Rtx 5080 için Palit vs Galax

Bütçe
70000

58emre588

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar,
RTX 5080 için f/p ürünü arıyorum.
3 kart arasındayım ya da 70-75 bin bandına 6 taksit (World) alabileceğim başka bir model varsa önerebilirsiniz.
Amacım tamamen F/p ürünü soğutma ve FPS iyi olsun yeter, RGB ya da görselliğe çok önem vermiyorum. Kasam full tower, yer sorunum da yok.
Ben aklımdaki 3 kartı buraya bırakıyor, önerilerinizi yorumlara bekliyorum.

Palit Nvidia Geforce RTX 5080 GamingPro 16GB 256BIT GDDR7 Ekran Kartı NE75080019T2-GB2031A

Selamlar,
RTX 5080 için F/P ürünü arıyorum.
3 kart arasındayım ya da 70-75 bin bandına 6 taksit (World) alabileceğim başka bir model varsa önerebilirsiniz.
Amacım tamamen F/P ürünü soğutma ve FPS iyi olsun yeter, RGB'ya da görselliğe çok önem vermiyorum. Kasam full Tower, yer sorunum da yok.
Ben aklımdaki 3 kartı buraya bırakıyor, önerilerinizi yorumlara bekliyorum.

Palit NVIDIA GeForce RTX 5080 GamingPro 16 GB 256BIT GDDR7 Ekran Kartı NE75080019T2-GB2031A

İlla 5080 olacak diye bir kural yoksa 5060 önerebilirim. https://www.akakce.com/ekran-karti/rtx-5060.html

12312.png

Vatan'da, mis gibi kart bu. Palit-Galax falan bakmadan bunu al direk.

Hocam bilmedigimden soruyorum bu kart ile gorselini attigim kartin OC haric bir farki var midir?

Senin attığın resimdekinin OC'li versiyonu var bende, OC'lisi ile o aynı kart. Benim sana attığımdan farkı boyutu biraz daha ufak, küçük kasalara sığabiliyor. Overclockla falan ilgilenmiyorsan onu da alabilirsin, tak-kullan bir karttır soğutması iyidir. Buhar odası ve 6 adet boru hattı var ısıyı atması için. MSI Gaming Trio gibi oyuncu sınıfı kartlarda bile buhar odası yok ve 4-5 tane boru hattı var aynı zamanda saçma şekilde pahalı.

Senin attığın resimdekinin OC'li versiyonu var bende, OC'lisi ile o aynı kart. Benim sana attığımdan farkı boyutu biraz daha ufak, küçük kasalara sığabiliyor. Overclockla falan ilgilenmiyorsan onu da alabilirsin, tak-kullan bir karttır soğutması iyidir. Buhar odası ve 6 boru hattı var ısıyı atması için. MSI Gaming Trio gibi oyuncu sınıfı kartlarda bile buhar odası yok ve saçma şekilde pahalı.
Hocam kasam Full Tower yer sorunum hic yok hangisi iyi ise onu almak istiyorum, birisi 62 bin birisi 70 civarinda. Teknik olarak bir fark yoksa 62 bin olani simdi alacagim kendim manuel oc yaparak zaten OC versiyon degerlerine gelirim diye dusunuyorum. Bilgi verirseniz tekrardan cok sevinirim.

Hocam kasam Full Tower yer sorunum hiç yok hangisi iyi ise onu almak istiyorum, birisi 62 bin birisi 70 civarinda. Teknik olarak bir fark yoksa 62 bin olani simdi alacagim kendim manuel OC yaparak zaten OC versiyon degerlerine gelirim diye dusunuyorum. Bilgi verirseniz tekrardan cok sevinirim.

70bin olan kartın soğutma bloğu daha büyük, OC bastığında güç limitini de artırıp stabil overclock sağlayabilirsin. Solid Core ve Solid Core OC'lerde güç limiti %105 yani 360 watt normal kartı Max 380 çektirebiliyorsun. Ha bu ufak kartlara ASUS ROG Astral 5080 BIOS'u basıp güç limitinin içinden geçen birtakım deliler var ama kartın soğutma bloğu ufak olduğu için ne kadar iyi soğutsa da hayvani bir güç limitini kaldıramaz. Maximum 380W'a göre adamlar kartın voltajını ayarlamışlar. Solid OC White olan ise 400-450W Allah ne verdiyse ne kadar tutarsa zorlanabiliyor.

Hocam kasam full Tower yer sorunum hiç yok hangisi iyi ise onu almak istiyorum, birisi 62 bin birisi 70 civarinda. Teknik olarak bir fark yoksa 62 bin olani simdi alacagim kendim manuel OC yaparak zaten OC versiyon degerlerine gelirim diye dusunuyorum. Bilgi verirseniz tekrardan cok sevinirim.

OC ibareli ve OC ibaresiz arasında belki biraz fps farkı vardır. Fiyat farkı fazlaysa değmez OC'siz alabilirsin.

70bin olan kartın soğutma bloğu daha büyük, OC bastığında güç limitini de artırıp stabil overclock sağlayabilirsin. Solid Core ve Solid Core OC'lerde güç limiti %105 yani 360 watt normal kartı Max 380 çektirebiliyorsun. Ha bu ufak kartlara ASUS ROG Astral 5080 BIOS'u basıp güç limitinin içinden geçen birtakım deliler var ama kartın soğutma bloğu ufak olduğu için ne kadar iyi soğutsa da hayvani bir güç limitini kaldıramaz. Maximum 380W'a göre adamlar kartın voltajını ayarlamışlar. Solid OC White olan ise 400-450W Allah ne verdiyse ne kadar tutarsa zorlanabiliyor.
Hocam sizi cok iyi simdi anladim, core olanlar ufak versiyonmus, Direk attiginiz 70k olan Beyaz renkliyi tercih edecegim tesekkur ediyorum 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı