Evet, rakip bile değil. Kas gücü amenna ki orada da daha iyi değil sadece yakınlar. Biraz ışın izlettiğin zaman canı çıkıyor kartın. Yukarıda bunu zaten belirttim. Neden tekrar bunu söylediniz anlamıyorum.
Görseli şu an sizinle bu sohbeti ederken yakaladım.
3440x1440 - 100FPS - 220watt - lat 20-50ms. Ayarları da aşağı bırakıyorum. Bunu 9070XT'nin yapması mümkün değil arkadaşlar neden kendimizi kandırıyoruz? Her seferinde RT kapatıp devam mı edeceğiz? Bugün Cp'de yaptık yarın Witcher 4 - GTA VI (hele ki global ıllumination ile birlikte)?
Eki Görüntüle 2581561Eki Görüntüle 2581563
Fiyatı konusunda bir şey demiyorum fark edersiniz ancak performans konusuna girmeyelim lütfen. Yarın bir gün sırf istediğiniz oyunu oynamak için bugün vermediğiniz 3-5 için 10-15'ten olursunuz. Ya da olmazsınız ancak görüntü kaliteniz o kadar iyi olmaz. İkisinden birisi. Bu desteklerin gecikmeyi arttırdığından bahsetmişsiniz. Doğru, hatta Smooth Motion'da sağlam çalışmıyor bu da doğru ancak bu her zaman böyle olacak değil. Problemler giderilecektir illa. Önemli olan bir şeylerin gelmeye devam etmesi. Kaldı ki ben bu desteklere (MFG - sm) ihtiyaç bile duymuyorum. Yukarıda görüldüğü gibi kart kendisi oynatıyor DLSS ile birlikte zaten.
9070XT'ye bir şey dediğim yok, sadece abartıyorsunuz kartı bundan bahsediyorum. Ne verimlilikte ne performansta high-end NVIDIA'lara rakip değil. İnşallah olurlar da fiyatlar düşer. Zira AMD'yi çok severim.
Takıntılı birisi olmadığım için bozulmalar rahatsız etmiyor. GTA 5 de arabayla hızlı giderken arka tarafında ghosting fark ettim başka bozulmaya rastlamadım.Tamam hocam, ne diyeyim. RT kullanacaksa konu sahibi 5080 alır. Şahsen bana RT sadece FPS öldürücü gibi geldiği için hesaba bile katmıyorum, ki birçok oyunda gerçekten açık mı kapalı mı olduğunu anlamak çok zor. (Witcher 3, GTA 5 vb.)
RTX 5070 Ti ile 70-80+ FPS alınan oyunlarda kullanma şansım oldu, maalesef 4X modu görüntüyü gözle görünür miktarda bozuyor. Ama yüksek FPS değerlerinde ciddi bir gecikme hissedilmiyor.
Onun olayı da bu zaten, 50-60 FPS ve üzerinde açılması gerekiyor yoksa MFG bir halta yaramaz.Ama yüksek FPS değerlerinde ciddi bir gecikme hissedilmiyor.
Evet, rakip bile değil. Kas gücü amenna ki orada da daha iyi değil sadece yakınlar. Biraz ışın izlettiğin zaman canı çıkıyor kartın. Yukarıda bunu zaten belirttim. Neden tekrar bunu söylediniz anlamıyorum.
Görseli şu an sizinle bu sohbeti ederken yakaladım.
3440x1440 - 100FPS - 220watt - lat 20-50ms. Ayarları da aşağı bırakıyorum. Bunu 9070XT'nin yapması mümkün değil arkadaşlar neden kendimizi kandırıyoruz? Her seferinde RT kapatıp devam mı edeceğiz? Bugün Cp'de yaptık yarın Witcher 4 - GTA VI (hele ki global ıllumination ile birlikte)?
Eki Görüntüle 2581561Eki Görüntüle 2581563
Fiyatı konusunda bir şey demiyorum fark edersiniz ancak performans konusuna girmeyelim lütfen. Yarın bir gün sırf istediğiniz oyunu oynamak için bugün vermediğiniz 3-5 için 10-15'ten olursunuz. Ya da olmazsınız ancak görüntü kaliteniz o kadar iyi olmaz. İkisinden birisi. Bu desteklerin gecikmeyi arttırdığından bahsetmişsiniz. Doğru, hatta Smooth Motion'da sağlam çalışmıyor bu da doğru ancak bu her zaman böyle olacak değil. Problemler giderilecektir illa. Önemli olan bir şeylerin gelmeye devam etmesi. Kaldı ki ben bu desteklere (MFG - sm) ihtiyaç bile duymuyorum. Yukarıda görüldüğü gibi kart kendisi oynatıyor DLSS ile birlikte zaten.
9070XT'ye bir şey dediğim yok, sadece abartıyorsunuz kartı bundan bahsediyorum. Ne verimlilikte ne performansta high-end NVIDIA'lara rakip değil. İnşallah olurlar da fiyatlar düşer. Zira AMD'yi çok severim.
DLSS Sadece oyun tabanlı bir sistem değil.FSR4 ile DLSS 4 arasindaki fark kapandi, sadece DLSS 4 daha yaygin. MFG avantaji var sadece NVIDIA'nin o da abartilacak bir sey degil.
Evet videolarda da açılabiliyor, DLSS vari bir sistemdi sanırım.DLSS Sadece oyun tabanlı bir sistem değil.
2020 Pandemi döneminden beri yeni seriyi bekleyip fiyat konusunda mutlu olan bu güne kadar pek rastlamadım. Bence alabiliyorken almakta fayda var bu ekonomik düzende.İkisi de değil. Süper serisini beklemekte fayda var.
Tamam hocam, ne diyeyim. RT kullanacaksa konu sahibi 5080 alır. Şahsen bana RT sadece FPS öldürücü gibi geldiği için hesaba bile katmıyorum, ki birçok oyunda gerçekten açık mı kapalı mı olduğunu anlamak çok zor. (Witcher 3, GTA 5 vb.)
RTX 5070 Ti ile 70-80+ FPS alınan oyunlarda kullanma şansım oldu, maalesef 4X modu görüntüyü gözle görünür miktarda bozuyor. Ama yüksek FPS değerlerinde ciddi bir gecikme hissedilmiyor.
Çok doğru bir yorum. 9070XT hiç kötü bir kart değil. Şahsen bu tek örnek olan CP2077 benim 5000 serisine geçmemin tek sebebiydi. Sırf bu oyunu layıkı ile oynamak için gittim 5070Ti aldım yoksa 4060Ti ile gayet memnundum. CDPR PT'yi bu kadar iyi entegre etmek için Nvidia ile sayısız saat mesajiyapmış anlattığına göre. Her oyunda bu yok bu da doğru.RT performansı diyorsunuz ama 9070XT'nin RT performansı 4070 Ti Super ile denk. 5070 ten daha iyi RT performansı var. 7000 serisiyle karıştırıyorsun. Ben 4070 Ti Super kullanıcısı olarak her oyunu 2K RT ile çatır çutur oynuyorum. E bu kartlar zaten RT de denk? Zorla NVIDIA veya AMD dayatmanın mantığı yok. 9070XT, 5080 gibi bir karta rakip olamaz, zaten AMD'nin de böyle bir gayesi yok. Bu konuda hemfikiriz ancak konu sahibinin beklentileri önemli burada.
5070 Ti ile rakip olur. 9K fiyat farkı var 9070XT ve 5070 Ti arasında. 9070XT yurt dışında neden övüldü? Rakibinden 150 dolar daha ucuz diye. 9 bin TL kaç dolar yapıyor, yaklaşık 215 dolar. Yani gayet iyi bir fiyat farkı var.
Şimdi olası senaryolara gelelim.
1-yazılım, render cart curt düşünülüyorsa zaten NVIDIA alınmalı.
2-eğer oyun oynayacağım veya gündelik işlerimi göreceğim diyorsa 5080 almanın (4K Gaming) hariç pek de bir anlamı yok.
3-2K oyunculuk için düşünülüyorsa, oyun ve gündelik işler için kullanacağım diyorsa 9070XT alabilir.
4- oyun ve gündelik işler için kullanacağım aradaki fiyat farkı benim için önemli değil diyorsa 5070 Ti veya 5080 alabilir. İlla daha F/P diye 9070XT almak zorunda değil. Ama konu açıp sorduğuna göre en iyisini değil en mantıklısını arıyor gibi geldi bana. 5070 Ti almak mantıksız demiyorum bu arada laflarım cımbızla çekilmesin, normal bir kullanıcı için 9070XT daha mantıklı diyorum.
Bu biraz anakart meselesine dönüyor. Birisi X670E TUF, diğeri X670E ROG. TUF olan hemen hemen herkesin işini görür ve aynı performansa sahiptir. ROG olan daha fazla özellik barındırır ama her kullanıcı bu özellikleri kullanmaz veya alsa da pek bir şey değişmez (özel ihtiyaçlar hariç). Ama sonuç olarak Rog daha iyidir ve kullanıcı isterse bunu alabilir, daha mantıklı diye Tuf almak zorunda değildir. Ama normal kullanıcı için mantıklı olan TUF olanı almaktır.
Siz öneri yapmıyorsunuz bu arada, 5070 ti alması için dayatıyorsunuz. Sunduğunuz argümanlar ise RT performansında 9070xt ile Y performansı elde edebilir mi, şeklinde.
Üzgünüm ama RT açık veya kapalı 5070 ti ve 9070xt arasında anlamlı bir fark yok.
Örnek testler var burada:
Bir tek Path racing açılırsa arada hatrı sayılır fark oluyor ama 5090 bile PT açınca 30 FPS alıyor. Bu yüzden PT için hala erken, 7000 belki de 8000 serisinde PT açmanın anlamlı hale geleceğini düşünüyorum. Cyberpunkta falan PT gerçekten iyi çalışıyor ve yüksek FPS almak mümkün ama eski bir oyun. Ve PT diyince bu oyun dışına pek çıkamıyoruz. PT yi bir kıstas olarak alacaksak 15-20 farklı oyunda görmek isterim.
Mesela bazı oyunlar var wukong gibi, RT Max yapayım diyorsun ama Taa sı bozuk ve oyunun optizasyonu kötü. Taa düzeltmek için DLAA ile oynamak istiyorsun, bu sefer de RT açınca 20-30 FPS alıyorsun, çünkü DLSS açmadın. DLSS açayım dersen hala bulanık oluyor çünkü oyun iyi entegre etmemiş. Yani bazen kartlar yeterli olsa bile oyunlar buna izin vermiyor. İstediğin o mükemmel deneyimi elde edemiyorsun.
Böyle olsaydı emin ol 9070XT alır geçerdim. AMD 5070 seviyesinde RT yapmayı ancak hayal eder şimdilik. Sen de şimdi 5070'in RT'sini gömdün 9070XT ile denk tutarak.RT performansi olarak da 5070 seviyesinde bir kart.