RTX 5080 laptop vs RTX 4090 laptop

celeborn213

Femtopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam esasen ben render almak için kullancağım aralarındaki performans farkı nedir HP laptop kullanmadım daha önce güvenip alınır mı?

Render için kullanacaksan 4090 daha fazla CUDA çekirdeğine sahip. Laptop bilgim yok aslında ama ben HP tercih ederdim yine de, 2 kart render konusunda çok iyi zaten fakat sadece render odaklıysa 4090 daha iyi diye biliyorum.

Ekran kartından ziyade genel olarak cihazların sunduğu şeylere göre değerlendirmek lazım zira 5080 ile 4090 saf performansta neredeyse eşit gibiler. Omen Max'taki işlemci 13900HX'e göre çok daha verimli, %20 daha güçlü aynı zamanda maksimum PL1 değerinde. Daha fazla RAM, depolama alıyorsunuz. İkisindeki ekran da aynı. (%100 sRGB, 240hz) Malzeme kalitesi olarak her ikisi de metal başlık, metal alt kısım ve plastik klavye alanı, plastik touch pad'e sahip. Lenovo 3 yıllık garanti sunarken HP 2 yıllık sunuyor. 5080'de kullanabileceğiniz daha ileri teknolojiler mevcut Smooth Motion ve MFG gibi. Aradaki işlemci farkı ve depolama sebebiyle HP Omen Max derdim ben.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı