 Watt'ta kendini sabitliyor.
Sistem özellikleri:
Gainward Phoenix RTX 5080.
Ryzen 7 9800x3D.
MSI MPG A850G 850 watt Gold PSU.
Kingston Beast 32 GB 6400 MHz RAM.
Gamepower Skadi Elite LCD 360mm sıvı soğutucu.

IMG_20250218_225445.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımı FurMark testine 15dk test ettiğimde kasa içindeki örgülü kabloya dokunduğumda ısındığını fark ediyorum, ama ekran kartına takılan güç pinlerine ve PSU'ya takılan güç pinlerine dokunduğumda çok aman aman bir sıcaklık hissetmiyorum. Bu normal mi? Ekran kartı maksimum 360 watt çekiyor testlerde 360 Watt'ta kendini sabitliyor.
Sistem özellikleri:
Gainward Phoenix RTX 5080.
Ryzen 7 9800x3D.
MSI MPG A850G 850 watt Gold PSU.
Kingston Beast 32 GB 6400 MHz RAM.
Gamepower Skadi Elite LCD 360mm sıvı soğutucu.

Eki Görüntüle 2427387

Hocam 5090 kartlarda bir kablo erimesi olduğuna dair makaleler var genel olarak 5000 serisinde yanlış bilmiyorsam okudğum makaleye göre 2 adet bakır kablosu fazla akım çektiği tespit edilmiş deniyordu.

Son düzenleme:
4090'dan 5090 geçen kişiler pinleri söktüklerinde pinlerin erimiş olduğunu rapor ediyorlar. Kısacası 4090 hala sınma sorunu varmış fark etmemişler. Anladığım kadarıyla doğru takmak çok önemli diyorlar. Fakat doğru takmayı kullanıcı için kolaylaştıran bir mühendislik yapmıyorlar. Bir tek ASUS'un ROG serisinden yeni çıkan bir PSU var. Yanlış takar isen PSU üzerinde kırmızı ışık yanıp güç vermiyormuş sanırım özellikle 5090 için onu öneriyorlardı. Bu arada da özellikle dönüştürücü filan asla kullanmayın diyorlar PSU'larda bildiklerim bu kadar.

Watt tüketimi olduğunda, hele ki 300W üzeri tüketimde kabloların ısınması normal. Ama sizin hissettiğiniz sıcaklık burada önemli olan şey.
Sadece o örgülü kabloya dokunduğumda bir ısı hissediyorum ama elimi dokunduramayacak kadar değil sonra pinlerine oradaki kablolara dokunuyorum orada da elimi dokunamayacak kadar sıcaklık yok özellikle psu tarafındaki pin yerinde hiç ısı yok sadece o örgülü kabloda ısınma hissediyorum normal midir

4090'dan 5090 geçen kişiler pinleri söktüklerinde pinlerin erimiş olduğunu rapor ediyorlar. Kısacası 4090 hala sınma sorunu varmış fark etmemişler. Anladığım kadarıyla doğru takmak çok önemli diyorlar. Fakat doğru takmayı kullanıcı için kolaylaştıran bir mühendislik yapmıyorlar. Bir tek ASUS'un ROG serisinden yeni çıkan bir PSU var. Yanlış takar isen PSU üzerinde kırmızı ışık yanıp güç vermiyormuş sanırım özellikle 5090 için onu öneriyorlardı. Bu arada da özellikle dönüştürücü filan asla kullanmayın diyorlar PSU'larda bildiklerim bu kadar.
Psunun kendi güç kablosunu kullanıyorum 600 watt güç sağlayan ve sadece örgülü kablo olan kısımda sıcaklık hissediyorum

Sadece o örgülü kabloya dokunduğumda bir ısı hissediyorum ama elimi dokunduramayacak kadar değil sonra pinlerine oradaki kablolara dokunuyorum orada da elimi dokunamayacak kadar sıcaklık yok özellikle psu tarafındaki pin yerinde hiç ısı yok sadece o örgülü kabloda ısınma hissediyorum normal midir

Psunun kendi güç kablosunu kullanıyorum 600 watt güç sağlayan ve sadece örgülü kablo olan kısımda sıcaklık hissediyorum
Soketleri kontrol edin diyeceğim ama oradada bir sorun olacağını sanmıyorum. 360 watt yüksek ama sorun oluşturmaz bence, kendi kartım 7900xtx ve 3 PCI-E çıkışı olmasına rağmen yinede 430 watt çekince ısınıyor kablolar lakin eriyecek kadar değil ve ben güç çıkışını 12VHPWR'den sağlıyorum PSU üstünden.

Soketleri kontrol edin diyeceğim ama oradada bir sorun olacağını sanmıyorum. 360 watt yüksek ama sorun oluşturmaz bence, kendi kartım 7900xtx ve 3 PCI-E çıkışı olmasına rağmen yinede 430 watt çekince ısınıyor kablolar lakin eriyecek kadar değil ve ben güç çıkışını 12VHPWR'den sağlıyorum PSU üstünden.
Bende öyle sağlıyorum kablo 600 watt güç akışı sağlıyor 12VHPWR'den ve dokunduğumda elimi yakacak kadar bir sıcaklık yok fakat şuan gündemde yeni 5000 serisi erime olayları var diye endişeliyim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı